Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Miłość » Różnica wieku
Różnica wieku
Wiadomość Autor
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 22:18   Różnica wieku

często widzę w gimnazjum, do którego uczęszczam, dużo par takich, gdzie dziewczyna jest w gimnazjum, a chłopak w liceum. I to jest w 101% normalne. Zastanawia mnie jednak, czy sens ma ODWROTNA sytuacja. Jeśli tak, to jaki, czy wiek naprawdę jest tak dużą barierą, czy jest większą barierą dla takiej starszej dziewczyny czy dla takiego chłopaka. Bardzo mnie to zastanawia i choć sam wyznaję zasadę, w myśl której wiek nie jest przeszkodą, to mam jednak trochę wątpliwości co do takiego związku. A więc poddaję to pod osąd Opinii Publicznej.

weo
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 9
Aktywność (pkt): 85

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Maj 02, 2008 22:32   

Opinia publiczna powie Ci to samo, co sam przyjmujesz i słusznie.
Problemy w związkach, gdzie występuje różnica wieku wiążą się z niedojrzałością, co jest dla każdego sprawą indywidualną. Jeśli obie strony są na tyle dojrzałe, to mogą ze sobą chodzić, choćby mieli jedno 6, a drugie 9 lat.

donnner
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 10
Aktywność (pkt): 83

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Maj 26, 2008 23:54   

Faceci nawet z naukowego punktu widzenia rozwijaja sie wolniej dlatego przyjelo sie ze to mezczyzna jest zazwyczaj starsza jednak wiadomo ze istnieja rozne anomalie i facet tez moze byc wybitnie dojrzaly wiec nie widze przeszkod w takim zwiazku jesli sie dogaduja...

Bogna
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Cze 05, 2008 22:32   

miedzy mna a moim chlpkiem jest dziesiec lat roznicy ja mam20 on30 i jest nam ze soba bardzo dobre razem chodzmy do pracy,razem chodzimy na dyskoteki i bawimy sie i robimy wszystko razem i to wcale nie jest zana przeszkoda ta cala roznica wieku

olcia19
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Cze 08, 2008 13:00   

tak jak u poprzedniczki roznica wieku miedzy mna a moim facetemn wynosi 10 lat on ma 28 ja 18 i tez jest nam ze soba dobrze,a i co do odwrotnej sytuacji mialam kiedys sasiadke ktora podchodzila juz pod 40 a miala faceta ktory mial jakies 25 lat i dogadywali sie swietnie wiec jesli chodzi o kwestie roznic wiekowych wszystko zalezy od Nas i od tego czy potrafimy sie miedzy soba dogadac

paulinka2411
PoNaDNoRmE
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 13
Aktywność (pkt): 66

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Cze 30, 2008 16:09   

jeżeli tu można napisać coś o kimś to napiszę o kumplu . kumpel spał z kobietą od siebie starszą o trzy lata (on 22, ona 25) to co zrobił raczej nie skomentuje ...

karol a
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 4
Aktywność (pkt): 248

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sob Lip 26, 2008 16:37   

Jeżeli ludzie do siebie pasują i sie kochają to wiek jest bez znaczenia trzeba tylko otworzyć sie na szczęście i niewymyślać sobie takich przeszkód. Ja mam 21 lat a mój narzeczony 51 i zyjemy sobie szczęśliwie

Kasiul
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Lip 27, 2008 11:26   

Oczywiście , ze nie istnieje żadna bariera, ani granica wieku.. rożnica lat. Znam związki gdzie kobieta jes znacznie starsza, a współżycie uklada się w spoob nie wzorcowy a wręcz przepiękny - milosć , bliskość , przyjażń , seks to nie puste slowa, tam jest to czego brakuje w wilu związkach tradycyjnych . mam na mysli związek - kobieta mlodsza, mężczyzna starszy. Właściwie to tak być powinno ze względu na dojrzalloś opożniona względem kobiet -mężczyzn . Trochę czasu mija jednak zanim facet osiągnie poziomy damskich rozumowań . Aha.. panowie bez obrazy - sa przecie pośrod tego stada rodzynki. :wink:

Także po skrócie - nie ma znaczenia ani wiek .. dodam tez aby nie byc posądzoną o jakieś ciasny tok rozumowania -ani płeć ani , ani rasa, ani czas w jakim znależliśmy się . Nie bądżmy pruderyjni ,zakłamani .
Karol.. a co do tego związku... myslę , ze żle to widzisz, żle oceniasz, albo to nie było to .

Ann
Ann
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 1 DOWN
Miejsce w rankingu: 2
Aktywność (pkt): 272

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Lip 27, 2008 14:47   

to jest sprawa której nie chciałem poruszać -- ale napiszę ... co mam do stracenia. Jeżeli chodzi ci o mój post z Wysłany: Pon 30 Cze, 2008 : gość przespał sie z kobietą która ma męża i dzieci -- ma reputacje taką jak ma -- jej mąż siedzi w Irlandii , ona puszcz sie z każdym na bok . I mój kumpel zadowolony z siebie przychodzi i chwali sie takimi rzeczami-- moim zdaniem to głupie - mi by było głupio powiedzieć coś takiego komuś .

I teraz mam pytanie : Jeżeli ja mam 21 lat to mogę żyć z kobietą od siebie starszą o 30 lub mniej ? :oops:

karol a
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Lip 27, 2008 19:17   

A więc to zupelnie inny temat, który Ciebie tak zbulwersował.. I powiem Ci więcej -mnie tez takie rzeczy nie podobają się .
A co do tego, ze masz 21 lat .. to zadałes pytanie zupełnie bez sensu. Ty nie masz nikogo o takie rzeczy pytać , Ty masz to wiedzieć i czuć. W takim temacie wara wszystkim od Twoich uczuć .

Ann
Ann
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 1 DOWN
Miejsce w rankingu: 2
Aktywność (pkt): 272

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Lip 27, 2008 20:03   

Mądrze napisane i fakt (głupie pytanie)!

karol a
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 14:43   

Karolu najlepiej zebys dogadał sie z dziewczyna a pewnie takowe sa i bedzie git a ile bedzie miala lat to nie wazne kobiety sie o wiek nie pyta

NAti712
Użytkownik

Zaproszone osoby: 2
Miejsce w rankingu: 51
Aktywność (pkt): 16

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 20:58   

ale mądrości ... :neutral:

karol a
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 21:07   

O tak tak . Aż jestem ciekawa jakbym ja się czuła z takim młodziutkim :oops: :razz:
Czuję że chyba sobie poszukam :grin:
No co ? Może mogłabym go czegoś nauczyć ?
Albo on mnie :oops:

gabula57
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 2 DOWN
Miejsce w rankingu: 1
Aktywność (pkt): 407

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Sie 29, 2008 21:27   

no to jest temat !!! :oops: :shock:

karol a
Użytkownik