Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Zdrowie » Uzależnienia » czy jesteście od czegoś uzależnieni??
czy jesteście od czegoś uzależnieni??
Wiadomość Autor
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 23:27   czy jesteście od czegoś uzależnieni??

jak w temacie

jeśli tak to od czego??

hernikus
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 12
Aktywność (pkt): 81

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Maj 01, 2008 21:11   

Tak -od papierosów.Niestety nie umiem sobie z nimi poradzić! Próbowałam kilkakrotnie rzucić ale bez powodzenia .Najdłuższy okres abstynencji nikotynowej trwał 8 dni. Jeśli masz dobrą, skuteczną metodę to proszę o jej podanie. Dziwię że że nikt nie odpisał na twój post ,przecież wielu ludzi jest uzależnionych od różnego rodzaju np.używek, hazardu itp.

gabula57
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 2 DOWN
Miejsce w rankingu: 1
Aktywność (pkt): 407

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Maj 01, 2008 22:17   

Od internetu, dokładnie od forum i gg..
No i jeszcze ok komórki...

weo
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 9
Aktywność (pkt): 85

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Maj 02, 2008 22:31   

a ja od muzyki

donnner
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 10
Aktywność (pkt): 83

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Cze 02, 2008 13:54   

Może zabrzmi to śmiesznie, ale moje uzależnienie dotyczy książek. Nie potrafię wytrzymać jednego dnia bez przeczytania jednej czy dwóch książek. Próbuję z tym walczyć, ale niezbyt mi to wychodzi.

Tania
Marzycielka
Moderator

Pkt. łącznie za posty: UP 1 DOWN
Miejsce w rankingu: 6
Aktywność (pkt): 105

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Cze 03, 2008 10:13   

Muzyka, książka, odrobinę internet.. to sa nalogi , ktorych trudno mi się wyzbyć .. Stary się wścieka ... A ja i tak odplywam w razie czego.. Zamykam się stronami , dżswiękami , klawiaturką nieraz. :mrgreen:

Ann
Ann
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 2
Aktywność (pkt): 272

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Cze 04, 2008 01:01   Czytanie to nałog?

Tania napisał/a:
Może zabrzmi to śmiesznie, ale moje uzależnienie dotyczy książek. Nie potrafię wytrzymać jednego dnia bez przeczytania jednej czy dwóch książek. Próbuję z tym walczyć, ale niezbyt mi to wychodzi.

Tak jak w temacie. Myślę że to nie nałóg. To fajne że w dzisiejszych czasach jest jeszcze ktos kto czyta ksiązki. Niestety obecne pokolenie woli właśnie internet ,komórki a czytanie książek uwaza za anachronizm. Też dużo czytam i uważam że książki nic nie zastąpi. Ale co za dużo to nie zdrowo. Wychodzisz do ludzi ?

gabula57
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Cze 08, 2008 00:07   

Papierosy-na początku pare lat temu zaczynałam jak większosć dla szpanu zeby nie być gorszą od rowiesnikow .Myślalam że rzucic to żaden problem pol roku temu probowalam i okazalo sie ze to ogromny problem....

hurma1988
niezbadane są wyroki boskie...
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 6 DOWN
Miejsce w rankingu: 11
Aktywność (pkt): 82

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Cze 08, 2008 18:37   

Od jutra mam nadzieję nie palić. Kupiłam sobie plastry. Proszę trzymajcie za mnie kciuki !

gabula57
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Cze 08, 2008 22:35   

Zaciskam piąsteczki Gabulo- za akcję Twoją .. oby skończyla się powodzeniem . Dla mnie ważne jest juz to , ze podjęlaś walkę .

A ja odkrylam nowe uzależnienie.. prawie na okrąglo coś bym podjadała.. brzusio nie dopomina się ale cosik w główce nalogowo mnie pobudza i każe patrzeć na żarcie i konsumować.. caly czas bym chciala -am, am , am.. Zaczynam oszukiwać siebie chleptaniem wody... albo uciekam na rower.. Nie mam ochoty latem nosić tych fałdek.. Czym jeszcze można oszukać ciągly głód? :roll:

Ann
Ann
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 2
Aktywność (pkt): 272

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Cze 09, 2008 19:58   

Dzięki Ann ----mam plaster na ręce . muszę powiedzieć że nie ma tak źle . myślałam że będzie gorzej ,od czasu do czasu coś mnie kręci i korci ale jeszcze wytrzymuje ! A ty może kup sobie orzeszki ? Od tego się nie tyje a człowiek czuje się syty. Poza tym są zdrowe. Spróbuj !

gabula57
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 18:14   

ja jestem od papierosow, internetu itd nie moge sobie dac z tym rady no ale to juz moj problem :mrgreen:

djbartus
ALKAIDA
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 105
Aktywność (pkt): 6

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 23:17   

internet chyba, palę okazjonalnie piję okazjonalnie innych grzechów nie pamiętam

michell
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 3
Aktywność (pkt): 268

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Cze 12, 2008 20:25   

Nie palę już CZWARTY dzień. !!!!! I wiecie co ? Nie kusi mnie papieros. Nie chcę żeby to zabrzmiało jak reklama ale plastry + silna wola+ mocna motywacja = wygrana!!

gabula57
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Cze 12, 2008 23:31   

ja rzuciłam przed ciążą w sumie na jakieś dwa lata a teraz sobie podpalam u mnie silna wola wystarczyła:)

michell
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 3
Aktywność (pkt): 268

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Zdrowie » Uzależnienia » czy jesteście od czegoś uzależnieni??