Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Wiara i Kościół » DZWONY KOSCIELNE
DZWONY KOSCIELNE
Przesunięty przez: Interwencja
Pią Sty 25, 2008 19:57
Wiadomość Autor
Wysłany: Sro Sty 02, 2008 17:43   DZWONY KOSCIELNE

Identyczny problem jak ten opisany w dzisieszej interwencji, jest w Gdyni,w demptowskiej parafi. prosto na moj dom kilka lat lemu zostal skierowany glosnik,ktory dzwoni codziennie od godziny 6 do 21.15 co godzine,czasem wybija godziny,a czasem melodie (pierwsza o 6 i ostatnia o21 trwaja po kilka nascie minut) zima jeszcze jakos mozna wyrzymac....ale latem...nawet okna nie mozna otworzyc...chalas jest na tyle mocny ze mozna wyczuc drgajace szyby w oknach... o problemie wspomnialem 2 lata temu bezposrednio do proboszcza...odpowiedzial mi '' ciszna nocna obowiazuje od 22 do 6 a poza tymi godzinami moze dzwonic ile mu sie podoba'' jesli ktos wie jak sobie z tym poradzic to rosze o pomoc

szula_18@wp.pl

Leszek
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 200
Aktywność (pkt): 2

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Sty 02, 2008 18:26   

Jest tylko jedne rozwiązanie. Zakuoić odpowiedni sprzęt i robić to samo. Czyli w tych samych godzinach włanczać na pełną pare ostrego rocka, albo coś mocniejszego. Tylko wcześniej powiadomić sąsiadów i media.

non-stop
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 279
Aktywność (pkt): 1

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Sty 02, 2008 20:57   

Hm...tak i sąsiedzi powieszą Ciebie - nie księdza ;P (chociaż nie powiem, zagłuszanie kurantów jakimś mocnym brzmieniem brzmi kusząco;p) , w wypadku miejscowości omawianej w Interwencji ogólna społeczna tragednia ;) Jedni by chcieli aby kuranty grały 24h/dobę i to oczywiście zbieg okoliczności ze akurat Ci zwolennicy nie mieszkają koło samego kościoła.... Zadziwiające.... Szkoda ze samosąd nie jest wyjściem (choć to że prokuratura nie upartuję tutaj znamion wykroczenia jest zadziwiające).

Kolego Leszku, NIE jest prawdą że ktokolwiek, nie ważne czy to proboszcz czy osoba prywatna, nie może zakłucać spokoju KIEDY CHCE, cisza nocna swoją droga zakłucanie spokoju/porządku swoją! ! Nie raz w latach dawniejszych policja przyjeżdzała na imprezy domowe w celu upomnienia że muzyka za głośno etc. w świetle prawa nie widze ŻADNEJ różnicy miedzy imprezą a hałasującym kościołem.
Może kolejna interwencja u probosza, potem w kolejności list otwarty, wizyta policji ....

Pozdrawiam

NightStalker

nightstalker
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 277
Aktywność (pkt): 1

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 23:24   

kupic sobie koreczki do uszu...

olla11
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 25
Aktywność (pkt): 32

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 00:41   

ja tez mam dzwony kolo swojego bloku i powiem szczeze zenie wiem nawet kiedy dzwoni to jest kwestia przyzwyczajenia

juzef
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 19
Aktywność (pkt): 40

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Cze 03, 2008 20:15   

Koreczki do uszu swoją drogą, ale przecież proboszcz ma nad sobą władzę zwierzchnią. Nie możesz napisać ? Przecież wszystkich nawet księży obowiązują jakieś normy obyczajowe.

gabula57
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 2 DOWN
Miejsce w rankingu: 1
Aktywność (pkt): 407

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Wiara i Kościół » DZWONY KOSCIELNE