|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 11:25 Marihuana...legalizować?
|
|
|
Jak dla mnie tak, chociaż sam nie pale, a to z kilku prostych powodów....
Likwidacja czarnego rynku ->Konkurencyjność->Drastyczny spadek cen (uprawa marihuany byłaby tak opłacalna jak uprawa agrestów czy truskawek)->Spadek sprzedaży (nie byłby to "szpan" gdyż można by to było pozyskać legalnie i to za grosze) |
|
donnner
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 10 Aktywność (pkt): 83
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 21:04
|
|
|
Nie, nie, NIE! W Holandii zrobili to samo i co? Liczba ćpunów zmalała... Czemu? Bo zaćpali się na śmierć!
Trzeba pamiętać, że Marihuana jest "wstępnym" narkotykiem, po którym zaczynają się eksperymenty z tymi mocniejszymi.
Nie, nie i jeszcze raz NIE! |
|
Peacemaker
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 35 Aktywność (pkt): 25
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 23:18
|
|
|
| Jak ktos ma palic to i tak pali wiec co to za roznica... |
|
olla11
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 25 Aktywność (pkt): 32
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 00:38
|
|
|
Powiem szczerze ze nie mam nic przeciwko może by dziura budżetowa sie załatała |
|
juzef
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 19 Aktywność (pkt): 40
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 10:31 SYG9K
|
|
|
| POZDRO DLA JARACZY |
|
SYG9K
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 12:01
|
|
|
| Nie wydaje mi się aby był to dobry pomysł ale nie zmienia to faktu że i tak jest to dostępne a legalizacja sprawiła by że miało by się może nad tym większą kontrolę. Ale mnie się nie podoba żeby upalone dzieciaki goniły po ulicach za słoniami |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 16:29
|
|
|
to ryje banie , lepiej żeby tego nie robili w naszym kraju |
|
karol a
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 4 Aktywność (pkt): 248
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 16, 2008 18:33
|
|
|
| karol a napisał/a: | to ryje banie , lepiej żeby tego nie robili w naszym kraju |
racja, co innego gdyby w Europie było to powszednie ale jeśli największe i najnormalniejsze kraje tego nie zrobiły to chyba nie ma co liczyć na pozytywne skutki legalizowania, nie wspominając i zaćpanych dresach piorących wszystkich dla picu... to będzie jak lawina. |
|
jamamajajka
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 14 Aktywność (pkt): 61
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 17:33
|
|
|
Nigdy nie próbowałam ale słyszałam ze fajna bomba jest po tym hehe ale nie mam zamiaru próbować hehe |
|
Siwiutka15
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 17:36
|
|
|
| Jestem Za Legalizacją!! Nawet Nie wiecie Jak Ktoś Kto Chce Se Zapalić Musi Sie Uganiać Za Dobrym Towarem |
|
Kantai
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 21:48
|
|
|
| Rownież uważam , ze legalizacja ukrócilaby produkcję syfu, mam tu na mysli towar byle jaki. Pozatym uregulowalby się rynek, fiskus by skorzystał , a jaracze byliby bardziej bezpieczni . Być moze Holandia to dobry przyklad . |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pomógł: 2 razy Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 30, 2008 22:51
|
|
|
co wy piszecie -- nie macie pojęcia jaki wpływ ma to świństwo na człowieka po kilku latach palenia . witaminka lepsza niż to cholerstwo
a z chłamem na rynku nie wygra sie --oj kiedyś było niezłe . |
|
karol a
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 4 Aktywność (pkt): 248
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 11:37
|
|
|
Co do Holandii to rzeczywiście eksperyment do końca nie powiodł się , poniewaz część zwlaszcza mlodych ludzi nie stroni od twardych narkotykow(kokaina) .
Miałam na mysli pisząc -legalizowac to , ze marihuana podobnie zreszta jak alkohol i papierosy(trucizny a zalegalizowane) takze uzależnia ... i gdyby tak się stalo to
-akcyza przynioslaby zyski dla państwa, marihuanę kupowaloby się legalnie , czyli czysta bez domieszki ,która powoduje jeszcze większe uzależnienie i szkodliwość .Dilerzy w pogoni za zyskami przescigaja sie w pomysłach i to nie oni trafiaja za kratki a narkomani. A tych trzeba leczyć. Dla madrych ludzi nie grozi zadne niebezpieczeństwo . Uwazam , ze mlodzież nieletnia tak jak palenie papierosow oraz picie alkoholu powinna mieć zakaz dostępu do marihuany. |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pomógł: 2 razy Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 11:51
|
|
|
| To co wyzej.. miałam na mysli, ze alkohol i papierosy takze uzależniają . |
|
Ann
Ann Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Sie 04, 2008 23:10
|
|
|
| Prośba - w tytule tematu jest napisane -MARICHUANA- Ilekroć spoglądam na to to denerwuje się . prosze moderatora niech poprawi ten błąd. |
|
Ann
Ann Użytkownik
|
0
|
|
|
|
|