|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 22:38 Uzależnienie od internetu
|
|
|
| Czy ktoś oprócz mnie może szczerze powiedzieć, że jest uzależniony od internetu? A może łatwiej byłoby wymienić osoby bez tego problemu? Patrząc na ilość czasu spędzanego przed monitorem zaczynam się poważnie nad sobą zastanawiać. Chociaż mi i mojej rodzinie nie przeszkadza mój nałóg - to są też kwestie zdrowotne i inne, ogólnie po przemyśleniu sprawy nie czuję się z tym najlepiej - a odessać się od komputera wcale nie jest tak prosto. Czy ktoś ma podobny problem? |
|
donnner
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 10 Aktywność (pkt): 83
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Kwi 25, 2008 22:57
|
|
|
To fakt.. Ja akurat uzależniłam sie od penego forum ... i był moment kiedy bralam flance i miecz podchodząc do komputerka ... Teraz walczę ze sobą.... |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pomógł: 2 razy Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 23:15
|
|
|
| Hmm, ja jestem nie tyle uzależniony od internetu lecz siedzę przed nim często gdyż nie ma innych rozrywek, czasami koncerty albo wyjście z kolegami w piątek i sobotę. |
|
weo
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 9 Aktywność (pkt): 85
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 23:22
|
|
|
| Nie jestem ale lubie posiedziec sobie przed kompem !!! |
|
hernikus
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 12 Aktywność (pkt): 81
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 23:10
|
|
|
| Ja tam tylko jakis film codziennie wieczorkiem i skrobanie coś po forach tak po pare postów, czasami lubie się zasiedzieć ale to czasami |
|
Sonic17
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 40 Aktywność (pkt): 21
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 23:34
|
|
|
| dzień bez internetu to dzień stracony |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 00:38
|
|
|
Heh to podobnie jak u mnie Michell. Najczesciej zaczynam dzien od kubka kawy i sprawdzenia co sie dzieje w swiecie. Wiec moge z cala pewnoscia stwierdzic, ze jestem uzalezniona, aczkolwiek nie do konca, bo zdarza mi sie nie otwierac laptopa przez cale trzy dni |
|
Tania
Marzycielka Moderator
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 6 Aktywność (pkt): 105
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 15:52
|
|
|
| dzień bez internetu to dzień stracony _dobry tekst . aj faj ja teraz też tak uważam |
|
karol a
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 4 Aktywność (pkt): 248
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 14:42
|
|
|
| Jak nie mam nic ciekawszego do roboty to internet staje się jedynym narzędziem do marnowania czasu. Rzadko kiedy mam coś ciekawszego do roboty. |
|
John_Doe
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 5 Aktywność (pkt): 162
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 18:45
|
|
|
Rzadko kiedy mam coś ciekawszego do roboty.---- to teraz tak jak ja , też szukam zajęcia i na razie nic --tylko net |
|
karol a
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 11, 2008 17:25
|
|
|
ja rowniez jestem uzalezniona. nie zdawalam sobie z tego sprawy kiedys mama powiedziala mi ze siedzialam 9 godzin przy kompie kilka dni z rzedu. a jak koles z klasy poweidzial ze siedzi po 6 godzin to nie moglam sobie tego wyobraazic..
nawet tata ostatnio mowi do mnie: "uzalezniona" |
|
magda
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Nie Lip 13, 2008 22:48
|
|
|
Ja tez nie wiedziałam że jestem uzależniona a jednak . Jak przez parę dni mnie tu
nie było to czułam że cos mi brakuje. Jak moja wnuczka siedzi za długo to kłócę się
że ja już muszę usiąść bo muszę i już. To jest chyba uzależnienie ? |
|
gabula57
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywność (pkt): 407
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Lip 15, 2008 13:44
|
|
|
gdyby nie dwa kompy w chcie to bym siory pozabijał ( )to taki żarcik
ale też sie kłócę niekiedy o internet (co zrobić w końcu uzależnienie) |
|
karol a
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 4 Aktywność (pkt): 248
|
0
|
|
|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 14:16
|
|
|
ja chyba jestem uzależniona od netu... niestety a może i stety; i od gg także |
|
red_rose1207
<Gardens - It's my life!> Użytkownik
Zaproszone osoby: 7
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 43 Aktywność (pkt): 20
|
0
|
|
|
Wysłany: Nie Sie 24, 2008 20:00
|
|
|
| Ludzie, interner to choroba 21 wieku. Ten nieświadomy nałóg ma wiele wpływów na nasze życie. Osoby kompletnie uwikłane i zżyte z tym interaktywnym sposobem komunikowania się, zdobywania wiedzy, relaxowania się są jak "statyści", którzy wypełniają przestrzeń nie posiadając myśli. Jeśli nie umiesz się ograniczać i ustalać sobie konkretnego czasu spędzania przed komputerem, to mam dobrą rade: Pozbądz się komputera czym prędzej i zajmij się prawdziwym życiem! |
|
Kamillllllll
Gość
|
0
|
|
|
|
|