|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 20:34 Jak dbać o małżeństwo,by było udane do końca?
|
|
|
| Chciałabym poznać Wasze opinie i doświadczenia w dbaniu o swój związek,by był harmonijny i udany. Co robicie, by po kilku czy kilkunastu latach związku,Wasza połówka była z Wami szczęsliwa? Czy wierzycie,ze mozna być z jedną żoną (mężem) przez całe zycie? |
|
Radomianka
Witajcie Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 18 Aktywność (pkt): 47
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Sie 06, 2008 22:09
|
|
|
| Oczywiście że tak. Znam wiele małżeństw żyjących od wielu lat ze sobą, i to dobrze żyjących --w zgodzie i harmonii. |
|
gabula57
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywność (pkt): 407
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 11:29
|
|
|
| Wierzę ale czy jest jakaś recepta na to by związek był szczęśliwy to chyba takiej jednoznacznej nie ma. Ale z doświadczenia wiem że sama miłość to za mało by zbudować szczęśliwy związek. Związek powinien być oparty na miłości , przyjaźni zrozumieniu kompromisach i na tym czymś co nie pozwoli popaść w rutynę i nudę |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 02:16
|
|
|
| To, czy nasz związek ma szansę przetrwania zależy od ilości zadawanych sobie pytań i wątpliwości. które wszyscy mamy. Im więcej pytań, tym więcej wątpliwości! Pruderyjność, obłuda, nie szczerość i zdrada, to fakty skracające związek. Wiem również, że jedna osoba nie wystarczy - tu trzeba dwoje dojrzałych ludzi wiedzących to, czego chcą od życia. W miłości nie powinno być kompromisów i narażania się wzajemnie na ujawnianie sekretów partnerskich, tak by czuć się pewnie i komfortowo obok bliskiej osoby, a do kiedy możemy na siebie liczyć bez szkody dla własnego ego, będzie dobrze. Każdy ma własną duszę i granicę w okół niej, której innej (drugiej) osobie nie wolno przekroczyć!!! |
|
mechanik
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 13:24
|
|
|
Nie za duzo mam dziś czasu- a więc moze tak co jakis czas wrzuce ciekawa myśl...
Aha.. w małżeństwie zdarzają się kłótnie i wyglądają one rozmaicie -i powiem tak jeśli się kłócić to konstruktywnie , bez sensu chlapanie błotem , oskarżanie jeśli nic z tego ma nie wynikać . |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pomógł: 2 razy Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Sie 08, 2008 13:44
|
|
|
| Mechanik? a Ty mi powiedz .. czy Ty znasz choc jedno małżeństwo , choc jeden związek gdzi nie zaistniała sytuacja pójścia na kompromis? Bo ja nie znam . Po prostu takie związki nie istnieja .. |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pomógł: 2 razy Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Sie 09, 2008 11:06
|
|
|
| też uważam że każdy związek działa poprawnie dzięki obustronnym kompromisom inaczej była by tylko walka kto postawi na swoim. |
|
michell
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 20:30
|
|
|
| Również uważam,ze małżeństwo bez kompromisów jest nierealne. |
|
Radomianka
Witajcie Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Sie 12, 2008 20:33
|
|
|
Wychodzicie chetnie gdzieś ze swoją połówką? Np. do kina.
Ja bardzo lubie takie wypady,ale na razie mogę o nich tylko pomarzyć, bo mam małe dzieci. |
|
Radomianka
Witajcie Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Sie 14, 2008 12:44
|
|
|
| Staramy się wychodzić często oczywiście przy dwóch maluszkach w domu rzadko mamy okazję ale staramy wykorzystać każą szansę |
|
michell
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Wrz 03, 2008 16:32
|
|
|
jeste ze swoja połową 26la były zloty i upadki
ale jakos sie rozumiemy |
|
Fiona
Użytkownik
Zaproszone osoby: 1
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 107 Aktywność (pkt): 6
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 01:00
|
|
|
A wybaczylibyście zdradę? Taki czysty seks, lub inaczej mówiąc chwila zapomnienia.
Ja nie. |
|
Radomianka
Witajcie Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Wrz 15, 2008 11:21
|