Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Dom » Odkurzacz do domu workowy czy bezworkowy?
Odkurzacz do domu workowy czy bezworkowy?
Wiadomość Autor
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 11:53   

Ja w swoim mieszkaniu korzystam z odkurzacza wodnego. Jestem alergikiem i tylko taki wchodził w grę przy zakupie. Mam już go dobrych parę lat i jak na razie bez awaryjnie. Szczerze polecam odkurzacze wodne. A jeśli chodzi o rodzaj, moc itd. to trzeba dostosować go do swoich wymagań i posiadanych środków finansowych.

kamilos26

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 70
Aktywność (pkt): 11

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Cze 08, 2009 17:25   

Ale ten wodny to chyba drogi jest? Ja do mycia dywanów to wypożyczam w Komforcie, raz, dwa razy do roku i dywaniki mam zawsze jak nowe.

antenka

Pkt. łącznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 37
Aktywność (pkt): 20

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Cze 23, 2009 15:30   

Bezworkowy.
Najlepiej wodny.
Wystarczy że worek pęknie i musisz sprzątać od nowa..

patqwerty

Miejsce w rankingu: 86
Aktywność (pkt): 9

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 00:58   

raczej worki nie napełnia sie na maksa, bo wtedy maleje moc ssania... o pękaniu worków nie słyszałam. Ja mam piorący, który tez czyści na sucho, inaczej bym go nie kupiła...

fruzia
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 1 DOWN
Miejsce w rankingu: 94
Aktywność (pkt): 7

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Lip 24, 2009 22:23   

Hmmm... To ciekawe co piszesz kamilos26. Ja też jestem alergikiem, ale najważniejszy jest chyba filtr HEPA? :)
Grunt, że ja kupiłam bezworkowy LG Kompressor, który jest dla alergików według mnie idealny. Nie dość, że wielostopniowy system filtracji powietrza, to jeszcze kompresję kurzu - w pojemniku (antybakteryjnym) kurz jest zbijany w takie śmieszne trójkąciki :) I przy opróżnianiu to dziadostwo nie lata wszędzie na boki i nie trzeb drugi raz odkurzać...

Flitterfluff

Miejsce w rankingu: 60
Aktywność (pkt): 12

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Sie 12, 2009 10:42   

Alergicy to powinni sobie kupować wykładziny antyalergiczne, teraz w komforcie jet ich pod dostatkiem.

antenka

Pkt. łącznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 37
Aktywność (pkt): 20

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 13:12   

Jeśli odkurzacz to tylko workowy , przerobiłem w domu dwa odkurzacze bezworkowe i nigdy więcej się na taki nie zdecyduję .Przede wszystkim są głośniejsze , poza tym bardzo uciążliwe jest czyszczenie filtrów .Trzeba wygrzebwyać brud patyczkiem lub drucikiem , żeby odkurzacz normalnie ciągnął , jeśli tego nie zrobisz przynajmniej raz w tygodniu ( przy codziennym odkurzaniu) to zapomnij , że wciągnie on jakikolwiek brud z podłogi .

klax

Miejsce w rankingu: 250
Aktywność (pkt): 1

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Dom » Odkurzacz do domu workowy czy bezworkowy?