|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Pią Cze 27, 2008 14:45 Czy to normalne?
|
|
|
Witam!
Ostatnimi czasy zaintrygowały mnie pewne myśli/zachowania. A mianowicie, czy jest to normalne i w czym ma swoje źródło natłok pewnych myśli niemal nie do opanowania? Już tłumaczę co mam na myśli.
Weźmy taki przykład: Stoję na czwartym piętrze, na tarasie i mam nieodpartą ochotę wyjść za barierki i skoczyć. Nie umiem opisać dlaczego nachodzi mnie taka ochota. ABSOLUTNIE NIE SĄ TO MYŚLI SAMOBÓJCZE! Bardzo lubię życie.
Bądź: stoję i rozmawiam z osobą i nagle nachodzi mnie obłędna ochota, żeby uderzyć tę osobę z pięści w twarz lub pocałować ją całkiem bez powodu. Tak jest bez względu na to co mówi i jaki jest mój stosunek do tej osoby.
Może Wy też mieliście kiedyś takie odczucia?
Nie chcę się stylizować na chorą psychicznie. Po prostu intryguje mnie to, w czym może mieć podłoże i czy takie myśli występują w każdego?
Może się to nasilić w przyszłości do stopnia nieopanowanego? Czy po prostu to taki okres w moim życiu? |
|
myslicielka
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 13:05
|
|
|
| ile masz lat|? |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 17:50
|
|
|
| Witaj. Mam 28 lat. Czy to oznacza, że nikt z was tak nie ma, że to nienormalne? |
|
myslicielka
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 19:24
|
|
|
| Witaj Myślicielko. Ja tak nie mam. A może ty za dużo myślisz ? To nie ironia -broń Boże. |
|
gabula57
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywność (pkt): 407
|
1
|
|
|
Wysłany: Nie Cze 29, 2008 20:25
|
|
|
| ciekawość co będzie dalej , głód emocji adrenaliny itd |
|
michell
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 3 Aktywność (pkt): 268
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 22:08
|
|
|
| Dla mnie to nie jest dziwne. Często mam takie myśli, żeby coś zrobic for fun, bez względu na skutki.[/quote] |
|
geko19912
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 8 Aktywność (pkt): 88
|
-1
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 22:47
|
|
|
| A dla mnie jest to dziwne. Ale też czasami tak mam. |
|
John_Doe
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 5 Aktywność (pkt): 162
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 03:15
|
|
|
napewno takie zachowanie ma jakas przyczyne ...proponuje ci isc do psychologa moze on znajdzie jakies wytlumaczenie chociaz znalesc dobrego psychologa jest naprawde ciezko!!!!!!!!!!!powodzenia |
|
hurma1988
niezbadane są wyroki boskie... Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 6 Miejsce w rankingu: 11 Aktywność (pkt): 82
|
6
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 06:57
|
|
|
| tam zaraz psycholog, jak by tak robiła to i owszem ale nie robi, więc wszystko pozostaje głupimi myslami. |
|
geko19912
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 8 Aktywność (pkt): 88
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 19:03
|
|
|
wydaje mi sie że to okresowe i powinno przejść |
|
karol a
Gość
|
-1
|
|
|
Wysłany: Pon Lip 07, 2008 13:55
|
|
|
| Myslicielko....przeciez to tylko myslli..hym...zeby nie powiedziec fantazje :wink: i dopoki w tej sferze pozostana..nie wprowadzisz ich w czyn nie robiac krzywdy sobie czy innym...to nie przejmuj sie az tak bardzo nimi..moze jakas czesc ciebie chcialaby wiedziec co by bylo gdybys nagle bez powodu zrobila to czy tamto...nie jestem psychologiem,ale mysle(...wiec jestem)ze to nie objaw zaburzen psychicznych...spokojnie :smile: |
|
kati
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Kwi 20, 2010 10:28
|
|
|
| ja tak mam myślicielko tylko że u mnie są też inne objawy takich myśli poza tym leczę się ale to chyba nie odpowiedni temat do tego forum |
|
martucha22
Pkt. łącznie za posty: 1 Miejsce w rankingu: 53 Aktywność (pkt): 15
|
1
|
|
|
|
|