|
|
Przesunięty przez: Redakcja Pon Sty 12, 2009 21:57 |
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Wto Lis 13, 2007 23:02 Pielegniarki chcą więcej...
|
|
|
| Drogie Panie, też bym chciał! Czy was ktoś oszukał? Obiecywał więcej? W czasie uczenia się nie wiedzialyście, ile będziecie zarabiać? Dają wam 100 zł więcej, mówicie nie. Zmieńcie zawód. Pokażcie, ile jesteście warte. A nie jak dzieci: w grupę i krzyki, wrzaski. DO ROBOTY! |
|
absolwent 2000
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 17:45
|
|
|
| Rzetelna płaca za rzetelną pracę - to chyba normalne żądanie. Swoją drogą jedni pracują i tym należy się godziwe wynagrodzenie, tym którzy się obijają pozostaje odejście z zawodu. Są odcinki służby pielęgniarskiej gdzie naprawdę trzeba się solidnie napracować zastępując niejednokrotnie lekarzy. Jeżeli mówimy o publicznej służbie zdrowia to nienormalne jest że od kilku co najmniej lat żaden Rząd nie chce zrobić porządku i ustalić układ zbiorowy wynagradzania. Winą za chaos obarcza się Dyrektorów szpitali, którzy mają związane ręce tym co dostają w ramach kontraktów. Wszystko się wali a winnych nie ma. Uzdrowicieli też nie widać więc lekarze i pielęgniarki protestują aczkolwiek nie wymagają zbyt wiele od siebie. Wszyscy chcą zarabiać więcej nie dając od siebie więcej w postaci rzetelnej pracy. Przyjdzie nam chyba umierać na ulicach albo czekając w kolejkach aż się ktoś ulituje nad chorym społeczeństwem nie tylko medycznie. |
|
JOKO
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 148 Aktywność (pkt): 3
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Pon Sty 07, 2008 21:46
|
|
|
| JOKO napisał/a: | | Rzetelna płaca za rzetelną pracę - to chyba normalne żądanie. Swoją drogą jedni pracują i tym należy się godziwe wynagrodzenie, tym którzy się obijają pozostaje odejście z zawodu. Są odcinki służby pielęgniarskiej gdzie naprawdę trzeba się solidnie napracować zastępując niejednokrotnie lekarzy. Jeżeli mówimy o publicznej służbie zdrowia to nienormalne jest że od kilku co najmniej lat żaden Rząd nie chce zrobić porządku i ustalić układ zbiorowy wynagradzania. Winą za chaos obarcza się Dyrektorów szpitali, którzy mają związane ręce tym co dostają w ramach kontraktów. Wszystko się wali a winnych nie ma. Uzdrowicieli też nie widać więc lekarze i pielęgniarki protestują aczkolwiek nie wymagają zbyt wiele od siebie. Wszyscy chcą zarabiać więcej nie dając od siebie więcej w postaci rzetelnej pracy. Przyjdzie nam chyba umierać na ulicach albo czekając w kolejkach aż się ktoś ulituje nad chorym społeczeństwem nie tylko medycznie. |
Jeżeli chcę dobrze zarabiać, to nie idę do szkoły zawodowej (jak w przypadku pielegniarek), ale na studia i myślę, myśle, myślę. Absolwent, masz rację! Każdy sobie rzepkę skrobie! Mnie też się nalezy więcej, ale nie wychodzę na ulicę, tylko szukam innej pracy, dokształcam się. Chciałbym być nauczycielem, ale z powodu zarobków jestem od tego daleki, niestety. To mój wybór - dużo zarabiać = odpowiadnia praca. |
|
sindbad [Usunięty]
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 18:10
|
|
|
No właśnie tutaj nasuwa się problem:
- lekarze i pielęgniarki chcą podwyżki
- nie ma z czego je wypłacić
- większość szpitali zamiast przychodów pogrążają je w niesamowite długi |
|
AdiS
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 36 Aktywność (pkt): 23
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 23:41
|
|
|
| Jakby panowie którzy siedza na stolkach oddali troche pieniazkow ciezko pracujacym pielegniarka ktore codziennie ratuja zycia to wszyscy byliby zadowoleni..ale po co?? |
|
olla11
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 25 Aktywność (pkt): 32
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Gru 10, 2008 17:28
|
|
|
| A Wy długo będziecie się łudzić tymi podwyżkami??? Czy wreszcie zmienicie ten kraj na coś lepszego??? Z godnymi zarobkami i godnym życiem. |
|
monia80
Gość
|
0
|
|
|
|
|