Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Seks » W rodzinie - temat tabu, czy partnerskie rozmowy?
W rodzinie - temat tabu, czy partnerskie rozmowy?
Wiadomość Autor
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 10:34   W rodzinie - temat tabu, czy partnerskie rozmowy?

Jestem ciekawa, co sadzicie o rozmowach rodzicow ze swoimi dziecmi o seksie. Kiedy powinno sie z nimi na ten temat zaczac rozmawiac, przygotowywac ich do wlasciwego pojmowania tej sfery zycia i czy w ogole powinnismy z naszymi dziecmi na ten temat rozmawiac? Jaka jest rola ojca, a jaka matki w tych poczynaniach? Jak powinny te rozmowy przebiegac? Jaka powinna byc relacja nas, rodzicow, z kontaktach z naszymi dziecmi: luzna, partnerska, czy moze tradycyjna - temat tabu? Co o tym sadzicie?

cegielka
Ta jedna lza...
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 39
Aktywność (pkt): 21

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 15:37   

Myślę że trzeba przełamać strach i zawstydzenie i rozmawiać z dziećmi odkąd będą wykazywać zainteresowanie albo i nie nie mówię że trzeba od razu całą wiedzę od A-Z ale wolę żeby moje dzieci dowiadywały się ode mnie niż z BRAVO albo od koleżanek które są na etapie czy pod czas symulacji stosunku w ubraniu można zajść w ciąże

michell
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 3
Aktywność (pkt): 268

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 23:37   

Witam.
Uważam że rodzice koniecznie powinni rozmawiać z dziećmi na tematy związane z seksem. Ja osobiście nie dawno rozmawiałam z moją 14-letnią wnuczką na temat zajścia w ciążę. Można by nie raz uniknąć nie chcianej ciąży gdyby rodzice uświadamiali swoje pociechy w odpowiednim czasie, oczywiście odpowiednio trzeba dawkować im tą wiedzę żeby były w stanie zrozumieć o co w tym wszystkim biega. :smile:

era46
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 236
Aktywność (pkt): 1

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 16:57   

u nas w rodzinie mało kiedy się na ten temat rozmawia

bea13p
Beata
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 37
Aktywność (pkt): 23

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Paź 06, 2008 12:54   

mysle ze lepiej zeby rodzice porozmawiali na spokojnie ze swoimi pociechami, wytlumaczyli im ich pytania, a nie wlasna edukacja

xbartxxx
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 30
Aktywność (pkt): 29

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Seks » W rodzinie - temat tabu, czy partnerskie rozmowy?