|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 21:28 urodzę bezdzietnej parze
|
|
|
| Jestem gotowa urodzić dziecko bezdzietnej parze. Zapłodnienie z komórek rodziców. Wynagrodzenie + utrzymanie mnie w czasie ciąży. Jestem zdrowa - aktualne badania, mam jedno dziecko, 38 lat. Kontakt tylko przez pocztę wewnętrzną forum. Mój maż wyraża zgodę. |
|
apolak
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 141 Aktywność (pkt): 3
|
1
|
|
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 01:39
|
|
|
| dlaczego chce pani to zrobić? czy wie pani, że to niedozwolone? czy wierzy pani w to, ze bedzie w stanie oddać SWOJE dziecko? Nie chcę pani oceniac, ale chcę zrozumieć... |
|
Anonim
Konto ogólne Użytkownik
Pomógł: 1 raz Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 15 Aktywność (pkt): 51
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 02:34
|
|
|
| Takie kobiety nazywają się surogatki. Kiedyś oglądałem o tym program. Jako facet tego nie rozumiem. Jak można sprzedawać tak usługę! Boże! Kobieto nie poniżaj się! Jestem ciekawy jak zareagują bezdzietne małżeństwa. W głowie mi się to nie mieści! |
|
Anonim
Konto ogólne Użytkownik
Pomógł: 1 raz Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 15 Aktywność (pkt): 51
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lut 07, 2008 09:48
|
|
|
Która kobieta jest w stanie nosić dziecko pod sercem 9 miesięcy...
... a potem je ... sprzedać
Odpowiedź: Nie kobieta, tylko potwór, inkubator bez uczuć |
|
Anonim
Konto ogólne Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 01:25
|
|
|
| Ach ta młodzież. ideały itd. Ja z żoną tez nie mogłem mieć dziecka i rozważaliśmy nawet to, że pomoże nam jej siostra. Tak, jak to nazwałeś miała być inkubatorem, ale żona zaszla w ciążę. Jak będziecie mieli dużo więcej lat na karku, kilkanaście zmarszczek pod jednym okiem, to wasz światopogląd się zmieni. Zejdziecie na ziemie. Ale byłem taki sam, wiec rozumiem. A za panią trzymam kciuki! Na pewno jakaś rodzina będzie pani dziękowała do końca życia. |
|
Klemensik
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 127 Aktywność (pkt): 4
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2008 12:51
|
|
|
| Ideały? Człowieku! Mówimy o handlu ludzmi!!! Chciałbyś być takim dzieckiem???!!! A co jak matka się rozmyśli. Nie mogę tego czytać |
|
Anonim
Konto ogólne Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Lut 19, 2008 12:57
|
|
|
Właśnie .. tu tkwi problem ... nie do pokonania . Dzięki Ci wielkie za odwagę czy też propagandę . Urodzić komuś dziecko to coś czego też pojąć nie zdolam do końca dni chyba swoich ... Heroiczne wyzwanie ...
Zdecydowanbie jestem pewna , ze nie oddasz tego dziecka . Ten czas .. czas rozwoju , czas rośnięcia , czas milości , czas bólu nie jest do porownania z niczem na tej ziemi . Nigdy , przenigdy tego nie zrobisz ..ale dzięki za prowokację ... Nawet dzieci z gwaltu odnajduja milosć .
Z pozdrowieniami od matki . |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pomógł: 2 razy Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 17:57
|
|
|
Moim zdaniem brakuje Ci pieniędzy chcesz zapłaty za Urodzenie i utrzymywanie przez 9 miesięcy ?? |
|
AdiS
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 36 Aktywność (pkt): 23
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 00:26
|
|
|
| Jest tyle dzieci w domach dziecka ze nie ma potrzeby plodzic nastepnego zeby go sprzedac, lepiej uszczesliwic juz istniejace ktorego rodzice nie chcieli |
|
panPiotr
Użytkownik
Pomógł: 1 raz Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 26 Aktywność (pkt): 32
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 09:31
|
|
|
| to jest chore. jak mozna odda swoje dziecko za pieniadze !! |
|
marysia
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 23 Aktywność (pkt): 35
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 17:39
|
|
|
| zastanów sie kobieto czy ty kochasz swoje dzieci ? jak mozna oddac swoje dziecko ja osobiscie tego nie rozumiem. |
|
jarek
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 65 Aktywność (pkt): 12
|
0
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 01, 2008 11:37
|
|
|
| A ja myąśle tak...sama mam problemy z płodnością,ale na kbiete inkubatora chyba nigdybym sie nie zdecydowala,nie dlatego ze uwazam to za godne potępienia,ale dlatego ze nie chcialabym przedewszystkim krzywdzic tej kobiety, bo zeby ja to nie dotkneło musiałaby byc kompletnie pozawiona uczuc osobą!! |
|
paulinka2411
PoNaDNoRmE Użytkownik
Pomógł: 1 raz Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 13 Aktywność (pkt): 66
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Cze 02, 2008 22:59 Urodzić dziecko --komu ?
|
|
|
| panPiotr napisał/a: | | Jest tyle dzieci w domach dziecka ze nie ma potrzeby plodzic nastepnego zeby go sprzedac, lepiej uszczesliwic juz istniejace ktorego rodzice nie chcieli |
Całkowicie się zgadzam !!!!!! |
|
gabula57
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywność (pkt): 407
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 14:58
|
|
|
| panPiotr napisał/a: | | Jest tyle dzieci w domach dziecka ze nie ma potrzeby plodzic nastepnego zeby go sprzedac, lepiej uszczesliwic juz istniejace ktorego rodzice nie chcieli |
To prawda. Ale skoro tylu ludzi chce mieć dzieci, dlaczego domy dziecka są nadal pełne? Dlaczego ci ludzie nie pójdą tam i nie uszczęśliwią któregoś z tych maluchów słowami :"czekaliśmy na ciebie"? Domyślam się, że część tych dzieci po prostu nie może chwilowo opuścić obecnego miejsca zamieszkania (sprawy sądowe i tym podobne). Ale przecież jest mnóstwo innych, które tylko czekają na to, by ktoś się nimi zajął. A mimo to, nie ma zbyt wielu chętnych do adopcji.
Mogę się mylić, ale podejrzewam, że ci ludzie chcą mieć po prostu własne dziecko, które będzie posiadało ich geny.
Staram się naprawdę patrzeć na to z tolerancją i rozumem, ale... nie potrafię.
"Jestem gotowa urodzić dziecko bezdzietnej parze. Zapłodnienie z komórek rodziców. Wynagrodzenie + utrzymanie mnie w czasie ciąży. Jestem zdrowa - aktualne badania, mam jedno dziecko, 38 lat. Kontakt tylko przez pocztę wewnętrzną forum. Mój maż wyraża zgodę."
Wynagrodzenie + utrzymanie. Wybacz, ale brzmi to bezdusznie. Zupełnie jakby ktoś dał ogłoszenie, typu: sprzedam samochód w dobrym stanie. A tu chodzi o dziecko, a nie o jakiś przedmiot. |
|
Tania
Marzycielka Moderator
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 6 Aktywność (pkt): 105
|
0
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 15, 2008 19:52
|
|
|
| Ostatnio był o tym program... Nie mam dzieci jeszcze i nie wiem co to znaczy przez 9 miesięcy nosic pod sercem dziecko ale jestem pewna ,że nie oddałabym dziecka za żadne pieniadze.Twój problem polega na braku pieniedzy więc ja proponuje iść do pracy lub nie wiem są różne instytucje wiesz , rozumiesz też sie dorobisz dużych pieniedzy i szybkich.Nie mam do Ciebie szacunku ....A tresć twojego tematu brzmi jak ogłoszenie.Wstydz sie i oprzytomniej |
|
hurma1988
niezbadane są wyroki boskie... Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 6 Miejsce w rankingu: 11 Aktywność (pkt): 82
|
0
|
|
|
|
|