Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow U¿ytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny U¿ytkowników Spo³eczno¶æ Eksperci Zaloguj

Login: Has³o:
pamiêtaj
Nie masz konta? Zarejestruj siê!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona G³ówna » Psychologia » Polska
Polska
Przesuniêty przez: olka
Sob Wrz 06, 2008 16:50
Wiadomo¶æ Autor
Wys³any: Czw Kwi 17, 2008 11:07   Polska

A wiêc o¶wiecenie na temat... Polska to kraj ró¿norodny kulturowo , religijnie ...
Ja zreszt± tak¿e nale¿e do mniejszo¶ci . Du¿o siê mowi o dialogu . Razsizm to w naszym kraju powiadja slowo nieznane . A w³a¶ciwie powiedzcie mi jak jest naprawdê ? Kochamy siê ? Czy tolerancja jest tylko pustym frazesem?

Ann
Ann
U¿ytkownik

Pomóg³: 2 razy
Pkt. ³±cznie za posty: UP 1 DOWN
Miejsce w rankingu: 2
Aktywno¶æ (pkt): 272

UP 0 DOWN  

Wys³any: Wto Cze 03, 2008 19:54   

Niestety--------to tylko frazes, i to bardzo pusty. Sama tego do¶wiadczam prawie na co dzieñ.

gabula57
U¿ytkownik

Pkt. ³±cznie za posty: UP 2 DOWN
Miejsce w rankingu: 1
Aktywno¶æ (pkt): 407

UP 0 DOWN  

Wys³any: Sro Cze 04, 2008 10:39   

Tolerancja to tylko puste s³owo, nic wiêcej. Inny kolor skóry, inne wyznanie czy narodowo¶æ jest powodem do nie zawsze mi³ych komentarzy. Przeszkadzaj± nam Rosjanie, Wietnamczycy, Cyganie i najchêtniej wyrzuciliby¶my ich z Polski co jednak wcale nie przeszkadza nam wyje¿d¿aæ do innych krajów za chlebem. A przecie¿ oni przyje¿d¿aj± do naszego kraju z tego samego powodu. Paranoja.
Nie tolerujemy innych wyznañ, widz±c muzu³manina beszczelnie siê z niego nabijamy. Za Murzynem po chamsku siê odwracamy, czêsto zdarzaj± siê wulgarne zaczepki, wyzwiska.
Lubimy u¿ywaæ s³owa tolerancja, ale nie do koñca ludzie rozumiej± co to znaczy. Kilka wieków temu, nasz kraj s³yn±³ z tego, ¿e chêtnie przyjmowa³ ludzi innego wyznania. A teraz? Gdzie¶ siê to zagubi³o po drodze. Teraz nie lubimy tego co obce, inne.
Ale to jest takie moje dzisiejsze odczucie...

Tania
Marzycielka
Moderator

Pkt. ³±cznie za posty: UP 1 DOWN
Miejsce w rankingu: 6
Aktywno¶æ (pkt): 105

UP 0 DOWN  

Wys³any: Czw Mar 12, 2009 23:55   Re: Polska

Ann napisa³/a:
A wiêc o¶wiecenie na temat... Polska to kraj ró¿norodny kulturowo , religijnie ...
Ja zreszt± tak¿e nale¿e do mniejszo¶ci . Du¿o siê mowi o dialogu . Razsizm to w naszym kraju powiadja slowo nieznane . A w³a¶ciwie powiedzcie mi jak jest naprawdê ? Kochamy siê ? Czy tolerancja jest tylko pustym frazesem?

No niestety, Polska nie nale¿y ju¿ do krajów tolerancyjnych... Kiedy¶ to mo¿e i traktowa³o siê na równi obcokrajowców, bez znaczenia by³ kolor skóry czy wyznanie, a teraz m³odziesz nie ma ¿adnego szacunku dla "innych" ludzi...

kaktus12

Pkt. ³±cznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 73
Aktywno¶æ (pkt): 11

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona G³ówna » Psychologia » Polska