|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 14:32 sposób na szybkie sprzątanie?
|
|
|
Hej
i znowu ja
Idą święta - jak wiadomo ten czas poświęcamy na zakupy, wizyty u rodziny ale także na sprzątaniu, które pochłania ogromnie dużo sił, energii no i czasu. Ja opracowałam sobie taki system wspólnego uzupełniania i udaje mi się taki porządek osiągnąć w kilka dni. Każdy z uczestników domowego życia bierze udział w tych porządkach, każdy robi to co lubi i umie robić najlepiej, dzięki czemu naprawdę oszczędzamy wiele czasu na niepotrzebne kłótnie czy niedomówienia. Nikt po nikim nie poprawia, bo każdy robi tyle ile może no i najlepiej jak może
A Wy macie jakieś sprawdzone sposoby na szybkie uporanie się z porządkami świątecznymi? Każdy głos w dyskusji mile widziany |
|
T.R
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 56 Aktywność (pkt): 13
|
1
|
|
|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 19:47
|
|
|
Sposób hmmm
systematyczność prace z kartką jeśli się nie pamięta jaki się plan ma
I na pewno nie robienie wszystkiego naraz np jeden pokój dziennie |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
-1
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 08, 2009 08:10
|
|
|
| Ja też jeden pokój dziennie, tylko dywany piorę jednego dnia, bo wypożyczam piorący odkurzacz i staram się go szybko oddać. |
|
antenka
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 37 Aktywność (pkt): 20
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 00:53
|
|
|
| ...a nie lepiej kupić odkurzacz piorący? Ceny są przystępne. Ja tak zrobiłam. Ile płacisz za wypożyczenie odkurzacza? |
|
fruzia
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 94 Aktywność (pkt): 7
|
1
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 22:29
|
|
|
Kocham spam, nic to...
Szybkie sprzątanie? Faktycznie na raty jest lepiej, chyba że można zapędzić rodzinkę do pomagania To wtedy 2 dni i po kłopocie
I jednak dobrze sobie rozplanować okres przedświąteczny, bo zdarza się zapomnieć o wielu rzeczach, warto wygospodarować czas na sprzątanie, robienie zakupów, gotowanie. To ułatwia.
Co do odkurzaczy - no jak się ma dużo dywanów i tapicerek to faktycznie piorący może się przydać. Ja mam 2 futrzaste dywaniki więc normalny mi wystarcza... |
|
Flitterfluff
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 60 Aktywność (pkt): 12
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Lip 27, 2009 16:38
|
|
|
| fruzia napisał/a: | | ...a nie lepiej kupić odkurzacz piorący? Ceny są przystępne. Ja tak zrobiłam. Ile płacisz za wypożyczenie odkurzacza? |
Za wypożyczenie płacę tylko złotówkę, jedynie za środek piorący trzeba zapłacić około 20 zł, to nie opłaca się wydawać tyle kasy na odkurzacz, a jak nie ma go gdzie trzymać to tylko sam kłopot. |
|
antenka
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 37 Aktywność (pkt): 20
|
-1
|
|
|
Wysłany: Pią Lut 05, 2010 18:47
|
|
|
lOl tu nic nie można zrobic ;( |
|
nusia koffam misia
Gość
|
-1
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 04, 2010 17:46 Szybkie sprzątanie
|
|
|
moim zdaniem lepiej cały dom sprzątnąć w jeden dzień i samemu, gdyż uniknie się wtedy kłótni wiadomo, że się zmęczysz ale na drugi dzień odpoczniesz a wszystko będzie lśniło. Nie rozumiem takich co dziennie sprzątają tylko jeden pokój przecież to zajmuje mnóstwo czasu!!! |
|
bella
Gość
|
1
|
|
|
|
|