Logo
Szukaj Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

    FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Praca i Kariera » Helper 24 opinie
Helper 24 opinie
Wiadomość Autor
Wysłany: Pią Lip 12, 2013 09:48   


Witam,jestem zaskoczona pewnej pani wpisem że firma odprowadza składki od kwoty 3200 polskich zł,jakaż totalna bzdura niedoinformowana kobieta,rozmawiając z panią z tejże firmy okazuje się że od 1600zł,nie wlicza się umowa zlecenie absolutnie do stażu pracy tylko jako okres składkowy,jeżeli firma takowe odprowadza,po drugie plynnie mówię po niemiecku więc zapytano mnie po sprawdzeniu języka ile chcę zarabiać,odpowiedziałam minimum 1100 euro,ona na to za 1100 jeżdżą panie do dwoch osób jakiez wykorzystywanie nas opiekunek,wykluczyłam taką opcję,mogę zarobić 1000euro,ale chce na 6tyg,więc muszę indywidualnie rozmawiać z rodziną czy zwrócą koszty podróży kpina,po 3 miesiącach dostaje się zwrot kosztów podrózy,pierwszy raz się spotykam z takim wariantem,jeżdże juz 5 lat,czekam mimo wszystko na oferte .pozdrawiam panie i panó opiekunów



siwa480
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 334
Aktywność (pkt): 1



UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Lip 12, 2013 12:53   


siwa480 napisał/a:
firma odprowadza składki od kwoty 3200 polskich z


Siwa dzień dobry. nie znalazłam tutaj taliej informacji. Jestem opiekunką od 3 lat i jeźdże z 4 największymi firmami. Wszystkie mają podobne warunki. Podzwoń i posprawdzaj. Doświadczenie uczy, że stawka zalezy nie tylko od języka i stanu seniorów ale tez od zasobności portfela podopiecznego. Miałam rodzinkę, które tez uważała, ze za 1100 euro to trzeba pilnować dwóch osób. Ale się zgodziłam, bo nie było przy nich wiele pracy (oferta do towarzystwa). Mam dobry język wiec nie siedzę w domu. Najwięcej wyjazdów miałam z Helpera i nigdy nie wprowadzili mnie w błąd. Miałam komorników i chciałam zarabiać pieniądze a nie oddawać je na składki. Mnie te warunki odpowiadają. W 3 miesiące pospłacałam długi i do teraz odkładam pieniądze.
Na rynku jest nietylko Helper, ale znam dziewczyny, które wracałay do niego z podkulonym ogonem.

Miłego dnia! Wiesia.

Bozka napisz jak tam chemia. Ile masz lat? Ja wyjeżdżam do bonn za tydzień. Pozdrowienia



Wiesia
Gość




UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Lip 12, 2013 17:06   


Witaj siwa480! jestem z nimi od 2,5 roku. Jak się sprawdzisz to zupełnie inne warunki możesz dostać. Na samych bonusach zarabiam kilkaset ojro więcej. Ale musisz być sprawdzona i agencja musi być z ciebie zadowolona. Zaczynałam od 800 euro. Teraz po doszlifowaniu języka i zdobytego doświadczenia dostaję oferty nawet na 1100 euro do jednej osoby. Praca jak każda inna i z czasem twoja pozycja rośnie. Mogę mało skromnie powiedzieć, że trzy rodziny się o mnie zabijały (byłam u nich na wymianach). Kiedyś dostałam propozycję na 1300 ale nie odpowiadał mi przypadek. Coś za coś :)

Jeżeli ci nie pasuje to szukaj dalej, proste.

Z pozdrowieniami.



Anioł
Gość




UP 0 DOWN  

Wysłany: Sob Lip 13, 2013 00:01   


Siwa480 - jetem siostrą r700, który wskazał mi forum z pytaniem o Helpera. Właśnie zjechałam od nich z Hanoveru. nie wierzę że ktoś pytał cię o stawkę bo ta ustalona jest przy ofercie. Jeżeli jest napisane 900-1000 to znaczy, że w najgorszym razie dostaniesz 900, w najlepszym przy dobrym języku i doświadczeniu 1000. To ty decydujesz która oferte wybierzesz więc nie rozumiem problemu. Nikt nie zmuszą cię do wyjazdu. Umowy możesz nie podpisywac.

Jeździsz 5 lat i tego nie wiesz? Pokaż mi agencję, która da ci umowe o pracę na 1200 eur i odprowadzi od tego składki. Żartujesz? Tu Helpera nic nie różni od pozostałych,ale oni jak to już tu pisał ktoś wyżej ma fajny program premi, który dla mnie akurat jest bardzo ważny. Do tego nie ściemniają z przypadkami. Mieszkałam niedaleko dziewczyny, której firma z pomorza nie powiedziała dokladnie o stanie podopiecznego. Wróciła do Polski na swój koszt po tygodniu. Z Helperem tego problemu nigdy nie miałam.

Chcecie porozmawiać to piszcie na prv.

Dobrej nocy. Maria



R700
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 62
Aktywność (pkt): 13



UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Lip 15, 2013 17:20   


Witajcie, witajcie! U nas juz lepiej. Nie odzywalam sie, bo bylo ciezko tuz po chemii. Nasilily sie przy tym stany depresyjne ale juz najgorsze mamy za soba. Mam wiecej pracy, wiadomo.

Siwa480 pisala o umowach. Obdzwonilam najwieksze agencje i wszystkie oferuja umowe zlecenie. Moze Pani zawsze powiedziec, ze chce polowe tej stawki, ale na umowie o prace. Ja jestem baaardzo zadowolona a sam Helper stanal na wysokosci zadania. Dzwonili nawet po chemii dziadka zapytac jak to znosimy.

Wiesiu - jeszcze do Ciebie. Wieczorem sie zarejestruje to wymienimy sie na pw numerami. Chetnie sie spotkam.

Pozdrowienia z bonn.



Bozka
Gość




UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Wrz 10, 2013 17:58   


Witam. Moja żona wyjeżdża z Helperem za tydzień. Bożka ty już na pewno wróciłaś. Odezwij siętutaj! To jej pierwszy wyjazd i chciałem się czegoś więcej dowiedzieć.



Zygmunt
Gość




UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 16:19   


Panie Zygmuncie, przepadłam na wakacjach, ale były zasłużone. Pana żona już pewnie wyjechała. Ale nie ma się Pan czym martwić. Mnie nie zawiedli. Bardzo dobre opinie słyszałam też w autokarze. Nie mam rozeznania w innych firmach, ale mam nadzieję, że wszystkie tak pracuja. Wyjeżdżam z nimi z nowu i tylko żałuję, że nie ponownie w to samo miejsce. Ale taka praca.

Kika dni temu przeglądałam ich oferty i widziałam filmik z tvp Pytanie na śniadanie. Rekruterka z opiekunką rozmawiała w studiu. Nie było mnie wtedy w Polsce. Warto posłuchać. Do usłyszenia!


Ściskam!



Bozka
Gość




UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Wrz 20, 2013 23:48   


Witam! Tak już wyjechała. I jest w porządku. Mam z nią stały kontakt. A i Helper nie zostawił ją są samą sobie, bo koordynawali cały przejazd, odbiór i dzwonili codziennie przez pierwsze 3 dni.. Zona mówi że rodzina i podopieczna bardzo fajni. Spokojnie będę czekał na jej owrót. Dziękuję!



Zygmunt
Gość




UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Paź 21, 2013 11:46   


Dzień dobry, ja polecam 2 firmy Helper 24 i Pronobel. Jeźdzę z nimi naprzemiennie i bardzo sobie chwalę. Kiedyś przejechałam sie na innej agencji i już nie szukam przygód. Ale ja nawet nie o tym, bo chciałam pozdrawić panią Bożenkę z tego filmiku z pytania na śniadanie. Poznałyśmy się kiedyś w autobusie. Wypadła pani świetnie! Pozdrowenia od Ani z Zielonej Góry (tej od koka). :) Do zobaczenia!



Anna
Gość




UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Gru 04, 2013 22:38   


Chciałabym się dowiedzieć jak wygląda sytuacja, gdy osoba wyjeżdża z firmą Helper 24 i po pewnym czasie na miejscu okazuje się, że fizycznie nie jest w stanie pracować (z powodu chorób przewlekłych) - czy zerwanie kontraktu z firmą obarczone jest kwestiami finansowymi ? Czy Firma przed wyjazdem wymaga od potencjalnych pracowników aktualnych badań lekarskich dotyczących stany zdrowia - czy tylko fotografii z uśmiechniętą buzią ... ? Pytam, ponieważ moja Mama uparła się na wyjazd z tą firmą, a prawda jest taka, że sama jest ponad 60 letnią starszą, schorowaną panią, która (mając zwyrodnienia/problemy z kręgosłupem i barkami - cały czas odkładamy termin operacji) czasem ma problem wstać z łóżka, w łazience/ubikacji, czy z zapięciem głupiego stanika. Przepraszam za dosadność ale sprawa dla mnie jest bardzo poważna - na czym polega opieka medyczna tej firmy ?

pozdrawiam

Caro



Caro
Gość




UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Gru 05, 2013 14:13   


caro! W bonn poznałam fajną opiekunkę z helpera która w czasie pracy zaczęła mieć poważne problemy z korzonkami. Była na półrocznej ofercie. Niemiecki lekarz zabronił jej pracy. Powrót i leczenie. Napewno nie miała żadnych konsekwencji. Po miesiącu wróciła w to samo miejsce, bo bardzo polubiła się z rodziną. Ja podpisywałam w umowie, że mój stan zdrowia pozwala mi na wykonywanie pracy. Ja też byłam z helperem

Jadę od nich znowu od stycznia na 3 miesiące. gdyby coś to pisz. Pozdrowienia.



Bożka
Gość




UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Gru 05, 2013 17:33   


Caro napisał/a:
sama jest ponad 60 letnią starszą, schorowaną panią, która (mając zwyrodnienia/problemy z kręgosłupem i barkami - cały czas odkładamy termin operacji) czasem ma problem wstać z łóżka, w łazience/ubikacji, czy z zapięciem głupiego stanika. Przepraszam za dosadność ale sprawa dla mnie jest bardzo poważna - na czym polega opieka medyczna tej firmy ?

pozdrawiam

Caro


Witaj!
Praca opiekunki zależy od niepełnosprawności podopiecznej. Ostatnio w Monachium byłam tylko towarzystwem dla starszej pani, ale pół roku później u innej podopiecznej pomagałam jej usiąść na wózek i w codziennej toalecie. Bez względu na to pamiętaj że tak jak to na przykład jest w heleprze masz prawo wybrać interesującą Cię ofertę. Niech mama wybierze trochę mniej płatną ofertę ale za to o charakterze towarzyszenia, bez konieczności dźwigania.
Matka Polka



Matka Polka
Gość




UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Gru 17, 2013 12:47   


Wyjazdy z helperem mam juz 3 za soba, wiec moge co nie co powiedziec na ten temat. Za pierwszym razem jechalam tylko jako "towarzyszka", że tak to nazwe. Babcia nie była na nic poważnego chora, tylko bóle stawów. Wiec moja praca polegala glownie natowarzyszniu jej, pomaganiu w takich prostych rzeczach (dzieci mieszkaly daleko i baly sieo nia, ze sie przewroci i cos jej sie stanie, dlatego chcieli kogoś do pomocy). Nie mialam wtedy duzego doświadczenia ale za to jezyk dobry wiec dostalam 950 euro. Potem kolejne 2 oferty to już cięższe przypadki (2 razy demencja starsza). Trafiały mi sie osoby z naprawde zaawansowanym stadium choroby, było cięzko...ale kasa byla juz tez wyzsza. Za kazdym razem musze poiwedziec nie zlozylabym ani jednej skargi na helpera. Różne sa opinie – moja wlasnie taka. Jedyne co to kilka razy nie moglam sie dodzwonic do biura, ale zostawala mi jesczze koordynatorka wiec do niej dzwonilam i bylo po problemie. (ponoc mieli bardzo duzo pracy).



Kara
Gość




UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Sty 03, 2014 10:23   


Ja musze powiedziec, że ten caly koordynator to fajna sprawa. W mojej poprzedniej agenci nie bylo czegos takiego, dzwonilo sie ze wszystkim do biura a tam wiadomo, wiecznie wszyscy zajeci. A w helperze mam koordynatora do ktorego moge dzwonic nawet w nocy i swieta, bylam bardzo mile zaskoczona ta usluga.



Ulka
Gość




UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Sty 10, 2014 14:17   


A mi z kolei raz koordynatorka nie odbierala, a pilnie chcialam sie z nia skontaktowac.... Pozniej sie okazalo, ze telefon jej sie rozladowal. Ale ladnie przeprosila i bylo ok. Co do reszty nie mam zadnych zarzutów :) pieniazki, dokumenty itd zawsze mialam na czas i wogole. Jeżdze z nimi i dopoki mi nie podpadną nie zamierzam zmieniac firmy.



opinione
Gość




UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Praca i Kariera » Helper 24 opinie

Podobne Tematy
Temat Autor Forum Replies Ostatni post
Brak nowych postów Pronobel opinie
Ukulele Praca i Kariera 30 Wto Kwi 15, 2014 13:41
Gość
Brak nowych postów Miejski System Informacji - czekamy na Wasze opinie - ankieta.
Informacja prasowa Informacje branżowe 0 Pon Wrz 02, 2013 11:01
Informacja prasowa
Brak nowych postów Pozytywne opinie klientów Profi Credit o pożyczkach online
Informacja prasowa Informacje branżowe 0 Wto Lut 25, 2014 11:01
Informacja prasowa