|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Czw Mar 26, 2009 19:22 Facet w kuchni... czy to możliwe?
|
|
|
Witajcie.
Jak to bywa w życiu, spadają na nas różne nieprzeiwdziane okoliczności Jedną z nich była ta, kiedy żona z moim synkiem, wyjechali na dwa tygodnie czasu i zostawili mnie całkiem samego - żona wygrała pobyt dla całej rodziny nad morzem. Ja nie mogłem jechać, bo praca mi na to nie pozowliła. Tak więc dwa tygodnie samodzielności I jak tu sobie poradzić? Dla mnie gotowanie to czarna magia... Ale od czego ma się znajomych? Poprosiłem o pomoc kumpla, który jest zawodowym kuchcikiem a do tego kocha tą dziwną jak na faceta profesję ale czyż ten świat nie składa się z samych dziwactw ? Zatem Wojtek pokazał mi podstawy poruszania się w świecie kuchni To była świetna przygoda jak dla mnie. Po powrocie żony mile ją zaskoczyłem - sam przygotowałem obiad i nawet deser. Może nie było to nic wykwintnego ale smakowało wszystkim jak nigdy:) Odtąd czasami zastępuję nawet żonę w tym obowiązku jakim jest szykowanie posiłków dla naszej rodziny.
A jak Wy oceniacie moje postępowanie? Myślicie że to coś wstydliwego, niemożliwego? Czy facet w kuchni to zjawisko parnormalne pozdrawiam serdedcznie !!! |
|
nieznany
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 42 Aktywność (pkt): 20
|
0
|
|
|
Wysłany: Nie Mar 29, 2009 18:58
|
|
|
super,że tak podchodzisz do tego teraz
mąż w kchni to nic złego ,a wrecz przeciwnie,wspólne smakowanie przygotowanego posiłku to wielka radość i zcala rodzinę
brawo |
|
lucyna
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 7 Aktywność (pkt): 99
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 24, 2009 22:44
|
|
|
Ja w tym nie widzę nic dziwnego Mój mężczyzna świetnie radzi sobie w kuchni, mimo, że oboje jesteśmy jeszcze bardzo młodzi - troszkę ponad 20 lat Gratuluję odkrycia nowego talentu i tak trzymać Żona na pewno doceni. |
|
Flitterfluff
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 64 Aktywność (pkt): 12
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Sty 04, 2010 10:47
|
|
|
Podobno lepszymi kucharzami od kobiet są mężczyźni - mało to chociażby programów telewizyjnych typu Pascal Makłowicz itd. Uważam że mężczyzna w kuchni jest doskonałym uzupełnieniem dla kobiety podobno lepiej nawet robi niektóre potrawy, lepiej potrafi je przyprawić - znam wiele związków w których obowiązki gotowania są podzielone i każda strona bardzo sobie to chwali |
|
Ala
Gość
|
0
|
|
|
|
|