|
|
Przesunięty przez: Redakcja Pon Sty 12, 2009 21:57 |
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 11:54 Trądzik
|
|
|
| Mam pytanie jakie leki wam pomagają?? |
|
hernikus
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 12 Aktywność (pkt): 81
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 14:07
|
|
|
| polecam isc do dermatologa . |
|
klakson
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 28 Aktywność (pkt): 29
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 17:40
|
|
|
| no niestety tradzik to nei zarty i trzeba z tym isc do lekarza |
|
januszek
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 45 Aktywność (pkt): 18
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 18:33
|
|
|
| Dostałem od dermatologa takie kosmetyki IWOSTIN - żel do mycia twarzy oraz krem na noc - chwalę sobie i polecam. Jeszcze jedna ważna sprawa - jeśli się golisz, używaj po goleniu wody kolońskiej, albo czegokolwiek innego na bazie alkoholu (choćby spirytusu). Mniejsze ryzyko "zasyfienia" po goleniu. |
|
Tommalla
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 22 Aktywność (pkt): 36
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 23:37
|
|
|
| Dla skóry bardzo ważna jest odpowiednia dieta. Ogranicz ostre dania i czekolade pij herbate z bratka i wcinaj duzo natki pietruszki i suszonych moreli:) |
|
olla11
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 25 Aktywność (pkt): 32
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 23:39
|
|
|
| i idz koniecznie do lekarza ! |
|
marysia
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 23 Aktywność (pkt): 35
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 00:13
|
|
|
| Trądzik paskudna sprawa ale nie martw sie kazdy przez to przechodzi, polecam tormentiol:) |
|
panPiotr
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 26 Aktywność (pkt): 32
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 22:34
|
|
|
| slyszlam ze solarium wysusza taka skore i sie goi, tylko wydaje mi sie ze potem moze byc jeszcze gorzej tak jak z efektem jojo |
|
justyna20
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 44 Aktywność (pkt): 19
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2008 23:43
|
|
|
| Trądzik kiedy to było:)trzeba uzywac kosmetykow do takiej cery przeznaczonych:)zel tonik krem, napewno bedzie troszke lepiej ale jednak trzeba poczekac az minie samo |
|
Bogna
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 08, 2008 22:51
|
|
|
| Tommalla napisał/a: | | Dostałem od dermatologa takie kosmetyki IWOSTIN - żel do mycia twarzy oraz krem na noc - chwalę sobie i polecam. Jeszcze jedna ważna sprawa - jeśli się golisz, używaj po goleniu wody kolońskiej, albo czegokolwiek innego na bazie alkoholu (choćby spirytusu). Mniejsze ryzyko "zasyfienia" po goleniu. |
HAHAHAHAHA. Dermatolog "przepisal" Ci iwostin ? uwazaj bo uwierze.
| Cytat: |
Dla skóry bardzo ważna jest odpowiednia dieta. Ogranicz ostre dania i czekolade pij herbate z bratka i wcinaj duzo natki pietruszki i suszonych moreli:) |
zabobony.
| Cytat: | | slyszlam ze solarium wysusza taka skore i sie goi, tylko wydaje mi sie ze potem moze byc jeszcze gorzej tak jak z efektem jojo |
na pleca ramiona solarium jest swietne, a skora na twarzy raczej sie pogarsza. to moja subiektywna ocena - kazdy ma inny organizm.
WAZNE:
idz do gabinetu dermatologi estetycznej !! zwykli dermatolodzy traktują tradzik po macoszemu, olewaja komfort psychiczny i fizyczny(złe zachowanie skory podczas uzywania jakiegos srodka typu luszczenie sie skory czy pieczenie) pacjenta. jesli dlugi sie leczysz i masz bardzo ostry tradzik zapytaj dermatologa o IZOTEK, ktory jest bardzo skuteczny i szybciej dziala w stosunku do masci czy antybiotykow. |
|
feinted
... Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 106 Aktywność (pkt): 6
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 13, 2008 01:26
|
|
|
| a ja używam kremu dardia i pomaga na skórę twarzy. polecił mi go kiedyś ktoś na forum właśnie... aha i dobry jest benzacne ale tylko na noc i na nawilżoną wcześniej twarz(strasznie wysusza) |
|
niemacointerweniować
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 276 Aktywność (pkt): 1
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Sie 21, 2008 22:48
|
|
|
Witam wszystkich!miałam problemy z cerą,najpierw poszłam do salonu kosmetycznego...powiem krótko,nie polecam!!!było duużo gorzej ,po tzw.oczyszczaniu twarzy.Dermatolog dał mi ZINERYT płyn i krem METRONIDAZOL>pomogło!teraz używam kremu SKINOREN!na blizny.polecam. |
|
majka
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Sie 29, 2008 13:54
|
|
|
najlepiej do dermatologa
ja w sumie nie wiem bo trądzik przeszłam bardzo szybko i bezproblemowo parę pryszczy codziennie tonizowałam twarz i robie to do dzisiaj
ostatnio rozmawiałam z kosmetyczka ma 35 lat a wyglada na 24 maks!
mówi że codziennie myje twarz delikatnym tonikiem z ziaji i przemywa zawsze zimną wodą... i powiem Wam że jest w tym cos zaczełam tez tak robic i skóra jest inna
duzo ładniejsza |
|
marzencia2007
Użytkownik
Zaproszone osoby: 32
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 120 Aktywność (pkt): 5
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lis 13, 2008 18:22
|
|
|
| trądzik = obowiązkowo dermatolog. Oprócz szeregu masci i preparatów stosowania zewnętrznego istnieją też tabletki, oprócz hormonalnych preparaty z isotretinoiną, jednak leczenie nimi odbywa się pod ścisłą kontrolą lekarza. |
|
o mało co !
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 27 Aktywność (pkt): 30
|
0
|
|
|
|
|