Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Psychologia » Uczciwość
Uczciwość
Wiadomość Autor
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 22:25   Uczciwość

Czym jest dla Was uczciwość? Czy jest ona ważna w dzisiejszym świecie, czy jest ceniona?

hernikus
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 12
Aktywność (pkt): 81

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Maj 05, 2008 22:43   

Uczciwość nie ma aktualnie żadnej wartości... W tym świecie się wszystko sprowadza do rangi tranzakcji... tutaj nie ma miejsca na takie bzdety jeśli chodzi o to ile mamy "zyskać".

Jak ktoś jest uczciwy to z reguły dostaje od życia po nosie. Przykre ale cholernie prawdziwe.

weo
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 9
Aktywność (pkt): 85

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Maj 06, 2008 08:50   

Uczciwość istnieje tylko między ludźmi, którzy są sobie naprawdę bliscy. W pozostałych wypadkach nie ma co liczyć na takie zjawisko, bo się nie doczekamy. Poza tym wszyscy patrzą na to teraz tak: "jak on nie jest uczciwy i zarabia na lewo i mu to wychodzi na dobre, to czemu i ja nie mogę?"

donnner
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 10
Aktywność (pkt): 83

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Maj 06, 2008 10:04   

Dla mnie bardzo ważna .. to podstawa do normalności.. Macie rację uczciwi sa na wymarciu. A to przecie naród zdecydowanie wierżący. I gdzie sie podzialy wartości , kościoł , wiara..?
Ja zresztą nieraz za tę uczciwość oberwalam po tyłku.. i obrywam nadal.
Czyli rzecz w cenie...

Ann
Ann
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 1 DOWN
Miejsce w rankingu: 2
Aktywność (pkt): 272

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Maj 20, 2008 18:31   

Mozna sobie pogadac ale tak naprawde to nie ma osoby ktora bylaby w 100 procentach fair...poprostu sie to nie oplaca, a to w jakim stopniu zachowujemy uczciwosc zalezy od wychowaniai wrodzonej uczciwosci, ale zapewniam ze o Matke Terese w dzisiejszych czasach to jak o dinozaura

Dawid
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 23:44   

dla mnie jest ważna i cenię ludzi uczciwych

michell
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 3
Aktywność (pkt): 268

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Cze 11, 2008 23:46   

Dawid napisał/a:
Mozna sobie pogadac ale tak naprawde to nie ma osoby ktora bylaby w 100 procentach fair...poprostu sie to nie oplaca, a to w jakim stopniu zachowujemy uczciwosc zalezy od wychowaniai wrodzonej uczciwosci, ale zapewniam ze o Matke Terese w dzisiejszych czasach to jak o dinozaura

Może nie uwierzysz, ale zdarzają się i tacy (mam nadzieję). Osobiście nie spotkałem.

John_Doe
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 5
Aktywność (pkt): 162

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Cze 12, 2008 22:20   

Niestety są takie czasy,że uczciwość się naprawdę nie opłaca...Ale ja znam uczciwą osobę -moja mama- naprawdę jest bardzo uczciwa aż czasem ją podziwiam !!A ja staram się ale nie zawsze można byc uczciwym...

hurma1988
niezbadane są wyroki boskie...
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 6 DOWN
Miejsce w rankingu: 11
Aktywność (pkt): 82

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Cze 12, 2008 23:37   

Każdy jest uczciwy na tyle na ile może. Uczciwość się nie opłaca co racja to racja ale jak człowiek chce mieć szacunek do samego siebie to powinien się trochę wysilić

michell
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 3
Aktywność (pkt): 268

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Cze 13, 2008 18:17   

Fakt, uczciwość w dzisiejszych czasach nie popłaci. Uczciwy dostaje po głowie. Ale warto takim być. Ja sie staram, choć przyznaję nie jest lekko. Ale w decydujących chwilach człowiek wie przynajmniej z kim ma do czynienia i kogo unikać. Wydaje mi się że na dłuższą metę warto być uczciwym .

gabula57
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 2 DOWN
Miejsce w rankingu: 1
Aktywność (pkt): 407

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sob Lip 05, 2008 07:15   

uczciwym właśnie warto byc na krótkim dystansie, wśród "swoich" czyli rodzina i przyjaciele. dalej to juz tylko zysk bo uwirzcie, druga strona myśli podobnie...

geko19912
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 8
Aktywność (pkt): 88

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sob Lip 05, 2008 18:58   

jednym popłaca a drugim nie to zależy , wśród swoich należało by

karol a
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 23:34   

Uczciwość... Ja w to osobiście już nie wierze. Każdy ma jakiś interes w byciu uczciwym. Ktoś kto jest wobec ciebie uczciwy myśli sobie "Dziś jestem uczciwy wobec ciebie, a jutro wykorzystam cię do swoich planów..." Uczciwych ludzi pamiętają tylko Staruszki w domu starców, dziś wśród dzisiejszej zepsutej młodzieży nie ma na co liczyć. A najgorsze jest to, że ta młodzież niedługo dorośnie i będzie przyszłym ludem naszego kraju. A tacy ludzie mogą dojść co najwyżej do III wojny światowej...

Swider
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 00:24   

Swider napisał/a:
dziś wśród dzisiejszej zepsutej młodzieży nie ma na co liczyć

Też mi miło.

John_Doe
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 5
Aktywność (pkt): 162

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 00:52   

John_Doe napisał/a:
Dawid napisał/a:

Może nie uwierzysz, ale zdarzają się i tacy (mam nadzieję). Osobiście nie spotkałem.

kogokolwiek byś mi pokazał i tak łatwo udowodnić chociaż jedną nieuczciwość która niszczy calą teorię... nie ma całkowicie uczciwych

jamamajajka
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 14
Aktywność (pkt): 61

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Psychologia » Uczciwość