|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 15:05 Ksiądz pedofil z Tarnowskich Gór ...
|
|
|
Witajcie ...
Pisze na forum, ponieważ wszystkie moje apele do władz w Tarnowskich Górach i Zabrzu pozostają bez odpowiedzi. A sprawa jest poważna ... Dotyczy ksiedza pedofila z Tarnowskich Gór: Mirosław Szwajnoch (parafia Matki Bozej Uzdrowienie Chorych) ... Za molestowanie seksualne czyli jakby tego nie nazwac gwałt na nieletnich, został szybko i po cichu, a co ważniejsze bezkarnie przeniesiony do Zabrza (parafia Świętego Kamila) żeby uniknąć kolejnej kompromitacji Kościoła gdzie dalej pracuje jako Ksiądz. Po czym jak sprawa ucichła, przeniesiono go z powrotem do Tarnowskich Gór!!!
Pytam sie dlaczego pedofil wciąż jest księdzem i ma kontakt z młodzieżą? Dlaczego prokuratura z Tarnowskich Gór albo Zabrza nie zrobi z tym porządku i nie wsadzi go na 25 lat do więzienia jako zwykłego zbrodniarza?. Czyżby był aż taki wpływowy i jego macki albo jego przełożonych sięgały aż na prokuratorskie stołki? Pomóżcie!
Jestem mieszkańcem z Tarnowskich Gór, ale mimo wszystko wolę zostać anonimowy do czasu kiedy nie zajmnie się tym prokurator. Pośrednio jestem też ofiarą tego pedofila. |
|
marekonopko
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 15:15
|
|
|
| Witaj. A na jeakiej podstawie go przeniesiono? Były jakieś dowody? Ktoś zajął się sprawą? Przenieśli go do Zabrza, więc coś musiało się stać. |
|
Andrzej
Gość
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 13:00
|
|
|
człowieka szlak trafia jak czyta
powinieneś napisać do prokuratury innej niz śląska,tak można i tak trzeba
nie robiąc nic naraża się inne dzieci
|
|
lucyna
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 7 Aktywność (pkt): 99
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 16:34
|
|
|
| Trochę mało napisałeś na ten temat, ale nie rozumiem jednego. Skoro taki ksiądz nadal działa w parafii, to dlaczego wszyscy parafianie nie zbuntują się? W obecnych czasach można się zwrócić z tym do telewizji, radia. Często jest tak, że oni więcej zdziałają niż prokuratura. A skoro ona nie zwraca na to uwagi, to należy znaleźć kogoś innego, kto nie będzie patrzył na to, że to ksiądz. W końcu chodzi tu o księdza, który zapewne przygotowuje dzieci do komunii. To jest po prostu chore... ten brak reakcji ze strony władz. |
|
Tania
Marzycielka Moderator
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 6 Aktywność (pkt): 105
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Maj 28, 2008 19:19
|
|
|
szalona
Gość
Hall Of Fame Member
Wysłany: Sob 24 Maj, 2008
--------------------------------------------------------------------------------
nie wiem czy zdajesz sobie sprawę że zarzuty jakie opisałes są bardzo poważne i muszą miec swoje potwierdzenie w postci dowodów a za oczernianie i zniesławianie poniesiesz zasłużoną kare znam Tego Ojca wiele lat i nie sądze że dopuścił się takiego czynnu myślę że masz problem sam z sobą - bo kto czeka tyle lat z doniesieniem na policję lub do prokuratury jak został szkrzywdzony nie będe dalej przedstawiac atutów za niewinością tego Ojca bo oliwa zawsze na wierzch wypływa BÓG dopomoże temu Ojcu i winny poniesie karę za obelgi i oczernianie |
|
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Maj 31, 2008 14:33
|
|
|
marekonopko
i co Ty na to? |
|
lucyna
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 7 Aktywność (pkt): 99
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 18:59
|
|
|
| marekonopko napisał/a: | | Pośrednio jestem też ofiarą tego pedofila. |
Wiadomo że nie można ludzi oczerniać bezpodstawnie. Ale skoro marekkonopko napisał jw. to znaczy że coś jest na rzeczy. Często nie widzimy tego co dzieje się za ścianą lub nie chcemy widzieć . Z drugiej jednak strony jeśli mamy niepodważalne dowody na popełniane przestępstwo a tym bardziej tego typu to musimy zrobić wszystko co w naszej mocy aby temu zaradzić i oczywiście przeszkodzić. Odezwij się --napisz co tam słychać i jeżeli masz faktycznie dowody na taką działalność księdza to napisz np. do naszej "interwencji " do działu ---sprawa dla mediów--- i na pewno ktoś sie tym zainteresuje. Ale pamiętaj ! Tylko wtedy jeżeli masz konkretne dowody, nie można szkalować bezpodstawnie niczyjej opinii. |
|
gabula57
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywność (pkt): 407
|
0
|
|
|
|
|