|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Pon Lut 04, 2008 20:38 Idę na rozmowe - pomocy
|
|
|
| Witajcie, idę w piątek na swoją pierwszą rozmowę. O czym muszę pamiętać? Jak się zachowywać? Denerwuje się jak diabli. |
|
drol
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 177 Aktywność (pkt): 2
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lut 06, 2008 00:16
|
|
|
1. Jedź dzień wczesniej i sprawdź gdzie to jest dokładnie, najlepiej o tej godzinie co na spotkanie - zorientujesz się ile potrzebujesz czasu na dojzad. To wazne, bo potem nie bedziesz szukal.
2. Wejdz do sekretariatu lub osoby rekrutujacej 1 minute przed godziną zero (nie wczesnie, nie pozniej)
3. Znajdz info o firmie. Wejdz na jej strone www, sprawdź prasę, pokaz, ze jestes przygotowany
4. Patrz w oczy osoby rekrutujacej
5. Jezeli to rozmowa na stanowisko kierownicze, siadz przodem do drzwi - tak, zebys widzial caly pokoj i drzwi (o ile bedzie taka mozliwosc)
6. Elegancko sie ubierz (faceci pod krawatem)
7. Sprawdź co to za stanowisko - podpytaj na forach jak ta praca wygląda
8. Jest wiele serwisów społecznościowych - wyszukaj na nich pracowników firmy, podpytaj ich o firmę, oczekiwania.
RESZTA ZALEŻY OD TWOJEJ WIEDZY i siebie samego. Powodzenia. Daj znać jak ci poszło. |
|
argades
Ja i mój mąż Arek Użytkownik
Zaproszone osoby: 7
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 165 Aktywność (pkt): 2
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Sro Mar 12, 2008 20:02
|
|
|
Zycze powodzenia. Najwazniejsze jest zebys sie nie denerwował i madrze odpowiadał |
|
januszek
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 45 Aktywność (pkt): 18
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Mar 14, 2008 00:15
|
|
|
| Wyprostowana postawa usmiech na twarz i rób chociaz wrazenie ze wiesz o czym mowisz:) |
|
panPiotr
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 26 Aktywność (pkt): 32
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 12:37
|
|
|
| Ja na swojej pierwszej rozmowie o prace bardzo się denerwowałem. W dodatku musiałem długo czekać bo szefuncio był zajęty, emocje we mnie narastały, czułem jak całe ciało mi dygocze, ale jak już zostałem wezwany do pokoju to poszło z górki, odpowiedziałem na parę pytań i zostałem przyjęty. |
|
kamilos26
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Mar 12, 2009 13:19
|
|
|
| Jak to mówią: "spokój ducha imitacją zbroi". Najważniejsze żebyś się nie denerwował, był na miejscu trochę wcześniej żeby nie szukać nerwowo miejsca w które masz iść i spokojnie przeprowadzić rozmowę kwalifikacyjną. Odpowiedz szczerze na pytania, a jesli sie nadajesz na pewno dostaniesz tę pracę. |
|
ina
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 86 Aktywność (pkt): 10
|
0
|
|
|
|
|