|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Czw Kwi 02, 2009 15:28 czy to zdrowo uczyć dziecko wegetarianizmu?
|
|
|
Hej
to znowu ja.
Niedawno obejrzałam w telewizji bardzo ciekawy, program poświęcony wegetarianizmowi. Zbulwersowała mnie wypowiedź jednego z rodziców, którzy uczą swoje dzieci od najmłodszych ich lat - nie jeść w ogóle mięsa. Rodzice są wegetarianami od kilkunastu lat i teraz postanowili wyeliminować zupełnie z diety swoich dzieci mięso. Nie podają maluchom nic prócz nabiału i warzyw czy owoców. Zastanawiam się nad tym czy to jest właściwa dieta dla takiego maluszka? Przecież małe dzieci powinny mieć bardzo urozmaiconą dietę, więc to chyba nie jest najzdrowszy sposób?
A jak Wy sądzicie? Każdy głos mile widziany |
|
T.R
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 60 Aktywność (pkt): 13
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Kwi 14, 2009 20:41
|
|
|
| Obawiam się że taka dieta dla dziecka przyniesie mu wiecej szkody i spustoszenia w młodym organizmie niż korzyści |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 26, 2011 12:18
|
|
|
| w sieci są tego typu serwisy, np wegedzieciak.pl - zapoznaj się z informacjami, bo nabiał wcale nie jest taki zdrowy. a warzywa, np. strączkowe zawierają białka. odpowiednie łączenie różnych składników zapewnia lepszą przyswajalność, np. wit C i żelazo, magnez najlepiej przyswaja się rano - nie da się tego wszystkiego przekazać w krótkim reportażu, nawet jeśli ktoś uczciwie go realizuje a to sedno wiedzy o żywieniu i bez tej wiedzy można sobie zrobić kuku. jeśli coś wymaga śmierci, wymaga od nas byśmy stali się katami, to nie może być zdrowe i korzystne. wiele chorób powstaje na skutek jedzenia mięsa, zwłaszcza nowotwory i na szczęście zaczyna się już o tym głośno mówić. dlatego ja na pewno swojemu dziecku nie zamierzam fundować diety smierci i chorób, ale rodzice sa różni, często z niewiedzy albo lenistwa (bo trzeba trochę wisiłku w zdobycie tej wiedzy) idą na łatwiznę.. a póżniej biegają po lekarzach i płaczą... |
|
Julka
Gość
|
0
|
|
|
|
|
|