Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Praca i Kariera » Praca tymczasowa - czy to się opłaca ?
Praca tymczasowa - czy to się opłaca ?
Wiadomość Autor
Wysłany: Pon Mar 16, 2009 19:09   Praca tymczasowa - czy to się opłaca ?

praca tymczasowa - zajęcie nie zawsze dobrze płatne ale niekiedy bardzo ciekawa alternatywa pracy szczególnie dla osób, które borykają się ze znalezieniem stałego zatrudnienia. Do niedawna praca tymczasowa była kojarzona tylko z zatrudnieniem na wakacje dla studentów a pracownik tymczasowy nie był zbyt pozytywnie oceniany przez innych. Dzisiaj jednak już tak nie jest. Praca tymczasowa jest doskonałym rozwiązaniem dla trzech grup osób:
po pierwsze dla tych, którzy nie potrafią określić jednoznacznie swoich preferencji zawodowych
po drugie dla tych, którzy nagle stracili zatrudnienie i nie mogą znaleźć przez dłuższy czas pracy dla siebie
po trzecie dla tych, którym zostało bardzo niewiele czasu do wypracowania sobie renty czy emerytury.
Jak widzicie praca tymczasowa ma swoje plusy. A czy Wy zgadzacie się z tą opinią ? Jakie Waszym zdaniem ma plusy praca tymczasowa i czy w ogóle takowe posiada ?

tamcia

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 57
Aktywność (pkt): 14

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Mar 16, 2009 19:52   

Praca tymczasowa ? jak dla mnie super sprawdzony pomysł. Sama kiedyś tak pracowałam i nie mogę narzekać. Jakie plusy ? Po pierwsze nauczyłam się czegoś nowego a dwa mogłam rzeczywiście sprawdzić czy moje umiejętności powinnam traktować jako hobby czy jednak powinnam je związać z przyszłością i karierą zawodową. No i nie siedziałam bezczynnie - bo jak wiadomo nuda i bezczynność potrafią zabić może niedosłownie ale odbierają chęć do życia czy działania i zżerają całą naszą energię.

nieznajoma32

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 68
Aktywność (pkt): 12

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Praca i Kariera » Praca tymczasowa - czy to się opłaca ?