Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Zdrowie » Inne » Trądzik
Trądzik
Przesunięty przez: Redakcja
Pon Sty 12, 2009 21:57
Wiadomość Autor
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 11:54   Trądzik

Mam pytanie jakie leki wam pomagają??

hernikus
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 12
Aktywność (pkt): 81

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 14:07   

polecam isc do dermatologa .

klakson
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 28
Aktywność (pkt): 29

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 17:40   

no niestety tradzik to nei zarty i trzeba z tym isc do lekarza

januszek
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 45
Aktywność (pkt): 18

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 18:33   

Dostałem od dermatologa takie kosmetyki IWOSTIN - żel do mycia twarzy oraz krem na noc - chwalę sobie i polecam. Jeszcze jedna ważna sprawa - jeśli się golisz, używaj po goleniu wody kolońskiej, albo czegokolwiek innego na bazie alkoholu (choćby spirytusu). Mniejsze ryzyko "zasyfienia" po goleniu.

Tommalla
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 22
Aktywność (pkt): 36

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 23:37   

Dla skóry bardzo ważna jest odpowiednia dieta. Ogranicz ostre dania i czekolade pij herbate z bratka i wcinaj duzo natki pietruszki i suszonych moreli:)

olla11
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 25
Aktywność (pkt): 32

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 23:39   

i idz koniecznie do lekarza !

marysia
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 23
Aktywność (pkt): 35

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 00:13   

Trądzik paskudna sprawa ale nie martw sie kazdy przez to przechodzi, polecam tormentiol:)

panPiotr
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 26
Aktywność (pkt): 32

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 22:34   

slyszlam ze solarium wysusza taka skore i sie goi, tylko wydaje mi sie ze potem moze byc jeszcze gorzej tak jak z efektem jojo

justyna20
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 44
Aktywność (pkt): 19

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Maj 26, 2008 23:43   

Trądzik kiedy to było:)trzeba uzywac kosmetykow do takiej cery przeznaczonych:)zel tonik krem, napewno bedzie troszke lepiej ale jednak trzeba poczekac az minie samo

Bogna
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Cze 08, 2008 22:51   

Tommalla napisał/a:
Dostałem od dermatologa takie kosmetyki IWOSTIN - żel do mycia twarzy oraz krem na noc - chwalę sobie i polecam. Jeszcze jedna ważna sprawa - jeśli się golisz, używaj po goleniu wody kolońskiej, albo czegokolwiek innego na bazie alkoholu (choćby spirytusu). Mniejsze ryzyko "zasyfienia" po goleniu.

HAHAHAHAHA. Dermatolog "przepisal" Ci iwostin ? uwazaj bo uwierze.
Cytat:

Dla skóry bardzo ważna jest odpowiednia dieta. Ogranicz ostre dania i czekolade pij herbate z bratka i wcinaj duzo natki pietruszki i suszonych moreli:)

zabobony.
Cytat:
slyszlam ze solarium wysusza taka skore i sie goi, tylko wydaje mi sie ze potem moze byc jeszcze gorzej tak jak z efektem jojo

na pleca ramiona solarium jest swietne, a skora na twarzy raczej sie pogarsza. to moja subiektywna ocena - kazdy ma inny organizm.

WAZNE:
idz do gabinetu dermatologi estetycznej !! zwykli dermatolodzy traktują tradzik po macoszemu, olewaja komfort psychiczny i fizyczny(złe zachowanie skory podczas uzywania jakiegos srodka typu luszczenie sie skory czy pieczenie) pacjenta. jesli dlugi sie leczysz i masz bardzo ostry tradzik zapytaj dermatologa o IZOTEK, ktory jest bardzo skuteczny i szybciej dziala w stosunku do masci czy antybiotykow.

feinted
...
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 106
Aktywność (pkt): 6

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Sie 13, 2008 01:26   

a ja używam kremu dardia i pomaga na skórę twarzy. polecił mi go kiedyś ktoś na forum właśnie... aha i dobry jest benzacne ale tylko na noc i na nawilżoną wcześniej twarz(strasznie wysusza)

niemacointerweniować
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 276
Aktywność (pkt): 1

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Sie 21, 2008 22:48   

Witam wszystkich!miałam problemy z cerą,najpierw poszłam do salonu kosmetycznego...powiem krótko,nie polecam!!!było duużo gorzej ,po tzw.oczyszczaniu twarzy.Dermatolog dał mi ZINERYT płyn i krem METRONIDAZOL>pomogło!teraz używam kremu SKINOREN!na blizny.polecam. :mrgreen:

majka
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 13:54   

najlepiej do dermatologa
ja w sumie nie wiem bo trądzik przeszłam bardzo szybko i bezproblemowo parę pryszczy codziennie tonizowałam twarz i robie to do dzisiaj
ostatnio rozmawiałam z kosmetyczka ma 35 lat a wyglada na 24 maks!
mówi że codziennie myje twarz delikatnym tonikiem z ziaji i przemywa zawsze zimną wodą... i powiem Wam że jest w tym cos zaczełam tez tak robic i skóra jest inna :)
duzo ładniejsza :)

marzencia2007
Użytkownik

Zaproszone osoby: 32
Miejsce w rankingu: 120
Aktywność (pkt): 5

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Lis 13, 2008 18:22   

trądzik = obowiązkowo dermatolog. Oprócz szeregu masci i preparatów stosowania zewnętrznego istnieją też tabletki, oprócz hormonalnych preparaty z isotretinoiną, jednak leczenie nimi odbywa się pod ścisłą kontrolą lekarza.

o mało co !
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 1 DOWN
Miejsce w rankingu: 27
Aktywność (pkt): 30

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Zdrowie » Inne » Trądzik