|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 00:17 Morderstwo...
|
|
|
| Jak myślicie czym kieruje sie człowiek mordujacy np. wlasne dziecko, temat nasunoł mi sie ponieważ dzisiaj oglądałam przerażajacy program o tym jak przybrani rodzice zabili swoją jedna z córek a potem palili jej zwloki przez 10 h a kości tak roskruszyli że praktycznie były nie do odkrycia, gdyby nie zeznania jej siostry...?? |
|
paulinka2411
PoNaDNoRmE Użytkownik
Pomógł: 1 raz Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 13 Aktywność (pkt): 66
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 00:25
|
|
|
| Nie wiem czym się taki człowiek kieruje. Wiem, że jest taki człowiek zdolny do różnych rzeczy. Gdy człowiek ma coś nie tak z umysłem, jest w stanie czynić najróżniejsze rzeczy, w tym te najokropniejsze. Po części może brać się to z religii, po części z przyziemnych spraw, po części mówią mu to bliżej niepoznane głosy. Zazdrość, chciwość, nienawiść, sadyzm itp. itd. Jest tego całkiem szeroki wachlarzyk, wybierz co chcesz... |
|
John_Doe
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 5 Aktywność (pkt): 162
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 00:55
|
|
|
| Ciekawe stwierdzenie,ale czy to co mówisz jest w stanie usprawiedliwic takiego człowieka...?? Bo ja sadze ze nie,jestem za legalna aborcja prostytucja ale nigdy nie zrozumim czlowieka mordujacego bez powodu druga istote, i to w dodatku z takim okrucieństwem to przeczy moim zdaniem wszelkim prawa logiki |
|
paulinka2411
PoNaDNoRmE Użytkownik
Pomógł: 1 raz Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 13 Aktywność (pkt): 66
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 13:32
|
|
|
| Ciężko jest to usprawiedliwiać i tłumaczyć ale niestety jeśli ktoś ma jakieś skrzywienie psychiczne to niestety może doprowadzić to takiej sytuacji. Wychodzę z założenia że gdzie skutek tam i przyczyna. |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 14:14
|
|
|
| Jeśli ktoś to świadomie robi bez żadnego przymusu to nic go nie usprawiedliwia. No, może opętanie... ale miało być świadomie. Nie sądzę jednak, by ludzie sami w sobie byli do tego zdolni. Myślę, że takich rzeczy podejmują się tylko ludzie w jakimś stopniu skrzywdzeni przez życie, los, a najbardziej przez innych ludzi, nieszczęśliwi. Człowiek nie rodzi się mordercą. |
|
John_Doe
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 17, 2008 16:16
|
|
|
| John_Doe napisał/a: | | Człowiek nie rodzi się mordercą. | .zgadzam sie z tym stierdzeniem.i nikt normalny nie jest w stanie zrozumiec mordercy ,ani tego co mim kieruje,nawet sam morderca.Chyba nawety psycholog <Ten najzdolniejszy> nie jest wstanie wejsc do glowy takiego "skrzywionego moralnie czlowieka " ."Nasz świat tez jest skrzywiony moralnie ".Zastanawia mnie skąd sie biora coraz brutalniejsze morderstwa , jest ktos wstanie mi wyjasnie .narazie bije sie z myslami |
|
aninamalpa
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 02:38
|
|
|
| paulinka2411 napisał/a: | | jestem za legalna aborcja |
jesteś za aborcją, jeśli tak to uznaj się za współmordercę, aborcja ma byc zakazana, udostępniona tylko w szczególnych przypadkach. |
|
geko19912
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 8 Aktywność (pkt): 88
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 16:06
|
|
|
| pewnie zakazać zawsze lepiej urodzić i wyrzucić na śmietnik w reklamówce |
|
michell
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 16:21
|
|
|
| aborcja .precz z tym , niech tego nie wprowadzają ! afe lepiej urodzić niż zabić |
|
karol a
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 4 Aktywność (pkt): 248
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 19:37
|
|
|
| Nie ma to jak urodzić i zabić później. Albo oddać i skazać na umieranie przez lat 30. |
|
John_Doe
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 21:26
|
|
|
| karol a napisał/a: | | aborcja .precz z tym , niech tego nie wprowadzają ! ale lepiej urodzić niż zabić | A ty nie rozumiesz że takie niechciane dziecko może zginąć po porodzie na śmietniku, zostać porzucone. wychowywać się w domu dziecka lub patologicznej rodzinie , nigdy nie znaleźć kochającej rodziny lub zostać z matką która będzie mieć je za nic bo się urodziło i zmarnowało jej życie. Nie można być aż tak krótkowzrocznym. Gdzie tu dobro tego dziecka? |
|
michell
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 21:58
|
|
|
| Nie każdy może miec dobrze... |
|
geko19912
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 12:30
|
|
|
| geko19912 napisał/a: | | paulinka2411 napisał/a: | | jestem za legalna aborcja |
jesteś za aborcją, jeśli tak to uznaj się za współmordercę, aborcja ma byc zakazana, udostępniona tylko w szczególnych przypadkach. |
Mogę uznać sie za wspłómorderce ale wole zyc z tą swiadomościa niz z ta ze wiekszosc nie chcianych dzieci konczy pózniej na śmietniku,albo do konca zycia jest nieszczesliwe poniewaz jego rodzicielka nie umie,badz nie chce dac mu milości ani spokoju poniewaz w glowie ma tylko to ze zmarnowalo jej zycie!!! |
|
paulinka2411
PoNaDNoRmE Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 13:33
|
|
|
| ja jestem przeciw , lepiej dać tą szansę niż jej od razu pozbawić . a czy każde dziecko urodzone jest skazane na cierpienie , nie kochanie , wy wiecie lepiej niż te dzieci co ma je spotkać w życiu . były i sa przypadki że sa szczęśliwe i beda na pewno . wy tej radości je pozbawiacie. tu można sie rozwlekać , pisać w nieskończoność . ty co rozpocząłeś ten temat co to ma być ? ci ludzie to wyglądali raczej na chorych psychicznie , niż na normalnych człowieków . ciekawy temat aborcji spalić je po urodzeniu , to ma sie nierówno w bani . |
|
karol a
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 07:10
|
|
|
podam co najmniej jeden nie zaprzeczalny powód dla którego aborcja nie powinna byc zalegalizowana
Taki zabieg musi wykonac osoba która go potrafi, więc musi miec wyksztalcenie a w tej dziedzinie odpowiednie ma tylko lekarz(dorabia na boku bo póki co nie jest to legalne), a jak wiadomo lekarze maja leczyc, ratowac życie gdzie w przypadku aborcji jest to coś wręcz przeciwnego, jest to zabijanie małego dziecka, małej istoty ŻYJĄCEJ. Widziałem pewien film na którym było pokazane jak to dziecko próbuje się bronic, to było straszne jak je ( i tu się możecie zdziwic ale to będzie dosłowne) jak je rozrywali. Właśnie na tym poelga ten zabieg. ROZRYWA się dziecko a główkę się miażdży i odsysa w podobny sposób jak resztę części ciała dziecka. Zmierzam do tego że zabieg wykonywany przez lekarza jest złamaniem jego przysięgi i jest również zwykłym morderstwem za które powinno się normalnie karac.
Myslę że to wam powinno co nie co rozjasnic ten temat, a jeśli dalej jesteście za to nie wiem jak was przekonac. |
|
geko19912
Użytkownik
|
0
|
|
|
|
|