Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Zdrowie » Uzależnienia » Impreza bez alkoholu ?
Impreza bez alkoholu ?
Wiadomość Autor
Wysłany: Sob Mar 15, 2008 23:40   Impreza bez alkoholu ?

No właśnie.. ; P
Czy bylibyście w stanie coś takiego przeprowadzić? Umiecie dobrze bawić się bez żadnych środków odurzających? A może uważacie, że jest to konieczne i bez procentów ani rusz..

hernikus
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 12
Aktywność (pkt): 81

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Mar 16, 2008 00:12   

Raczej jest konieczne, bo bez tego sie nie da tak porządnie wyluzować, że nie myśli się o niczym innym...xD

weo
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 9
Aktywność (pkt): 85

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Mar 16, 2008 00:31   

impreza bez alkoholu jak najbardziej... zalezy od humoru :P

donnner
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 10
Aktywność (pkt): 83

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Mar 16, 2008 13:12   

Dlaczego nie... Chociarz w naszej kulturze to jak mowia -albo Jehowi albo chorzy nie piją.. Znam wspanialych ludzi, dla których nie przeszkadza bawić się bez uzywek.. Pod jednym warunkiem to musi Nas nosic , bawić , inspirować do zabawy ..

Dla mnie to nie sprawia problemu . Potrafię nieraz fajną gadką ubawić towarzystwo do rozpuku ...

Ann
Ann
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 1 DOWN
Miejsce w rankingu: 2
Aktywność (pkt): 272

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Mar 16, 2008 13:22   

weo napisał/a:
Raczej jest konieczne, bo bez tego sie nie da tak porządnie wyluzować, że nie myśli się o niczym innym...xD

Mamy nienormalne młode społeczeństwo. Jeżeli nie potraficie się bawić bez alkoholu to znaczy, że macie problemy. Alkohol pozwala Wam dobrze funkcjonować, ale dla otoczenia to dysfunkcja. Jesteście zakompleksieni, zestresowani - ale co podkreślam to nie jest Wasza wina. Warto próbować żyć bez alkoholu, bo życie z alkoholem to nie jest życie.

ĘĄ
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 21
Aktywność (pkt): 37

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 00:34   

Uwazam ze jak impreza jest naprawde dobra mozna nie pic tego alkoholu.

juzef
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 19
Aktywność (pkt): 40

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Maj 23, 2008 22:12   

Często tam gdzie jest alkohol zabawa się nie zaczyna ale kończy. Wszystko zależy od zdrowego rozsądku. Można świetnie bawić się BEZ ALKOHOLU. :roll:

XYZ
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Maj 25, 2008 14:29   

Oczywiście, że można się bawić bez alkoholu, tylko najpierw trzeba tego chcieć. Wczoraj byłam na koncercie Gurala i najbardziej zaskoczyło mnie to, że przynajmniej 40% młodych ludzi było pijane. I co chwilę wychodzili po alkohol. Tak jakby nie mozna było obejrzeć koncertu bez picia... A na koniec bójki, awantury i tym podobne. Tragedia...

Tania
Marzycielka
Moderator

Miejsce w rankingu: 6
Aktywność (pkt): 105

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Maj 25, 2008 20:24   

Nic dziwnego. alkohol powoduje rozluźnienie. Stajemy się otwarci, odważniejsi i pewni siebie. sam często z tych powodów piję alkohol. Dla kurażu. Zdaję sobie z tego sprawę, ale bez alkoholu wydaje mi się, że jestem spięty i mało przez to atrakcyjny dla otoczenia. Nie piję dużo, ale dwa piwa to standard. Oczywiście przy piątku. Do tego przy piwie mozna sobie na wiecej pozwolić. :mrgreen:

Pawlik
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Cze 04, 2008 01:25   

Oczywiście że tak .Byłam na kilku urodzinach i weselach bez kropli alkoholu. Bawilismy sie świetnie.

gabula57
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 2 DOWN
Miejsce w rankingu: 1
Aktywność (pkt): 407

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Cze 04, 2008 11:24   

Pewnie, że można sobie pozwolić na więcej po wypiciu paru piw czy kieliszków wódki. Tylko często jest tak, że pierwsze i drugie piwo jest dla odwagi, a potem nie wiedzieć kiedy jest tego więcej i więcej. I nagle okazuje się, że ktoś kogoś pobił, ktoś zrobił z siebie głupka na oczach wszystkich, ktoś usnął w rowie, a komuś innemu nagle wycięło kilka godzin z życiorysu. Całkiem ciekawe, nie ma co...
Nie jestem abstynentką, też lubię czasami się napić. Na szczęście w pewnym momencie potrafię sobie powiedzieć "dość" co niestety nie każdy opanował do końca. Nieraz widać jak ludzie bawiący się na jakiejś imprezie są tak pijani, że cudem chodzą, a mimo to nadal wlewają w siebie alkohol. I co to za zabawa, jak następnego dnia umierasz z przepicia i tak naprawdę niewiele pamiętasz z imprezy?

Tania
Marzycielka
Moderator

Miejsce w rankingu: 6
Aktywność (pkt): 105

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 23:07   

Zależy od okoliczności ale ja tam wolę z niż bez ale nie jest to jakaś zasada że bez alkoholu nie ma imprezy z tego etapu już wyrosłam

michell
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 3
Aktywność (pkt): 268

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Paź 10, 2008 16:58   

można się bawic bez akocholu i to świetnie, nawet lepiej niż z, mam porównanie, ale z alkocholem jest "chwiejniej" co nie znaczy gorzej.

geko19912
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Mar 11, 2009 20:05   

Impreza bez alkoholu? Hm... u mnie to straszna rzadkość, dlatego nie bywam dżampach. Wszyscy chcą pokazać jacy są dorośli i kto ma mocniejszą głowę zamiast bawić się w świetnym towarzystwie i przy dobrej muzyce.
Na szczęście mam małą grupkę znajomych, których picie alkoholu nie interesuje i zapraszam ich raz na jakiś czas na budyniowe wieczorki, gdzie główną atrakcją jest budyń. I naprawdę świetnie się bawim

johny

Miejsce w rankingu: 247
Aktywność (pkt): 1

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Mar 11, 2009 20:07   

Zależy od ludzi. Jeśli im zeby sie dobzre bawić potrezba % to pewnie nie wypali, ale jeśli te osoby są kreatywne i pomysłowe to zabawa moze byc jeszcze lepsza niz ta nakrapiana alkoholem.

klisz

Miejsce w rankingu: 195
Aktywność (pkt): 2

UP 1 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Zdrowie » Uzależnienia » Impreza bez alkoholu ?