|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 10:34 W rodzinie - temat tabu, czy partnerskie rozmowy?
|
|
|
| Jestem ciekawa, co sadzicie o rozmowach rodzicow ze swoimi dziecmi o seksie. Kiedy powinno sie z nimi na ten temat zaczac rozmawiac, przygotowywac ich do wlasciwego pojmowania tej sfery zycia i czy w ogole powinnismy z naszymi dziecmi na ten temat rozmawiac? Jaka jest rola ojca, a jaka matki w tych poczynaniach? Jak powinny te rozmowy przebiegac? Jaka powinna byc relacja nas, rodzicow, z kontaktach z naszymi dziecmi: luzna, partnerska, czy moze tradycyjna - temat tabu? Co o tym sadzicie? |
|
cegielka
Ta jedna lza... Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 39 Aktywność (pkt): 21
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 15:37
|
|
|
| Myślę że trzeba przełamać strach i zawstydzenie i rozmawiać z dziećmi odkąd będą wykazywać zainteresowanie albo i nie nie mówię że trzeba od razu całą wiedzę od A-Z ale wolę żeby moje dzieci dowiadywały się ode mnie niż z BRAVO albo od koleżanek które są na etapie czy pod czas symulacji stosunku w ubraniu można zajść w ciąże |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 23:37
|
|
|
Witam.
Uważam że rodzice koniecznie powinni rozmawiać z dziećmi na tematy związane z seksem. Ja osobiście nie dawno rozmawiałam z moją 14-letnią wnuczką na temat zajścia w ciążę. Można by nie raz uniknąć nie chcianej ciąży gdyby rodzice uświadamiali swoje pociechy w odpowiednim czasie, oczywiście odpowiednio trzeba dawkować im tą wiedzę żeby były w stanie zrozumieć o co w tym wszystkim biega. |
|
era46
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 236 Aktywność (pkt): 1
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 16:57
|
|
|
| u nas w rodzinie mało kiedy się na ten temat rozmawia |
|
bea13p
Beata Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 37 Aktywność (pkt): 23
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 12:54
|
|
|
| mysle ze lepiej zeby rodzice porozmawiali na spokojnie ze swoimi pociechami, wytlumaczyli im ich pytania, a nie wlasna edukacja |
|
xbartxxx
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 30 Aktywność (pkt): 29
|
0
|
|
|
|
|