Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Dziecko » Tematy forumowiczów » dzieci z domu dziecka
dzieci z domu dziecka
Przesunięty przez: Redakcja
Czw Maj 22, 2008 02:52
Wiadomość Autor
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 23:37   dzieci z domu dziecka

dzieci z Domu dziecka

chello
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Lip 19, 2007 20:21   

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Lip 19, 2007 23:16   dzieci z domu dziecka

czy ktos wie gdzie mozna spedzic czas z dzieciakami z domu dziecka? i gdzie sie takie znajduja domy dziecka?
:roll:

ania
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Lip 19, 2007 23:17   dzieci z domu dziecka

zalezy mi na tym :(

ANIA
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Lip 26, 2007 12:41   dom dziecka

bym chciała zabrac takie dziecko do siebie ale nie moge bo mam 15 lat :(
:(

pati
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Wrz 16, 2007 11:24   

Tu masz adresy domów dziecka -> http://firmy.pkt.pl/branz...VrdfFjemU=.html

Henryk
kooperatysta
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 3 DOWN
Miejsce w rankingu: 24
Aktywność (pkt): 34

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 00:53   

przygarniecie dziecka z domu dziecka to duza odpowiedzialnosc to nie jest pralka ktora jak sie nie spodoba mozna wyrzucic tu trzeba byc w 100 procentach byc pewnym i swiadomym bo w przeciwnym razie mozna tylko zaszkodzic

panPiotr
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 26
Aktywność (pkt): 32

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 09:29   

warto brac dzieci z domu dziecka jak nie moze zajsc sw ciaze.

marysia
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 23
Aktywność (pkt): 35

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sob Mar 15, 2008 23:59   

panPiotr napisał/a:
przygarniecie dziecka z domu dziecka to duza odpowiedzialnosc to nie jest pralka ktora jak sie nie spodoba mozna wyrzucic tu trzeba byc w 100 procentach byc pewnym i swiadomym bo w przeciwnym razie mozna tylko zaszkodzic

Znam przypadek adoptowania dwoje małych dzieci przez pewne bezdzietne małżeństwo. Z powodu ciągłych kłótni, co do sposobu wychowywania, matka adopcyjna popadła w nałóg alkoholowy i tragicznie zmarła (ale nie z powodu nadużycia alkoholu). Bodajże od trzech lat dzieci wychowuje ojciec adopcyjny. Dzieci - z powodu błędów wychowawczych - złe się uczą, młodsze całkowicie lekceważy swoje obowiązki szkolne. :idea:

Henryk
kooperatysta
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 3 DOWN
Miejsce w rankingu: 24
Aktywność (pkt): 34

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Kwi 03, 2008 22:18   

ja mam wnuczkę w rodzinie zastępczej. teraz walczę o dwojkę nastepnych wnuków, które mają 3lata i drugie 7 miesięcy ,, a są w domu dziecka . aż się serce kraje,!!!! a mam problem z wyrwaniem ich z stamtąd ! i co mam zrobić ?

gabula57
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 2 DOWN
Miejsce w rankingu: 1
Aktywność (pkt): 407

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Maj 20, 2008 18:07   

Mysle ze skoro jestes ich rodzina i chcesz sie nimi zajac to nie powinno byc problemu z ich adopcja,a jezeli sa to moze poprostu wladze uznaly ze w tej rodzinie jest im lepiej, mysle ze najwazniejsza w tej sprawie powinna byc wola dzieci

Dawid
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Cze 01, 2008 19:39   Dzieci z domu dziecka.

Dawid napisał/a:
Mysle ze skoro jestes ich rodzina i chcesz sie nimi zajac to nie powinno byc problemu z ich adopcja,a jezeli sa to moze poprostu wladze uznaly ze w tej rodzinie jest im lepiej, mysle ze najwazniejsza w tej sprawie powinna byc wola dzieci

Myślę że źle zrozumiałeś treść moich postów. Moje wnuki są w domu dziecka a nie w rodzinie.Swojej woli jako takiej nie mogą wyrazić ponieważ są za małe. Tak ogólnie myślę że lepiej dzieciakom w domu dziecka niż na ulicy ale z drugiej strony powinniśmy -my dorośli - robić wszystko żeby tego uniknąć. Poza tym znam dużo dzieci wychowanych przez dom dziecka --niestety nie wszystkie wyszły na dobrą drogę. No cóż wszystko ma swoje plusy i minusy.

gabula57
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Cze 01, 2008 19:45   Dzieci z domu dziecka

Henryk napisał/a:
panPiotr napisał/a:

Znam przypadek adoptowania dwoje małych dzieci przez pewne bezdzietne małżeństwo. Z powodu ciągłych kłótni, co do sposobu wychowywania, matka adopcyjna popadła w nałóg alkoholowy i tragicznie zmarła (ale nie z powodu nadużycia alkoholu). Bodajże od trzech lat dzieci wychowuje ojciec adopcyjny. Dzieci - z powodu błędów wychowawczych - złe się uczą, młodsze całkowicie lekceważy swoje obowiązki szkolne. :idea:

A nie uważasz że te dzieci powinny wyjść z tej rodziny ?Wydaje mi się że powinieneś to zgłosić np. do opieki lub kuratorów. A propo -na ogół rodziny zastępcze są doglądane przez kuratorów a ta rodzina nie ? Nikt nie widzi że źle sie dzieje w tej rodzinie? Co z nich wyrośnie jeżeli już teraz się nie uczą .

gabula57
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Cze 11, 2008 18:09   

ja słyszałam że jest /był taki programy typu starszy brat starsza siostra ale i też bywały sytuacje kiedy dzieciaki były brane przez rodziny np na weekendy lub na różne wycieczki lub święta i w sytuacjach kiedy rodziny nie mogły adoptować ale chciały pomóc ale od wieków o tym nie słychać.
A co do twoich wnuków Gabula masz szansę zostać dla nic rodziną zastępczą są na to sposoby ale jak to zrobić chyba najlepiej będzie dowiedzieć się w jakimś kompetentnym ośrodku bądź pogadać z prawnikiem

michell
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 3
Aktywność (pkt): 268

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Wrz 18, 2008 19:53   

Są to dzieci okaleczone traumatycznymi wspomnieniami z dzieciństwa spędzonego pod "opieką" nieodpowiedzialnych rodziców. Najczęściej czuja się winne za sytuację kryzysową w rodzinie.

karolciu
Gość

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Dziecko » Tematy forumowiczów » dzieci z domu dziecka