|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Nie Lis 15, 2009 22:39 Krzyże w szkołach
|
|
|
| Co sądzicie o krzyżach w szkołach? Jestem katolikiem, ale uważam, że w szkołach nie powinno ich być. Mój syn przychodzi ze szkoły i dopytuje dlaczego jego trzej koledzy nie muszą chodzić na religię? Jestem za tym, by nie było ani krzyży ani religii. Nie możemy nikomu narzucać naszej wiary, w tym trzem kolegom mojego syna! |
|
Ameno
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 01:51
|
|
|
| Co wam te krzyże przeszkadzają? Nie wstyd wam? Całe życie wisiały i teraz nagle zaczęły przeszkadzać. Dziękuję Bogu za takiego prezydenta i nie dam w szkole mojego dziecka krzyży ściągać. Jak nie wierzą to niech się dostosują do ogółu! |
|
łagodna
Gość
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 13:50 Re: Krzyże w szkołach
|
|
|
| Ameno napisał/a: | | Co sądzicie o krzyżach w szkołach? Jestem katolikiem, ale uważam, że w szkołach nie powinno ich być.! |
Gdybyś był Katolikiem to nie wypisywałbyś takich głupot. Krzyż rzecz święta! |
|
baron
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 14:32 Re: Krzyże w szkołach
|
|
|
| baron napisał/a: | | Gdybyś był Katolikiem to nie wypisywałbyś takich głupot. Krzyż rzecz święta! |
Właśnie dlatego że mamy takich katolików by nie pisac katoli jak ty to kościół najwięcej traci, bo nie ma niczego gorszego niż tępi jego przedstawiciele. Ludzi ciągnię do ludzi mądrych. Mnie już skrajni Katolicy męczą!!! |
|
Manius
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 15:27
|
|
|
| łagodna napisał/a: | | Co wam te krzyże przeszkadzają? Nie wstyd wam? Całe życie wisiały i teraz nagle zaczęły przeszkadzać. Dziękuję Bogu za takiego prezydenta i nie dam w szkole mojego dziecka krzyży ściągać. Jak nie wierzą to niech się dostosują do ogółu! |
A jak ktoś pali w miejscu publicznym to Ci przeszkadza? Podobnie jest z krzyżami. Nie epatujmy własnymi wyznaniami religijnymi! A jeżeli tak to powieśmy obok siebie wszystkie znaki religijne świata. |
|
Krzyzyknadroge
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lis 25, 2009 18:00
|
|
|
| Krzyzyknadroge napisał/a: | | jak ktoś pali w miejscu publicznym to Ci przeszkadza? Podobnie jest z krzyżami. Nie epatujmy własnymi wyznaniami religijnymi! A jeżeli tak to powieśmy obok siebie wszystkie znaki religijne świata. |
Argument z paleniem mnie powalił! Nic dodać, nic ująć. Albo szanujemy innych albo jesteśmy dzikusami. Jestem katolikiem, wierzę w Boga, praktykuję, ale uważam, że krzyże powinny wisieć w Kościołach i prywatnych domach. |
|
Nikt
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 15:55
|
|
|
| Nikt napisał/a: | | Jestem katolikiem, wierzę w Boga, praktykuję, ale uważam, że krzyże powinny wisieć w Kościołach i prywatnych domach. |
Zgadzam się z tym zdecydowanie. Miejsce krzyży jest w kościołach. A jeśli dopuszczamy je do szkół, to może powinniśmy pozwolić na zawieszanie symboli innych religii? |
|
Tania
Marzycielka Moderator
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 6 Aktywność (pkt): 105
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 19:49
|
|
|
| Nie dawno był w programie ,Tomasza lisa, ten temat. Politycy wyzywający się od jakich tylko, wielka kłótnia która teraz się będzie ciągła w nieskończoność. Żałosne! Moje zdanie jest takie : krzyż tylko w kościele powinien być, kleru władza powinna być ograniczona, wszędzie się wpieprzają! |
|
karol a
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 4 Aktywność (pkt): 248
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lis 26, 2009 21:42
|
|
|
Wiesz, żadna kłótnia niczego nie rozwiązuje. Trzeba nauczyć się rozmawiać. Niestety w naszym kraju jest to raczej niemożliwe. Czego dowodem jest wypowiedź łagodnej:
| łagodna napisał/a: | | Jak nie wierzą to niech się dostosują do ogółu! |
Wybacz łagodna, ale nikt nie ma prawa zmuszać kogokolwiek do "dostosowania się" jak łagodnie to ujęłaś. Może kiedyś to zrozumiesz. Jak dorośniesz...
Dawnymi czasy, dzieci po szkole szły do kościoła na religię. Teraz mają to w swoich codziennych zajęciach. A tak nie powinno być. Religia w kościele, nauka w szkole. Państwo a kościół zawsze powinno być traktowane osobno + szczypta tolerancji. |
|
Tania
Marzycielka Moderator
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 6 Aktywność (pkt): 105
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 16:57
|
|
|
| Mnie zastanawia jedno. Jak to jest, że dotąd nikomu z was to nie przeszkadzało... Nagle zrobiliście się tacy tolerancyjni dla innych... |
|
Pytajus
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lis 27, 2009 17:39
|
|
|
| Pytajus, wyrażamy swoją opinię w sprawie, o której nawet nie pomyśleliśmy wczesniej, bo krzyż na stałe gościł wszędzie. I skoro część społeczeństwa ma z nim problem to należy się do tego odnieść. Pozdrawiam wszystkich zdroworozsądkowych! |
|
marcin
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Lis 30, 2009 00:52
|
|
|
| Tania napisał/a: | Wiesz, żadna kłótnia niczego nie rozwiązuje. Trzeba nauczyć się rozmawiać. Niestety w naszym kraju jest to raczej niemożliwe. Czego dowodem jest wypowiedź łagodnej:
| łagodna napisał/a: | | Jak nie wierzą to niech się dostosują do ogółu! |
Wybacz łagodna, ale nikt nie ma prawa zmuszać kogokolwiek do "dostosowania się" jak łagodnie to ujęłaś. Może kiedyś to zrozumiesz. Jak dorośniesz...
Dawnymi czasy, dzieci po szkole szły do kościoła na religię. Teraz mają to w swoich codziennych zajęciach. A tak nie powinno być. Religia w kościele, nauka w szkole. Państwo a kościół zawsze powinno być traktowane osobno + szczypta tolerancji. |
Szacunek Taniu. Jutro się zarejestruję i go przyznam. Podpisuję się obiema rękami. |
|
Klaudiusz
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Gru 04, 2009 17:40
|
|
|
Tacy jesteście katolicy!!!!!! U sąsiadów nie widzicie dzieci głodnych, katowanych przez rodziców, macie na to znieczulice ale macie śmiałość nazywać się KATOLIKAMI! Pyski przed ołtarzem otwieracie aby brać opłatek a ksiądz powinien wlewać zajzajer, bo bliźnich nie umiecie uszanować ! Wy zakłamani katolicy ! Szkoła jest publiczna i popieram żadnych krzyży w prywatnych możecie zakładać co Wam rzewnie się podoba |
|
wściekły
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Gru 15, 2009 21:50
|
|
|
| Od zawsze wszedzie wisial krzyz, a treraz Wam to przeszkadza? Jeszcze tylko z Bogiem niezaczeliscie. Powinna reka uschnac temu kto krzyze zdejmie. |
|
Krzys
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Gru 16, 2009 17:05
|
|
|
| Czytając to forum dochodzę do wniosku, że jeszcze wiele wody musi upłynąć, żeby otworzyć nasze oczy na sprawy religijne. Jesteśmy narodem zawziętym i skrajnie zaborczym w tematach religijnych. Dyskusja nie polega na obrażaniu i naskakiwaniu na siebie nawzajem. |
|
anonim
Gość
|
0
|
|
|
|
|