|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 09:25 Czy wierzycie w anioły?
|
|
|
| Tak jak w temacie - czy wierzycie w istnienie Aniołów? Jakie one są według Was? |
|
donnner
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 10 Aktywność (pkt): 83
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 10:09
|
|
|
Ze mną odeszły anioły... |
|
Ann
Ann Użytkownik
Pomógł: 2 razy Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 2 Aktywność (pkt): 272
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 06, 2008 14:11
|
|
|
| Zawsze myślę o Bogu, nigdy o aniołach. Tak jak śpiewa Feel: na rozstaju dróg stoi DOBRY Bóg, On wskaże Ci drogę. W moim pojęciu religii nie ma miejsca na anioły. Te zostawiam dzieciom. Chcę wierzyć w dobrego Boga. I w to, że On wskazuje mi drogę. A aniołami moimi są moje dzieci, żona i rodzice. To są anioły dla których żyję, czuję sens istnienia, wzruszam się, kocham, JESTEM. Mieć to być. Nie tylko siebie, ale własnie rodzinę. |
|
Adrian
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Maj 20, 2008 18:35
|
|
|
| A ja wierze w anioly:)nawet mialem okazje jednego poznac:)a w sumie jedna:P moją anielice:) |
|
Dawid
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 19:35
|
|
|
| Nie wierzę. Wierzę w Boga. Wiem że jest ,że istnieje. Mało, wierzę że Jezus żyje. Brzmi jak wyznanie wiary, prawda ? Ale tak jest. W anioły jak ktoś chce -niech wierzy,to nikomu nie przeszkadza, byleby nie zasłoniły Boga. |
|
gabula57
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywność (pkt): 407
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 17:37
|
|
|
| ja wierzę w anioły , Boga , i wszystkich świętych , zmarłych . Wiecie co : dobrze że jestem na tym forum tyle tu można poznać nowych ziomków !!!!!!! takich z którymi można pisać na wszystkie tematy które lubisz i cię ciekawią ! Wiara to podpora , filar . Bez niego moje życie runęło by jak domek z kart. |
|
karol a
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 17:53
|
|
|
| Istnieje modlitwa do anioła stróża, przejawia się w naszej religii kilku archaniołów więc jeśli wierzy się w Boga jakiego przyjmuje wyznanie chrześcijańskie, anioły też powinny się kwalifikować. Tyle co do wiary w ich istnienie. Wiara w anioły w innym znaczeniu tego wypowiedzenia jest uzależniona od pesymizmu lub optymizmu oraz samooceny (nie)wierzącego. Jeżeli uważa, że mu pomagają - wierzy w anioły. Polscy kibice z działu piłki nożnej pewnie wierzą w anioły. Ja osobiście jestem tylko za ich istnieniem. Poza tym wierzę w siebie. Siły wyższe nie dają mi aż tak dobrych podstaw, by w nie wierzyć. |
|
John_Doe
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 5 Aktywność (pkt): 162
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 18:47
|
|
|
| Nie wierzę |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Cze 19, 2008 20:41
|
|
|
| John_Doe napisał/a: | | Siły wyższe nie dają mi aż tak dobrych podstaw, by w nie wierzyć. |
A mnie właśnie siła wyższa daje siłę do życia. Bez Niego { Boga } nie dałabym rady --nie poradziłabym sobie z moimi problemami. A naszym piłkarzom i ich kibicom nic nie pomoże , na wszystko jest już za późno. |
|
gabula57
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywność (pkt): 407
|
0
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2008 20:58
|
|
|
| michell napisał/a: | | Nie wierzę |
j.w. |
|
Kvitrafn
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 38 Aktywność (pkt): 22
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 11:17
|
|
|
| donnner, |
|
ariannna
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 11:19 ANIOł
|
|
|
| ANIOłY |
|
ARIANA
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 11:21
|
|
|
| DZIWNE ZJAWISKO BO BóG JEST NIEWYJASNIONY ale jest ja mam swojego anioła .Ty też. |
|
ARIANA
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Wrz 26, 2008 11:23
|
|
|