|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Pon Kwi 21, 2008 23:21 Egzorcyzmy
|
|
|
Czyli jak w temacie, wierzycie w to?
Co to jest opętanie, nawiedzenie, schizofrenia, nerwica czy duchy? |
|
weo
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 9 Aktywność (pkt): 85
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Kwi 22, 2008 00:25
|
|
|
| A co mają nerwica i schizofrenia do egzorcyzmów? Przecież to jednostki chorobowe, w tym ostatnia jest chorobą psychiczną. Każdy mądry ksiądz nie przeprowadzi w stosunku do powyższych egzorcyzmów tylko odeśle do odpowiednio psychologa i psychiatry. |
|
Selena
Gość
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Sro Kwi 23, 2008 23:16
|
|
|
| Tzn w co wierzymy ? Egzorcyzm różni się od pozostałych rzeczy które wymieniłeś, może sprecyzuj dokładnie o co Ci chodzi. |
|
donnner
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 10 Aktywność (pkt): 83
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 19:48
|
|
|
| No właśnie ! |
|
gabula57
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywność (pkt): 407
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 22:07
|
|
|
Oglądałam kiedyś film o opętaniu przez szatana , potem jeszcze program Niedowiary i osobiście wierze w to i przeraża mnie strasznie.... |
|
hurma1988
niezbadane są wyroki boskie... Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 6 Miejsce w rankingu: 11 Aktywność (pkt): 82
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2008 22:47
|
|
|
| Nie wierzę ale kościół wierzy wiec pewnie coś w tym jest |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 15:18
|
|
|
kiedys razem z kolegą prowadziłem debatę na ten temat z nauczycielką od angola(jak się później okazało :shock: ). Ogólnie doszło do tego że ksiądz, kapłan czy po prostu osoba przepędzająca złe duchy, demony czy cokolwiek innego z ciała nie winnej(czy oby na pewno :wink: )ofiry, sam pała się czarną magią... dlaczego ponieważ przepędzenie, czy inaczej odesłanie jest powiązane z przywołaniem. Jednak można to odesłanie zaliczyc do białej magii jeśli by je porównac z leczeniem i zadawaniem ran magią... a co do samej magi to tylko obdarzeni i otwarci mogą z niej korzystac... otwarci nie znaczy wierzący w nią bo jeśli by tak było dawno bym szkołę zburzył :twisted:
(P.S. jak włączyc emotikonki???) |
|
geko19912
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 8 Aktywność (pkt): 88
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 21:38
|
|
|
| geko19912 napisał/a: | | przepędzenie, czy inaczej odesłanie jest powiązane z przywołaniem |
O czym ty mówisz ? Jakoś ci nie wierzę.
Ogólnie wierzę w egzorcyzmy i w to co się z tym wiąże, a w debatę na ten temat wdawać się nie chcę ... powiedzmy że mam swoje powody. |
|
Kvitrafn
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 38 Aktywność (pkt): 22
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 21:53 Re: Egzorcyzmy
|
|
|
| weo napisał/a: | Czyli jak w temacie, wierzycie w to?
Co to jest opętanie, nawiedzenie, schizofrenia, nerwica czy duchy? |
W szatana nie wierzę w kontekście opętania. Mam wrażenie, że księdza wyrządzają krzywdę ludziom, którzy są chorzy na nerwice, depresje i schizofrenie. Sami ludzie w tym pomagają, bo leczenie tych chorób jest długotrwałe i trudne, więc szukają innych sposobów. Np. uzdrowicieli, szarlatanów aż wreszcie egzorcyzmów. |
|
alakot [Usunięty]
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 00:36
|
|
|
| Osobiście uważam że nawet przepędzanie czyli egzorcyzmy to magia-obojętnie czarna czy biała czy kolorowa---to magia. A Bóg magii nie lubi. Wiec wniosek ? Opętanie to wymysł szatana po to by zwodzić ludzi tworząc tzw. egzorcyzmy, które tak naprawdę niczemu nie służą. |
|
gabula57
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 14:42
|
|
|
| nie wierzę w opętanie i te inne sprawy . magia(biała czarna), to istnieje raczej w knigach fantasy niż w życiu realnym . myślę ze ktoś tu za dużo gra ... |
|
karol a
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 4 Aktywność (pkt): 248
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 15:25
|
|
|
| w taki czy inny spsób magia istnieje, i ja w to wierze np. te wszystkie cudowne uzdrowienia. wg. mnie to już śmierdzi czarami |
|
geko19912
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 16:48
|
|
|
| wg. mnie to śmie... płytką wyobraźnią , pojęciem |
|
karol a
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 20:34
|
|
|
| geko19912 napisał/a: | | w taki czy inny spsób magia istnieje, i ja w to wierze np. te wszystkie cudowne uzdrowienia. wg. mnie to już śmierdzi czarami |
Nie zgadzam się z tobą. Istnieje magia ,niestety i to ta zła. Jakkolwiek by ja nie nazwać-biała, czarna. Jedno jest pewne--Bóg nie przyznaje sie do magii, nie toleruje jej , bo jest ona od złego. A co cudownych uzdrowień to tutaj nie masz zupełnie racji. Znam co najmniej kilkadziesiąt osób które zostały uleczone i to nie żadną magią ale wiarą w Jezusa , a właściwie przez Jezusa . I to począwszy ode mnie. To nie żadne czary ,wierz mi . Mogę tylko pożałować tych którzy w to nie wierzą lub widzieli różne cuda a nie chcieli w to uwierzyć.
Tak, tak w dzisiejszych czasach ,w 21 wieku dzieją sie cuda takie same
jakie były 2000 lat temu. Tyle że nie wszystkim było i jest dane je oglądać. |
|
gabula57
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 02:19
|
|
|
| HAHAHA człowiek się boi tego czego nie zna, i ty Gabulo jesteś jednym z nich. Nie wiesz co to jest magia a źle praktykowana daje nieoczekiwane efekty, i dlatego jest zła... podobno mozna nawet krzywdę wyrządzic, zgodzę się ta częśc jest zła, ale te uzdrowienia... mchh to też magia... jak to znajomek powiedział "boska"(ale to już przesada) A magia pochodzi od Boga, on stworzył świat w którym ona istnieje, on stworzył anioła który upadł, który magię podtrzymuje, i który wg. was ją stworzył. Jak ja zbuduje coś co zacznie zabijac to będzie to moja wina, i tak samo jest z Bogiem, on stworzył to co stowrzyło magię, tak więc i on jest współtwórcą. |
|
geko19912
Użytkownik
|
0
|
|
|
|
|