|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 18:20 Z czego żyje Ksiądz? Z czego żyją zakonnice?
|
|
|
| A więc jestem chrześcijanką , nie do końca wszystko wiem , chcę wiedzieć więcej... Boli mnie to , ze ja okupuje najniższe pólki sklepowe albo wyprzedaż , a Ci bombardują z góry- nieraz obserwuję poczynania w zakupach spożywczch - owoce morza to standart, pralinki, czekoladki , bombonierki wyszukanych firm to norma, wędlinki wyłącznie renomowanych firm, nawet podpaski nie z Belli ..Masa innych rzeczy , których wymienić nie sposob.. Gorycz , nie zazdrosć zalewa mnie . O czym swiadczy to zaklamanie... Napewno nie o mnie. |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pomógł: 2 razy Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 22:18
|
|
|
To problem całego Kościoła, zresztą nie jedyny. Pedofilia, gejostwo, zakłamanie, polityka. Jeżeli Kościół się nie zmieni, zmienią go ludzie. Na lepszy model... Wierzę w Boga, ale nie w Kościół. To co się dzieje to kpina. To oni grzeszą nie ja tymi słowami!!!!
Sorry ----wymienione osoby są osobami publicznymi --to się nazywa zniesławienie. |
|
optymista
Gość
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 17:03
|
|
|
| Dostaja kase odgórnie wraz z ubezpieczeniem. Kasa z tzw tacy idzie na bieżące potrzeby kościola typu rachunki kwiaty itd. Tyle w tej materii . A to o co pytasz ma nawet nazwe okresla się to hipokryzją. Nie mówię że maja sobie wszystkiego odmawiać ale masz racje wszystko powinno mieć swój umiar i powinno być w granicach rozsądku |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 18:46
|
|
|
Masz rację Michell.. to zwyczajna hipokryzja... Tabu, milczenie, dwulicowość... |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pomógł: 2 razy Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Wrz 13, 2008 23:35
|
|
|
To wszystko prawda. Przykre jest to że oni nazywają się --sługami Bożymi .
A powinni żyć skromnie i dawać ludziom przykład. Pralinki, czekoladki, najlepsze wędlinki, wódeczka , auta{ nie, to już nie auta --to samochody } z najwyższej półki.
Nie tak nauczał Jezus na którego oni się powołują .Aż grzech na to patrzeć.
Ale na tacę trzeba dać ,bo ksiądz musi kupić paliwo do baku. |
|
gabula57
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywność (pkt): 407
|
0
|
|
|
Wysłany: Nie Wrz 14, 2008 11:21
|
|
|
| Chociaż wyjątki się zdarzają ale ogólnie niestety powołanie traktuje się jak dobrą posadę i dożywotnie zatrudnienie |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
|
|