Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Dom » sposób na szybkie sprzątanie?
sposób na szybkie sprzątanie?
Wiadomość Autor
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 14:32   sposób na szybkie sprzątanie?

Hej
i znowu ja :)
Idą święta - jak wiadomo ten czas poświęcamy na zakupy, wizyty u rodziny ale także na sprzątaniu, które pochłania ogromnie dużo sił, energii no i czasu. Ja opracowałam sobie taki system wspólnego uzupełniania i udaje mi się taki porządek osiągnąć w kilka dni. Każdy z uczestników domowego życia :) bierze udział w tych porządkach, każdy robi to co lubi i umie robić najlepiej, dzięki czemu naprawdę oszczędzamy wiele czasu na niepotrzebne kłótnie czy niedomówienia. Nikt po nikim nie poprawia, bo każdy robi tyle ile może no i najlepiej jak może :)

A Wy macie jakieś sprawdzone sposoby na szybkie uporanie się z porządkami świątecznymi? :) Każdy głos w dyskusji mile widziany :)

T.R

Pkt. łącznie za posty: UP 1 DOWN
Miejsce w rankingu: 56
Aktywność (pkt): 13

UP 1 DOWN  

Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 19:47   

Sposób hmmm
systematyczność prace z kartką jeśli się nie pamięta jaki się plan ma :)
I na pewno nie robienie wszystkiego naraz np jeden pokój dziennie

michell
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 3
Aktywność (pkt): 268

UP -1 DOWN  

Wysłany: Sro Lip 08, 2009 08:10   

Ja też jeden pokój dziennie, tylko dywany piorę jednego dnia, bo wypożyczam piorący odkurzacz i staram się go szybko oddać.

antenka

Miejsce w rankingu: 37
Aktywność (pkt): 20

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 00:53   

...a nie lepiej kupić odkurzacz piorący? Ceny są przystępne. Ja tak zrobiłam. Ile płacisz za wypożyczenie odkurzacza?

fruzia
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 1 DOWN
Miejsce w rankingu: 94
Aktywność (pkt): 7

UP 1 DOWN  

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 22:29   

Kocham spam, nic to...
Szybkie sprzątanie? Faktycznie na raty jest lepiej, chyba że można zapędzić rodzinkę do pomagania :D To wtedy 2 dni i po kłopocie ;)
I jednak dobrze sobie rozplanować okres przedświąteczny, bo zdarza się zapomnieć o wielu rzeczach, warto wygospodarować czas na sprzątanie, robienie zakupów, gotowanie. To ułatwia.
Co do odkurzaczy - no jak się ma dużo dywanów i tapicerek to faktycznie piorący może się przydać. Ja mam 2 futrzaste dywaniki więc normalny mi wystarcza...

Flitterfluff

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 60
Aktywność (pkt): 12

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Lip 27, 2009 16:38   

fruzia napisał/a:
...a nie lepiej kupić odkurzacz piorący? Ceny są przystępne. Ja tak zrobiłam. Ile płacisz za wypożyczenie odkurzacza?

Za wypożyczenie płacę tylko złotówkę, jedynie za środek piorący trzeba zapłacić około 20 zł, to nie opłaca się wydawać tyle kasy na odkurzacz, a jak nie ma go gdzie trzymać to tylko sam kłopot.

antenka

Miejsce w rankingu: 37
Aktywność (pkt): 20

UP -1 DOWN  

Wysłany: Pią Lut 05, 2010 18:47   

lOl tu nic nie można zrobic ;( :evil: :sad: :neutral:

nusia koffam misia
Gość

UP -1 DOWN  

Wysłany: Sro Sie 04, 2010 17:46   Szybkie sprzątanie

moim zdaniem lepiej cały dom sprzątnąć w jeden dzień i samemu, gdyż uniknie się wtedy kłótni wiadomo, że się zmęczysz ale na drugi dzień odpoczniesz a wszystko będzie lśniło. Nie rozumiem takich co dziennie sprzątają tylko jeden pokój przecież to zajmuje mnóstwo czasu!!! :neutral: :mad:

bella
Gość

UP 1 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Dom » sposób na szybkie sprzątanie?