|
|
Przesunięty przez: Redakcja Czw Maj 22, 2008 02:50 |
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 17:51 Dziewczyna w ciąży w wieku 14 lat z 26 latkiem
|
|
|
| Czy to normalne? |
|
henia
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 188 Aktywność (pkt): 2
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Gru 05, 2007 22:23
|
|
|
MOim zdaniem to jest wina ich oboje ze wpadli. Ja wogole nie rozumiem jak mozna być takim głupim zeby w takim wieku związac się z chłopakiem który mógłby być dla mnie bardzo starszym bratem!
NIe powinnismy oskarzac tylko chlopaka bo ta "dziewczynka" tez nie jest swieta.
Jak oni sobie to wyobrażają? nie wiem ale dziecko urodzi dziecko!
NIE mozna dopuszczać do takich sytuacji! Gdzie byli ich rodzice?!
To takie chore! Przeciez to nie mozliwe zeby miłośc ich połączyła moze raczej pragnienie tej miłości, pożądanie, albo cos takiego jesli mozna to tak nazwac....
Tak właśnie myśłe! |
|
gosiaczek
normalna Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 144 Aktywność (pkt): 3
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 13:52
|
|
|
Ja jestem zdania że winę ponosi w pewnym sęsie również matka tej dziewczyny. 14-latka to jeszcze dziecko i nie zdaje sobie sprawy co jest dla niej dobre a co złe. Mama określając że stało się tak z wielkiej miłości przyzwalała na ten związek i sądze że miała świadomość konsekwencji jakie mogą nastąpić. Mężczyzna w wieku 26 lat zdaje sobie sprawe ile taka młoda osoba jak ta Emilka ma wgłowie- ona powinna przecież jeszcze przebywać w gronie rówieśników a nie spędzać czas z dorosłym mężczyzną na tego typu "zabawach". Bo jak to inaczej można to nazwać. Sama jestem z tej miejscowości i znam taką dziewczynę która parę lat temu została mamą w tym samym wieku. W chwili obecnej jest już osobą dorosłą i sama borykała się z trudem wychowywania dziecka. On się nie interesował małą. Jedyną pomoc jaką miała to jedynie mama która była prawnym opiekunem dziecka jak i znajomi. Jaki morał można wysnuć więc z tego co się stało Sądze że każdy wie. Pozdrawiam |
|
karolin82
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 116 Aktywność (pkt): 5
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 20:08
|
|
|
| heh ja mieszkam nistety w tej samej miejscowości co ta dupodaja |
|
7199597
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 157 Aktywność (pkt): 2
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 20:11
|
|
|
| ludzie ta dziewczyna sie puszcza z każdym ojciec im kilka razy chatę spalił!!! A ona się puszcza z żulami co mają po 60 więc co ma matka do roboty jak ta dziewczyna uciekła kilka razy z domu dziecka |
|
7199597
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 157 Aktywność (pkt): 2
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 20:11
|
|
|
| mzoe on ją poprostu zgwalcil ? |
|
julia-k12
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 249 Aktywność (pkt): 1
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Gru 06, 2007 22:50
|
|
|
| Patologia rodzi patologię! Przykre. Czas na darmowe prezerwatywy rozsyłane pocztą!!!! |
|
mowmijeszcze
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 133 Aktywność (pkt): 4
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 10:35
|
|
|
| Pisanie jak i mówienie jaka ona niby jest, nie sądze aby było odpowiednie- tego typu "osądy" idą później w świat i ciężko jest się ich wyzbyć w dorosłym życiu. Nikt jej "materacem" nie jest aby w ten sposób pisać. W tak małej miejscowości w zasadzie każdy się zna (z widzenia) i ludzie bardzo często właśnie wydają tego typu "wyroki" przypinają takiej osobie "łaty". Moim zdaniem ta dziewczyna jest zagubiona i nie szukała w tym mężczyźnie partnera (bo jak można szukać partnera w kimkolwiek mając 14 lat)- bardziej przyjaciela, bezpiecznej "przystani". A jeśli chodzi o prezerwatywy to już dawno powinny być darmowe. |
|
karolin82
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 10:42
|
|
|
| Ponadto rodzice powinni wychowywać, a nie usprawiedliwiać tego typu sprawy. Może i mama jej nie miała większego wpływu na to co się stało, ale usprawiedliwianie (że to się stało z wielkiej miłości) nie jest dobre. |
|
karolin82
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Gru 07, 2007 17:54
|
|
|
to jest chore to jeszcze dziecko ale bedzie ptrzebować wsparcia rodziców : |
|
justyna@microsoft.co
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 250 Aktywność (pkt): 1
|
0
|
|
|
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 14:17
|
|
|
| Jasne ta dziewczyna wiedziala co robi... Ona i tak nie bierze tego jeszcze na powaznie! Wypowiadajac sie miala glupi usmieszek na twarzy! Dla mnie to jest wina calej rodziny i tego Debila ktory bral sie za taka dziewczyne... wescie czy to normalny chlopak? jakm mozna brac takiego chlopaka ktory majac 26 lat zalkochal sie w 14?! raczej nie mozna na powaznie brac tego! moze chcial sie zabawic jej kosztem a ona uwierzyla... ze to milosc! nie rozumiem gdzie byla jej mama !! to chore!! |
|
gosiaczek
normalna Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 144 Aktywność (pkt): 3
|
0
|
|
|
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 23:01
|
|
|
| hm...kto wie, może i była to miłość, czy miłość zależy od wieku? brednie. No wiem, że 14 lat to przesada totalna, ale cóż stało się......checie jeszcze bardziej zgnębić tą pannę tymi bluzgami. Wy to pewnie aureolki macie nad głowami....... |
|
sabkaa26
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 135 Aktywność (pkt): 4
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 15:17
|
|
|
Kurna mol... tyle napisalam ... i szlak to trafil..Nic tam po skrocie wielkim to uczynię ponownie .
Otoz czytam te Wasze wypowiedzi i skręca mnie od wewnatrz...Rzucacie kamieniem -oczywiście przyslowiowym . Oskarżacie dziewczynę , faceta , ktory dopuścil sie tego czynu...a wreszcie rodziców. I macie rację . W naszej kulturze, to co sie stało jest czymś godnym potępienia . Ale... Czy Ci ludzie żyli na bezludnej wyspie ? Nie . Żyli razem z Nami . Ale , co to nas obchodzi - ważne jest , ze nam jest dobrze . Najlatwiej nam Polakom wychodzi oskarżanie , opluwanie , obmawianie i ploty...ploty..ploty. A dobrze jest tez sie posmiać w garść z cudzej biedy . Wszystko co be... to oczywiście nie My . Drażni mnie to podejście do rzeczy . My umiemy walczyć ...jeśli chodzi o nas samych albo najbliższych ..a reszta g... nas interesuje . Widzenie różnych spraw wymusza rozsądek , ale wziąśc odpowiedzialnośc za kogoś a juz nie daj Boze kolegę , sąsiada , czy też bezdomnego to juz przekracza Nasz ciaśniutki rozumek . |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pomógł: 2 razy Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 21:02
|
|
|
To bes sensu jak oni sobie poradzą ona ma dopiero 14LAT!!!!! |
|
domunia_pl
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 175 Aktywność (pkt): 2
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Gru 11, 2007 21:04
|
|
|
Ja nie moge 14 lat i juz ciąża ja bym sie chyba zabiła szlak mnie trafia jak słyszę o czymś taki to bez sensu i to wszystko co ma do powiedzenia |
|
domunia_pl
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 175 Aktywność (pkt): 2
|
0
|
|
|
|
|