|
|
|
| Wiadomo¶ć |
Autor |
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 11:54 złota woda czyli kary za niewykorzystana wodę.
|
|
|
W Spódzielni Mieszkaniowej w Otmuchowie w województwie opolskim mieszkańcy miasteczka musz± płacic kary za niewykorzystana wodę z zarz±dzenia Spódzielni Mieszkaniowej.Mieszkańcy posiadaj± wodomierze, które s± zalegalizowane i sprawdzane przez Spódzielnie Mieszkaniow±. Ludzie płac± okreslon± kwotę za wybran± wodę.Tej wody, ktorej sie nie wykorzystało, każdy członek spódzielni podlega karze sadowej. Spódzielnia Mieszkaniowa realizuje i narzuca ludziom swoje pomysły, za które musimy płacić, wysokie czynsze.Nieudolne zarz±dzanie Spódzielni± Mieszkanow± zmusza ludzi do spłacania zadłuzeń spódzielni.Ta spódzielnia posiada swoich prawników,którzy dbaj± o interesy spódzielni, a ludzie nie maj± szans na wygranie sprawy. Ustawa, która obowi±zywała została w tej chwili zniesiona, lecz nieuregulowana spłata nadal obowi±zuje i osoby, które nie zapłaciły spódzielni s± powoływane do s±du.
Czy to możliwe, aby ludzie płacili za co¶ czego nie zrobili?? Jeste¶my zdesperowani i bezsilni.Zwracam sie z pro¶b± o interwencje w mojej sprawie.Proszę o jak najszybszy kontakt.
Dziękuje w imieniu moim i członków spódzielni. |
|
kamila
Go¶ć
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Lis 03, 2007 11:57
|
|
|
| Proszę o kontakt w mojej sprawia |
|
kamila
Go¶ć
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Pi± Sty 25, 2008 21:50
|
|
|
| kamila napisał/a: | | Proszę o kontakt w mojej sprawia |
Nie rozumiem osób, które nie rejestruj± się na forach dyskusyjnych. Ciekawe "kamila" jak kto¶ może skontaktować się z Tob±, gdy nie jeste¶ zarejestrowana? Być może nawet nie wiesz tego, że kto¶ napisał odpowiedĽ na Twój post.
Mnie tylko zastanawia jedna sprawa, dlaczego spółdzielnie i wspólnoty mieszkaniowe nie chc±, żeby wła¶ciciele mieszkań i najemcy lokali rozliczali się za dostawę wody do ich lokali bezpo¶rednio z jej dostawc±.
Przy okazji tej wypowiedzi zapraszam do zarejestrowania się i aktywnego uczestnictwa na -> Forum na rzecz indywidualnego rozliczania wody w Polsce. |
|
Henryk
kooperatysta Użytkownik
Pkt. ł±cznie za posty: 3 Miejsce w rankingu: 22 Aktywno¶ć (pkt): 34
|
0
|
|
|
|
|
|