Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Psychologia » Co jest dla Nas najważniejsze??????
Co jest dla Nas najważniejsze??????
Wiadomość Autor
Wysłany: Czw Lip 10, 2008 20:12   Co jest dla Nas najważniejsze??????

Co jest dla Was najważniejsze,do czego dążycie i czy według Was kierują sie np. mordercy czy gwałciciele,czy są to Waszym zdaniem osoby pozbawione wszelkich zasad moralnych czy np. cierpiące straszliwie z jakiegoś powodu???

paulinka2411
PoNaDNoRmE
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 13
Aktywność (pkt): 66

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Lip 10, 2008 23:45   

Najważniejsze moim zdaniem jest to żeby powstrzymywać właśnie takich "ludzi" jak mordercy gwałciciele itp. To skaza na ludzkości i wszyscy temu przeciwni powinni walczyć o dobro innych. Mam nadzieję że kiedyś uda mi się kogoś porządnie "wynagrodzić" za złe rzeczy które robi...

Zbrodniarze czasem działają wtedy kiedy masa energii kumuluje się w nich i musza gdzieś ją rozładować. Ale przy zabójstwach często bywa tak, że ktoś "chce zobaczyć jak to jest" zabić człowieka. To popularne tłumaczenie popełnienia zbrodni bez konkretnego powodu. Pozostają jeszcze choroby psychiczne które powodują ogólne otępienie, brak możliwości trzeźwej oceny sytuacji oraz konsekwencji działań. Tutaj nie można wyszczególnić konkretngo powodu ani sprawdzić tego co dziej się w głowie chorego. Zazwyczaj sa nieprzewidywalni co czyni ich jeszcze niebezpieczniejszymi... to chyba tyle

jamamajajka
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 14
Aktywność (pkt): 61

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Lip 11, 2008 18:29   

Myślę że na tak postawione pytania nie można dać jednoznacznej odpowiedzi. Poza tym poruszyłaś dwa tematy --co jest dla nas najważniejsze i odrębny temat -mordercy.
Dla każdego z nas jest coś inne najważniejsze. Bóg, rodzina {matka, ojciec, dziecko } -w całości lub z osobna, praca, kariera, dom, zdrowie itp. itd.
A mordercą można stać sie w każdej chwili, niestety. Czasem jest to zbrodnia w afekcie, czasem z premedytacją. I nie zawsze jest to wynik choroby psychicznej . Sama o mało nie stałabym sie zabójczynią człowieka który strasznie mnie skrzywdził. Stało sie tak że stałam z siekierą nad nim, {w momencie jak usnął } i dużo nie brakowało jak bym go trzepła. W ostatniej chwili przyszło opamiętanie. Potem jeszcze dwa razy miałam możliwość go udusić poduszką ale znów sie spamiętałam. A powiedz mi ilu ludzi sie nie opamięta w danej chwili. I nagle staja sie mordercami, zabójcami. Trzeba umieć też rozróżnić -kto, kiedy i dlaczego. To nie jest proste.

gabula57
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 2 DOWN
Miejsce w rankingu: 1
Aktywność (pkt): 407

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Lip 14, 2008 10:31   

Globula57 myślę że mało kto ma siłe sie opamiętać w momencie kiedy stoi przed czlowiekiem który wyżadził mu wielką krzywde, i mając możliwość go zabic, ponieważ w takich chwilach zazwyczaj moim zdaniem wygrywa ból i cierpienie jakie nosi w tym momencie w sobie taka osoba,a nie racjonalne myślenie,ale jesteś doskonalym przykladem na to że można i życze szczęścia

paulinka2411
PoNaDNoRmE
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 13
Aktywność (pkt): 66

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Lip 15, 2008 15:44   

nie wiem skąd właśnie tak zadane pytanie co jest dla nas najważniejsze i czym kierują się mordercy. Jakbyś chciała coś powiedzieć ale się boisz lub nie wiesz jak. A skąd pomysł że oni w ogóle się czymś kierują ale jeśli już muszą to mamy do wyboru kilku opcji:
- zbrodnie w afekcie
-pod wpływem używek
-chęć zysku
-chęć poczucia adrenaliny
-chęć spełnienia chorych fantazji
-ideologia
itd
co do gwałcicieli to chyba nie trzeba za dużo tłumaczyć. Zależy od tego jaki efekt końcowy

michell
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 3
Aktywność (pkt): 268

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Lip 17, 2008 21:25   

Można zadać sobie pytanie : Jak można mieszać w jednym temacie co najmniej dwóch nie mających ze sobą nic wspólnego przykładów .Co jest najważniejsze dla człowieka , czym kierują się seryjni mordercy , gwałciciele ? Naprawdę nie rozumiem autora tematu .
Najważniejsze : Bóg , zdrowie , cel w życiu , praca, przyjaźń , miłość , rodzina ...
Człowiek może dążyć do wielu rzeczy , moimi takimi dążeniami przede wszystkim są : być szczęśliwym , zadowolonym z siebie , zdrowym(!!!). Morderców dzielimy na typy i podgrupy, tak ogólnie najczęstszymi motywami są: emocje(tu najwięcej tzw. morderstw w afekcie), seksualne, patologiczne (lub urojeniowe — akt jako wynik rozwiniętej psychozy , zemsta. Warunki ekstremalnych sytuacji , przyjemność z zabijania , potrzeba zabicia ponownie , niektórzy w morderstwach widzą rozwiązanie wszelkich swoich problemów.
Tylko psychopaci nie czują wyrzutów sumienia po dokonaniu morderstwa.

karol a
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 4
Aktywność (pkt): 248

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 23:27   

Hmm co do pierwszego pytania, dla mnie najważniejsze jest, aby poznać nasz świat najlepiej jak to możliwe, oraz zostawić jakiś ślad po sobie przed odejściem. Szczerze powiem, że nie chce mi się rozpisywać dokładniej o co mi chodzi. A co do drugiego, to bardzo często przyczyną jest pytanie typu "Jak to jest zabić człowieka?", ale oczywiście jest wiele przyczyn popełnienia morderstwa/gwałtu (czyt. post Michella )

Swider
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Gru 19, 2008 17:38   

oni są całkowicie ...........

Proszę tu bez epitetów !!!!

ja
Gość

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Psychologia » Co jest dla Nas najważniejsze??????