|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Sob Maj 24, 2008 12:15 Powolanie czy sposob na życie?
|
|
|
Oczytałam się odrobine ... nasluchalam sie niemalo, zobaczylam na wlasne oczy , doświadczylam rownież . Chodzi mi o to jakze to jest z tym zawodem . Czy decyduje powołanie , bo nie wątpię , ze dla wielu tak jest . Znam osobisty nawet tego przypadek. Ksiądz?
Dla wielu natomiast jest to zawód , ktory wynika z wyrachowania , sposobu na łatwe życie . Pośród popiołów znajduja sie takze diamenty .
Napiszcie o swoich doświadczeniach , spostrzeżeniach i o tym co myślicie na temat. |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pomógł: 2 razy Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 12:54
|
|
|
uważam że bardzo niewielki procent to powołanie
zawód,który jest idealny dla nic innego niepotrafiących
pieniadze bez podatku i wiele innych,które powodują że idzie się na łatwiznę
a w naszym kraju pseudokatolickim ciągle panuje uniżoność wobec sutanny
a ilu idzie do kościoła tylko dlatego żeby sąsiedzi widzieli |
|
lucyna
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 7 Aktywność (pkt): 99
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 19:23
|
|
|
| Znałam w czasie mojego długiego życia jednego księdza który został nim z powołania. I był a właściwie jest do dzisiaj takim jakim powinien być każdy z nich. Nie wspomnę tu o tym co ja sądzę ogólnie o księżach. Widać i słychać wokół co porabiają i wiem że nie jest to zgodne z tym co powinni głosić. A szczególnie w małych miejscowościach to widać wyraźnie gdzie ksiądz jest bożyszczem tłumu , i tu zachodzi pytanie ---- czy to powołanie czy wyrachowanie. Myślę że odpowiedź nasuwa się sama. |
|
gabula57
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywność (pkt): 407
|
0
|
|
|
|
|