|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 02:32 Jak powiedzieć że jestem gejem?
|
|
|
| Mam 19 lat i nie chcę już ukrywać przed rodzicami, że jestem homoseksualny. Jak mam to zrobić? Boję się, że to zabije moją matkę. Ale czy to oznacza, że mam oszukiwać tych których kocham. Matka cały czas wypytuje o dziewczyny. |
|
Anonim
Konto ogólne Użytkownik
Pomógł: 1 raz Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 15 Aktywność (pkt): 51
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lut 08, 2008 09:09
|
|
|
A czy ja mówiłem rodzicom, że jestem heteroseksualny? Po co wy tak wszystkim chcecie o tym trąbić. Czyżbyście sami jednak uważali, że coś z wami jest nie halo????? Gejostwo w polskim wydaniu to parodia. Jacyków i inni robią wam zły PR a potem słyszymy jak to wam ciężko. Facet jesteś gejem to nim bądź. Mnie nie interesuje twoja orientacja.
Prowokujecie na każdym kroku, obnosicie się ze swoim gejostwem. I tego to ja nie rozumiem. |
|
Anonim
Konto ogólne Użytkownik
Pomógł: 1 raz Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 15 Aktywność (pkt): 51
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 00:10
|
|
|
Anonim #2 - a może ten akurat ma problem? Nie szufladkuj ludzi, bo każdy przypadek jest inny.
Anonim #1 - z doświadczenia wiem, że w trudnych sytuacjach najlepsza jest szczera rozmowa; Pogadaj z nimi... |
|
Peacemaker
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 35 Aktywność (pkt): 25
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 23:30
|
|
|
| najlepiej prosto z mostu:)chwila szoku a potem akceptacja albo nie, sposob przekazania i tak nie ma na to wplywu |
|
olla11
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 25 Aktywność (pkt): 32
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 00:33
|
|
|
| Przygotuj ich jakos do tego tak zeby sami sie domyslili. |
|
juzef
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 19 Aktywność (pkt): 40
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Cze 05, 2008 15:32
|
|
|
| ja nie widzde w tym nic nie typowego,poprostu siadz i porozmawiaj z nimi, ja mam wielu homoseksualnych kolegów i bardzo szanuje tych ludzi a w dzisiejszych czasach Twoi rodzice nie powinni miec z tym wielkiego problemu, wkoncu jestes ich dzieckiem |
|
paulinka2411
PoNaDNoRmE Użytkownik
Pomógł: 1 raz Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 13 Aktywność (pkt): 66
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 10, 2008 22:46
|
|
|
| najlepiej słowami Podobno matki to lepiej znoszą niż ojcowie wiec najlepiej od niej zacząć |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 12:16
|
|
|
| Anonim powiem tak ja jestem tolerancyjna moze najpierw usiadz i powiedz tak : mamo wiesz co troche sie niepokoje bo nie podobaja mi sie dziewczyny zastanawiam sie czy ze mna ok a jak sie okaze ze wole chłopakow to co czy miala bys cos przeciwko temu ????? zacznij od tego gdyby przedstaw jej to co by było a dowiesz sie co by powiedziala ale nie ukazuj ze juz tak jest jak ona ci odpowie pozytywnie to za jakis miesiac powiedz jej wiesz co jednak wole facetow i bedzie oki trzymam kciuki za ciebie |
|
NAti712
Użytkownik
Zaproszone osoby: 2
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 51 Aktywność (pkt): 16
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 13:40
|
|
|
Mily Anonimie, nie rozumiem tych Twoich dwu pierwszych w tym watku, tak sprzecznych ze soba wypowiedzi...
Podobnie, jak moi przedmowcy, proponuje jednak z rodzicami na ten temat porozmawiac. Po tej rozmowie, niezaleznie od klimatu jej przebiegu, poczujesz na pewno ulge. |
|
cegielka
Ta jedna lza... Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 39 Aktywność (pkt): 21
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Wrz 01, 2008 14:15
|
|
|
Wypowiadałam sie w podobnych tematch.. tzn sprzecznych z pospolitym mysleniem Nas Polaków... I zawsze wrzucałam luzik.. uważałam, ze tolerancja to rzecz najważniejsza.A teraz ? Teraz troszeczke czasu minęło, trochę doświadczenia tez wpadło. I co z tego ? Otóż myslałam , że to wszystko dzieje się zboku, mnie nie dotyczy , nie chapnie w swe szpony... Unikałam nawet podejrzeń , aby kogos z moich bliskich mogło spotkac podobne doświadczenie ... Nie , nie spotkalo... nie do tego zmierzam... jedynie co , to to że zaczęłam inaczej patrzeć .. I fen]bra dosłownie m,ną zatrzęsła abym m iała coś podobnego przezywać . Niewiem - asymilacja , wariactwo, ból, nie do pojecia to wszystko...
Powiedzieć , nie mówić .. Juz niewiem . Jednak nie... powiedzieć . Jest wiele cech , które nazywamy jako ludzkie, a mówienie prawdy nawet tej bolesnej jest na rzeczy. Jakby nie opisać , jkby nie pomysleć - zawsze w naszych oczach widzimy to co lezy w naturze człowieczej... Psychika bywa odmienna . Moze to tylko nasz egoizm nie potrafi spojrzec inaczej, mnoze jesteśmy zbyt zaściankowi aby zrozumieć . Czasmi juz tak jest , że to co dla jednych jest norma dla innch bywa niezrozumieniem. |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pomógł: 2 razy Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 16:44
|
|
|
Pogadaj znia szczerze wytłomacz tylko tak delikatnie
jeste przekonana ze bedzie wszystko okej |
|
Fiona
Użytkownik
Zaproszone osoby: 1
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 107 Aktywność (pkt): 6
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Paź 06, 2008 13:14
|
|
|
| porozmawiaj z nia naspokojnie |
|
xbartxxx
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 30 Aktywność (pkt): 29
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lis 20, 2008 13:43
|
|
|
Hej, piszę prace magisterską na temat tego w jaki sposób ludzie odbierają homoseksualizm, jeśli chcesz wypowiedzieć się w mojej pracy w roli eksperta to skontaktuj się ze mną na gg: 3023329 lub mailowo robak504@interia.pl |
|
NataliaP
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 272 Aktywność (pkt): 1
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Gru 06, 2010 21:04 weź się
|
|
|
| Anonim napisał/a: | A czy ja mówiłem rodzicom, że jestem heteroseksualny? Po co wy tak wszystkim chcecie o tym trąbić. Czyżbyście sami jednak uważali, że coś z wami jest nie halo????? Gejostwo w polskim wydaniu to parodia. Jacyków i inni robią wam zły PR a potem słyszymy jak to wam ciężko. Facet jesteś gejem to nim bądź. Mnie nie interesuje twoja orientacja.
Prowokujecie na każdym kroku, obnosicie się ze swoim gejostwem. I tego to ja nie rozumiem. |
tak ale chciałbyś na swój ślub zaprosić np. rodziców , rodzeństwo, rodzine???
albo chciałbyś przedstawić rodzinie swoją dziewczynę???
lub nie musieć ukrywać swojej miłości przed rodziną???
a gej może być gejem, jednak też chciałby poczuć uczucie w którym jego matka,ojciec mówią że to był dobry wybur{tyczący sie miłości} |
|
dark angel
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Paź 08, 2011 13:27
|
|
|
| Anonim napisał/a: | A czy ja mówiłem rodzicom, że jestem heteroseksualny? Po co wy tak wszystkim chcecie o tym trąbić. Czyżbyście sami jednak uważali, że coś z wami jest nie halo????? Gejostwo w polskim wydaniu to parodia. Jacyków i inni robią wam zły PR a potem słyszymy jak to wam ciężko. Facet jesteś gejem to nim bądź. Mnie nie interesuje twoja orientacja.
A co to jest obnoszenie sie z "gejostwem". Ty jak lazisz z dziewczyna za reke tez sie obnosisz z byciem straight ?. Nie mowisz rodzicow, ze jestes hetero bo przeciez i tak zakladaja, ze nim jestes. Zupelni inaczej to wyglada jak jestes gay.
Facet jesli chcesz rodzicom powiedziec to im powiedz. W jaki sposob mialoby to ich zabic ?.
Bez przesady. Podra sie a potem bedzie okay. Jesli nie zaakceptuja tego zupelnie to wal takich egoistow. |
|
T Man
Gość
|
0
|
|
|
|
|