|
|
| Wiadomo¶æ |
Autor |
Wys³any: Pi± Mar 14, 2008 22:41 Sushi,co Wy na to?
|
|
|
Witam
Zdarzy³o siê ostatnio z moj± lub±,wst±pili¶my do baru sushi.
Wra¿enia niesamowite! Zastanawiam siê,czy kto¶ z Was zna japoñsk± kuchniê,
i czy próbowa³ przyrz±dzaæ co¶ w domu. k: |
|
hernikus
U¿ytkownik
Pkt. ³±cznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 12 Aktywno¶æ (pkt): 81
|
0
|
|
|
Wys³any: Pi± Mar 14, 2008 22:49
|
|
|
| Sushi to paskudztwo i tragedia, zdarzalo mi sie nawet przyrzadzac ale odwazylam sie sprobowac tylko raz i juz dziekuje. |
|
justyna20
U¿ytkownik
Pkt. ³±cznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 44 Aktywno¶æ (pkt): 19
|
0
|
|
|
|
Wys³any: Pi± Mar 14, 2008 23:18
|
|
|
Jad³em to ... znaczy ugryz³em tylko i ju¿ podziêkowa³em |
|
Marcin177
U¿ytkownik
Pkt. ³±cznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 111 Aktywno¶æ (pkt): 6
|
0
|
|
|
Wys³any: Sob Mar 15, 2008 00:48
|
|
|
| sushi jest pyszne ale tylko dobrze przyrzadzone, trzeba sie tej sztuki dlugo uczyc...moim marzeniem jest zjesc prawdziwe oryginalne sushi |
|
burek
U¿ytkownik
Pkt. ³±cznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 54 Aktywno¶æ (pkt): 14
|
0
|
|
|
Wys³any: Nie Cze 01, 2008 00:31
|
|
|
| Nie jad³am ale chcia³abym spróbowaæ. Podobno trzeba umieæ dobrze je przyrz±dziæ. |
|
gabula57
U¿ytkownik
Pkt. ³±cznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywno¶æ (pkt): 407
|
0
|
|
|
Wys³any: Wto Cze 03, 2008 19:00
|
|
|
Te¿ nie jad³am i kusi mnie niesamowicie. Podobno w Tesco jest, ale je¶li trzeba to odpowiednio przyrz±dziæ, to raczej odpadam, bo w kuchni jestem tragiczna |
|
Tania
Marzycielka Moderator
Pkt. ³±cznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 6 Aktywno¶æ (pkt): 105
|
0
|
|
|
Wys³any: Sro Lis 12, 2008 15:13
|
|
|
Nie ma to jak specjali¶ci w tym fachu. Ja jadam sushi w wawie na Obo¼nej w Yamato. Restauracja m³oda ale maj± lux kucharzy znanych w warszawie. Maki kazdej kategorii wypchane ³akociami po brzegi, zestawy wypas i wcale nie drogo jak na ta dziedzinê kuchni.Polecam mi³e miejsce |
|
man alone in dark
Go¶æ
|
0
|
|
|
Wys³any: Czw Mar 12, 2009 10:45
|
|
|
| Nidy nie jad³em sushi i raczej nie bêdê jad³ w niedalekiej przysz³o¶ci. Co prawda lubiê eksperymentowaæ w kuchni ale raczej ze standardowym jedzeniem a nie jakie¶ wymys³y z Japonii... |
|
restaurator
Pkt. ³±cznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 90 Aktywno¶æ (pkt): 10
|
0
|
|
|
Wys³any: Wto Cze 23, 2009 11:07
|
|
|
Nigdy nie jad³em sushi.
Ale chêtnie bym spróbowa³
Blisko mnie nie ma ¿adnej restauracji, gdzie by podawali sushi :/
Chyba znajdê przepis i sam przygotujê |
|
lukas0012
Pkt. ³±cznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 76 Aktywno¶æ (pkt): 11
|
0
|
|
|
Wys³any: Pi± Lip 24, 2009 22:49
|
|
|
Jad³am, robiê na co dzieñ w domu Znaczy mo¿e nie codziennie, bo to trochê zachodu jednak jest, ale sk³adniki zawsze pod rêk± ¯adna filozofia, wystarczy nabraæ wprawy. Oczywi¶cie nie mówiê tutaj o tradycyjnym japoñskim przyrz±dzaniu tylko o takim domowym, polskim
Tylko w domu robiê z wêdzonych rybek, bo nie mam zaufania do sklepów i surowych sk³adników.
Poza tym nie musi byæ z ryb±, mo¿na z samymi warzywami, albo nawet z szynk± i ogórkiem kiszonym, choæ to zapewne bezczeszczenie |
|
Flitterfluff
Pkt. ³±cznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 64 Aktywno¶æ (pkt): 12
|
0
|
|
|
Wys³any: Nie Maj 16, 2010 15:33
|
|
|
| A ja mam taki przepis co prawda nie shushi, ale te¿ z surow± ryb±: ) £ososia obiera siê ze skórk,i kroi na kawa³ki, uk³ad na dnie g³êbszego naczynia .Nastêpnie wyciska siê sok cytryny ( najlepiej osobno, ¿eby przelaæ jeszcze przez sitko i odcedziæ pestki ). Zalewamy ³ososia, potem na górê posypujemy warstwê cebuli, potem na to warstwê koperku. Odstawiamy na trochê do lodówki. Pycha |
|
mila
Pkt. ³±cznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 112 Aktywno¶æ (pkt): 6
|
0
|
|
|
Wys³any: Czw Lis 25, 2010 16:48
|
|
|
| ja nauczy³am siê robiæ sushi na kursie. wiele suszarni organizuje takie kursy, ja by³am w Violet Sushi w Poznaniu. zaplacilam 120 z³ i naczylam sie robic wszystkie podstawowe rodzaje sushi, a na koncu to wszystko zjad³am:) Polecam, nie ma to jak fachowe rady na pocz±tek. |
|
ruda_ola
Go¶æ
|
0
|
|
|
|
|