Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Praca i Kariera » Idę na rozmowe - pomocy
Idę na rozmowe - pomocy
Wiadomość Autor
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 20:38   Idę na rozmowe - pomocy

Witajcie, idę w piątek na swoją pierwszą rozmowę. O czym muszę pamiętać? Jak się zachowywać? Denerwuje się jak diabli.

drol
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 177
Aktywność (pkt): 2

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Lut 06, 2008 00:16   

1. Jedź dzień wczesniej i sprawdź gdzie to jest dokładnie, najlepiej o tej godzinie co na spotkanie - zorientujesz się ile potrzebujesz czasu na dojzad. To wazne, bo potem nie bedziesz szukal.
2. Wejdz do sekretariatu lub osoby rekrutujacej 1 minute przed godziną zero (nie wczesnie, nie pozniej)
3. Znajdz info o firmie. Wejdz na jej strone www, sprawdź prasę, pokaz, ze jestes przygotowany
4. Patrz w oczy osoby rekrutujacej
5. Jezeli to rozmowa na stanowisko kierownicze, siadz przodem do drzwi - tak, zebys widzial caly pokoj i drzwi (o ile bedzie taka mozliwosc)
6. Elegancko sie ubierz (faceci pod krawatem)
7. Sprawdź co to za stanowisko - podpytaj na forach jak ta praca wygląda
8. Jest wiele serwisów społecznościowych - wyszukaj na nich pracowników firmy, podpytaj ich o firmę, oczekiwania.

RESZTA ZALEŻY OD TWOJEJ WIEDZY i siebie samego. Powodzenia. Daj znać jak ci poszło.

argades
Ja i mój mąż Arek
Użytkownik

Zaproszone osoby: 7
Miejsce w rankingu: 165
Aktywność (pkt): 2

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Mar 12, 2008 20:02   

Zycze powodzenia. Najwazniejsze jest zebys sie nie denerwował i madrze odpowiadał :)

januszek
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 45
Aktywność (pkt): 18

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 00:15   

Wyprostowana postawa usmiech na twarz i rób chociaz wrazenie ze wiesz o czym mowisz:)

panPiotr
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 26
Aktywność (pkt): 32

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Mar 12, 2009 12:37   

Ja na swojej pierwszej rozmowie o prace bardzo się denerwowałem. W dodatku musiałem długo czekać bo szefuncio był zajęty, emocje we mnie narastały, czułem jak całe ciało mi dygocze, ale jak już zostałem wezwany do pokoju to poszło z górki, odpowiedziałem na parę pytań i zostałem przyjęty.

kamilos26
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Mar 12, 2009 13:19   

Jak to mówią: "spokój ducha imitacją zbroi". Najważniejsze żebyś się nie denerwował, był na miejscu trochę wcześniej żeby nie szukać nerwowo miejsca w które masz iść i spokojnie przeprowadzić rozmowę kwalifikacyjną. Odpowiedz szczerze na pytania, a jesli sie nadajesz na pewno dostaniesz tę pracę.

ina

Miejsce w rankingu: 86
Aktywność (pkt): 10

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Praca i Kariera » Idę na rozmowe - pomocy