|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Nie Maj 04, 2008 22:25 Uczciwość
|
|
|
| Czym jest dla Was uczciwość? Czy jest ona ważna w dzisiejszym świecie, czy jest ceniona? |
|
hernikus
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 12 Aktywność (pkt): 81
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 22:43
|
|
|
Uczciwość nie ma aktualnie żadnej wartości... W tym świecie się wszystko sprowadza do rangi tranzakcji... tutaj nie ma miejsca na takie bzdety jeśli chodzi o to ile mamy "zyskać".
Jak ktoś jest uczciwy to z reguły dostaje od życia po nosie. Przykre ale cholernie prawdziwe. |
|
weo
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 9 Aktywność (pkt): 85
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 08:50
|
|
|
| Uczciwość istnieje tylko między ludźmi, którzy są sobie naprawdę bliscy. W pozostałych wypadkach nie ma co liczyć na takie zjawisko, bo się nie doczekamy. Poza tym wszyscy patrzą na to teraz tak: "jak on nie jest uczciwy i zarabia na lewo i mu to wychodzi na dobre, to czemu i ja nie mogę?" |
|
donnner
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 10 Aktywność (pkt): 83
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 10:04
|
|
|
Dla mnie bardzo ważna .. to podstawa do normalności.. Macie rację uczciwi sa na wymarciu. A to przecie naród zdecydowanie wierżący. I gdzie sie podzialy wartości , kościoł , wiara..?
Ja zresztą nieraz za tę uczciwość oberwalam po tyłku.. i obrywam nadal.
Czyli rzecz w cenie... |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pomógł: 2 razy Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 18:31
|
|
|
| Mozna sobie pogadac ale tak naprawde to nie ma osoby ktora bylaby w 100 procentach fair...poprostu sie to nie oplaca, a to w jakim stopniu zachowujemy uczciwosc zalezy od wychowaniai wrodzonej uczciwosci, ale zapewniam ze o Matke Terese w dzisiejszych czasach to jak o dinozaura |
|
Dawid
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 23:44
|
|
|
| dla mnie jest ważna i cenię ludzi uczciwych |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Cze 11, 2008 23:46
|
|
|
| Dawid napisał/a: | | Mozna sobie pogadac ale tak naprawde to nie ma osoby ktora bylaby w 100 procentach fair...poprostu sie to nie oplaca, a to w jakim stopniu zachowujemy uczciwosc zalezy od wychowaniai wrodzonej uczciwosci, ale zapewniam ze o Matke Terese w dzisiejszych czasach to jak o dinozaura |
Może nie uwierzysz, ale zdarzają się i tacy (mam nadzieję). Osobiście nie spotkałem. |
|
John_Doe
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 5 Aktywność (pkt): 162
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 22:20
|
|
|
| Niestety są takie czasy,że uczciwość się naprawdę nie opłaca...Ale ja znam uczciwą osobę -moja mama- naprawdę jest bardzo uczciwa aż czasem ją podziwiam !!A ja staram się ale nie zawsze można byc uczciwym... |
|
hurma1988
niezbadane są wyroki boskie... Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 6 Miejsce w rankingu: 11 Aktywność (pkt): 82
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 23:37
|
|
|
| Każdy jest uczciwy na tyle na ile może. Uczciwość się nie opłaca co racja to racja ale jak człowiek chce mieć szacunek do samego siebie to powinien się trochę wysilić |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Cze 13, 2008 18:17
|
|
|
| Fakt, uczciwość w dzisiejszych czasach nie popłaci. Uczciwy dostaje po głowie. Ale warto takim być. Ja sie staram, choć przyznaję nie jest lekko. Ale w decydujących chwilach człowiek wie przynajmniej z kim ma do czynienia i kogo unikać. Wydaje mi się że na dłuższą metę warto być uczciwym . |
|
gabula57
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywność (pkt): 407
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 07:15
|
|
|
| uczciwym właśnie warto byc na krótkim dystansie, wśród "swoich" czyli rodzina i przyjaciele. dalej to juz tylko zysk bo uwirzcie, druga strona myśli podobnie... |
|
geko19912
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 8 Aktywność (pkt): 88
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 18:58
|
|
|
| jednym popłaca a drugim nie to zależy , wśród swoich należało by |
|
karol a
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 23:34
|
|
|
| Uczciwość... Ja w to osobiście już nie wierze. Każdy ma jakiś interes w byciu uczciwym. Ktoś kto jest wobec ciebie uczciwy myśli sobie "Dziś jestem uczciwy wobec ciebie, a jutro wykorzystam cię do swoich planów..." Uczciwych ludzi pamiętają tylko Staruszki w domu starców, dziś wśród dzisiejszej zepsutej młodzieży nie ma na co liczyć. A najgorsze jest to, że ta młodzież niedługo dorośnie i będzie przyszłym ludem naszego kraju. A tacy ludzie mogą dojść co najwyżej do III wojny światowej... |
|
Swider
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 00:24
|
|
|
| Swider napisał/a: | | dziś wśród dzisiejszej zepsutej młodzieży nie ma na co liczyć |
Też mi miło. |
|
John_Doe
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 5 Aktywność (pkt): 162
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Wrz 10, 2008 00:52
|
|
|
| John_Doe napisał/a: | | Dawid napisał/a: | | Mozna sobie pogadac ale tak naprawde to nie ma osoby ktora bylaby w 100 procentach fair...poprostu sie to nie oplaca, a to w jakim stopniu zachowujemy uczciwosc zalezy od wychowaniai wrodzonej uczciwosci, ale zapewniam ze o Matke Terese w dzisiejszych czasach to jak o dinozaura |
Może nie uwierzysz, ale zdarzają się i tacy (mam nadzieję). Osobiście nie spotkałem. |
kogokolwiek byś mi pokazał i tak łatwo udowodnić chociaż jedną nieuczciwość która niszczy calą teorię... nie ma całkowicie uczciwych |
|
jamamajajka
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 14 Aktywność (pkt): 61
|
0
|
|
|
|
|