|
|
Przesuniêty przez: olka Sob Wrz 06, 2008 16:50 |
| Wiadomo¶æ |
Autor |
Wys³any: Czw Kwi 17, 2008 11:07 Polska
|
|
|
A wiêc o¶wiecenie na temat... Polska to kraj ró¿norodny kulturowo , religijnie ...
Ja zreszt± tak¿e nale¿e do mniejszo¶ci . Du¿o siê mowi o dialogu . Razsizm to w naszym kraju powiadja slowo nieznane . A w³a¶ciwie powiedzcie mi jak jest naprawdê ? Kochamy siê ? Czy tolerancja jest tylko pustym frazesem? |
|
Ann
Ann U¿ytkownik
Pomóg³: 2 razy Pkt. ³±cznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywno¶æ (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wys³any: Wto Cze 03, 2008 19:54
|
|
|
| Niestety--------to tylko frazes, i to bardzo pusty. Sama tego do¶wiadczam prawie na co dzieñ. |
|
gabula57
U¿ytkownik
Pkt. ³±cznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywno¶æ (pkt): 407
|
0
|
|
|
|
Wys³any: Sro Cze 04, 2008 10:39
|
|
|
Tolerancja to tylko puste s³owo, nic wiêcej. Inny kolor skóry, inne wyznanie czy narodowo¶æ jest powodem do nie zawsze mi³ych komentarzy. Przeszkadzaj± nam Rosjanie, Wietnamczycy, Cyganie i najchêtniej wyrzuciliby¶my ich z Polski co jednak wcale nie przeszkadza nam wyje¿d¿aæ do innych krajów za chlebem. A przecie¿ oni przyje¿d¿aj± do naszego kraju z tego samego powodu. Paranoja.
Nie tolerujemy innych wyznañ, widz±c muzu³manina beszczelnie siê z niego nabijamy. Za Murzynem po chamsku siê odwracamy, czêsto zdarzaj± siê wulgarne zaczepki, wyzwiska.
Lubimy u¿ywaæ s³owa tolerancja, ale nie do koñca ludzie rozumiej± co to znaczy. Kilka wieków temu, nasz kraj s³yn±³ z tego, ¿e chêtnie przyjmowa³ ludzi innego wyznania. A teraz? Gdzie¶ siê to zagubi³o po drodze. Teraz nie lubimy tego co obce, inne.
Ale to jest takie moje dzisiejsze odczucie... |
|
Tania
Marzycielka Moderator
Pkt. ³±cznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 6 Aktywno¶æ (pkt): 105
|
0
|
|
|
Wys³any: Czw Mar 12, 2009 23:55 Re: Polska
|
|
|
| Ann napisa³/a: | A wiêc o¶wiecenie na temat... Polska to kraj ró¿norodny kulturowo , religijnie ...
Ja zreszt± tak¿e nale¿e do mniejszo¶ci . Du¿o siê mowi o dialogu . Razsizm to w naszym kraju powiadja slowo nieznane . A w³a¶ciwie powiedzcie mi jak jest naprawdê ? Kochamy siê ? Czy tolerancja jest tylko pustym frazesem? |
No niestety, Polska nie nale¿y ju¿ do krajów tolerancyjnych... Kiedy¶ to mo¿e i traktowa³o siê na równi obcokrajowców, bez znaczenia by³ kolor skóry czy wyznanie, a teraz m³odziesz nie ma ¿adnego szacunku dla "innych" ludzi... |
|
kaktus12
Pkt. ³±cznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 73 Aktywno¶æ (pkt): 11
|
0
|
|
|
|
|