|
|
Przesunięty przez: Redakcja Pon Sty 12, 2009 21:57 |
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Pon Lip 14, 2008 12:34 leczenie bolu bez tabletek
|
|
|
jesli znacie sposoby na leczenie bolu bez tabletek to prosze napiszcie jakie znacie(takie z babcinej apteczki ).dawno widadomo ze bol zeba leczy sie rozgryzajac gozdzik suszony a ma bol glowy ?jesli wiecie cos co jest dobre na codzienne dolegliwosci .i sposoby leczenia bez tabletek to piszcie |
|
anina
to tylko moje zdanie Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 84 Aktywność (pkt): 10
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2008 00:02
|
|
|
| Bardzo skutecznie ból się leczy innym, silniejszym. Można też go przespać. |
|
John_Doe
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 5 Aktywność (pkt): 162
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 18:26
|
|
|
To fakt.. słyszałam o leczeniu stanow zapalnych skory posypywaniem ostrą papryczka - cayenne, która powoduje najpierw jeszcze większy ból aby zaraz oswobodzić nas z bólu , ulżyć .
Aha i coś bardziej realnego - okłady z mielonej czarnej gorczycy pomagają w pozbyciu się bólu stawów . Okłady z liści kapusty łagodzą stany zapalne |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Lip 21, 2008 22:45
|
|
|
| Kochana Ann. Nie zgadzam się z tobą jeśli chodzi o liście kapusty. Lata temu jak zaczęłam chorować na zapalenie zakrzepowe żył głębokich i miałam długoooooooooooo stany zapalne nogi to ktoś mi polecił właśnie liście kapusty. Robiłam z nich okłady ale do czasu . Do czasu jak zaczęły robić mi się brzydkie plamy na nodze. Dzisiaj ,po latach mam problemy ponieważ po tych liściach zrobiły mi sie zmiany troficzne na nodze i koło kostki zaczęła robić sie dziura. Jest to trudne do wyleczenia. Dlatego nikomu nie polecam. |
|
gabula57
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywność (pkt): 407
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 16:08
|
|
|
ale często się mówi że na nabrzmiałe piersi lub gdy kobieta nabawi się zapalenia piersi powinna robić sobie okłady z kapusty.
A ja myślę że nie najlepiej pójść do lekarza |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 17:39
|
|
|
Być moze masz rację Gabulu... nie specjalnie znam sie na tej medycynie... wszakze ludowej.Porade o stosowaniu liści kapusty uslyszalam w sytuacji kiedy cierpialam po odstawieniu dziecka od piersi . Robilam wszystko co mi doświadczone osoby powiedzialy .A wiec przykladalam te nieszczęsne liście i o dziwo odczuwalam ulgę . Piersi byly tak nabrzmiale i bolesne , ze szkoda gadać .Cierpialam podwojnie widząc umorusanego brzdąca 2 letniego dopominającego się -am... Także mi pomoglo.
Przy okazji wspomnę o wykorzystaniu tu na Podlasiu widlaka gwiażdzistego ...Oczywiście jest to roślina pod ochrona . Jesienią po zakwitnięciu(zarodniki) , zbiera się te kwiatostany jak ja je nazywam , suszy i wysypuje się żolty pylek , ktory jest wykorzystywany w leczeniu odparzeń , trudno gojących się ran oraz jako zasypka dla niemowląt... |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Lip 22, 2008 21:38
|
|