|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 11:53
|
|
|
| Ja w swoim mieszkaniu korzystam z odkurzacza wodnego. Jestem alergikiem i tylko taki wchodził w grę przy zakupie. Mam już go dobrych parę lat i jak na razie bez awaryjnie. Szczerze polecam odkurzacze wodne. A jeśli chodzi o rodzaj, moc itd. to trzeba dostosować go do swoich wymagań i posiadanych środków finansowych. |
|
kamilos26
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 70 Aktywność (pkt): 11
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Cze 08, 2009 17:25
|
|
|
| Ale ten wodny to chyba drogi jest? Ja do mycia dywanów to wypożyczam w Komforcie, raz, dwa razy do roku i dywaniki mam zawsze jak nowe. |
|
antenka
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 37 Aktywność (pkt): 20
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 23, 2009 15:30
|
|
|
Bezworkowy.
Najlepiej wodny.
Wystarczy że worek pęknie i musisz sprzątać od nowa.. |
|
patqwerty
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 86 Aktywność (pkt): 9
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 00:58
|
|
|
| raczej worki nie napełnia sie na maksa, bo wtedy maleje moc ssania... o pękaniu worków nie słyszałam. Ja mam piorący, który tez czyści na sucho, inaczej bym go nie kupiła... |
|
fruzia
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 94 Aktywność (pkt): 7
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 22:23
|
|
|
Hmmm... To ciekawe co piszesz kamilos26. Ja też jestem alergikiem, ale najważniejszy jest chyba filtr HEPA?
Grunt, że ja kupiłam bezworkowy LG Kompressor, który jest dla alergików według mnie idealny. Nie dość, że wielostopniowy system filtracji powietrza, to jeszcze kompresję kurzu - w pojemniku (antybakteryjnym) kurz jest zbijany w takie śmieszne trójkąciki I przy opróżnianiu to dziadostwo nie lata wszędzie na boki i nie trzeb drugi raz odkurzać... |
|
Flitterfluff
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 60 Aktywność (pkt): 12
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 12, 2009 10:42
|
|
|
| Alergicy to powinni sobie kupować wykładziny antyalergiczne, teraz w komforcie jet ich pod dostatkiem. |
|
antenka
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 37 Aktywność (pkt): 20
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Kwi 19, 2011 13:12
|
|
|
| Jeśli odkurzacz to tylko workowy , przerobiłem w domu dwa odkurzacze bezworkowe i nigdy więcej się na taki nie zdecyduję .Przede wszystkim są głośniejsze , poza tym bardzo uciążliwe jest czyszczenie filtrów .Trzeba wygrzebwyać brud patyczkiem lub drucikiem , żeby odkurzacz normalnie ciągnął , jeśli tego nie zrobisz przynajmniej raz w tygodniu ( przy codziennym odkurzaniu) to zapomnij , że wciągnie on jakikolwiek brud z podłogi . |
|
klax
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 250 Aktywność (pkt): 1
|
0
|
|
|
|
|