|
|
| Wiadomość |
Autor |
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 23:12 Apokalipsa
|
|
|
długo się zastanawiam nad tym nurtującym pytaniem...
Czy to co opisane jest w biblii ma miejsce w dzisiejszych czasach?
Wojny zniszczenie kataklizmy brak zaufania do innego człowieka...
w brew pozorom wydaje się normalne ale patrzeć na statystyki... |
|
weo
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 9 Aktywność (pkt): 85
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 23:20
|
|
|
To co jest napisane w ewangelii św. Jana jest już odzwierciedleniem kilku wieków wstecz. Kiedyś też były kataklizmy, brak zaufania zawsze był, wojen też bez liku. To co zostało opisane w Biblii ma być przestrogą dla ludzi, aby żyli według praw pokoju i miłosierdzia. Niestety w dzisiejszych czasach[jak i kiedyś...z resztą]dążenie do władzy, do 'ustawienia' siebie na resztą część życia, chęć wywyższenia się nad innych ludzi, porzucenie jakichkolwiek zasad wiary i uczciwości buduje biblijną wieżę Babel od dziesiątek pokoleń.
Natura człowieka jest skłonna do grzechu i do zbytniej chęci 'dogodzenia sobie' w każdej dziedzinie świata materialnego i po części astralnego.
Statystyki to tylko wykresy, słupki i liczby mówiące, że źle się dzieje. Teraz trzeba mądrych jak powstać i mówić o sobie jako o człowieku prawym i godnym bycia nazywanym człowiekiem. |
|
hernikus
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 12 Aktywność (pkt): 81
|
0
|
|
|
|
Wysłany: Czw Maj 01, 2008 01:10 Apokalipsa
|
|
|
| Zgadzam się z przedmówcą.Wojny,kataklizmy były od dawna ale spójrzcie co dzieje się teraz.coraz więcej wojen-i to jakich-religijnych.Coraz więcej kataklizmów,trzęsień ziemi,powodzi,chorób ,człowiek człowiekowi wilkiem. Myślę jako osoba wierząca że że koniec jest bliski.Bliższy chyba nawet niż nam wszystkim się wydaje.Zapraszam do INTERII gdzie na forum CHRZEśCIJAńSTWO mamy dobrych mówców i bardzo zapalczywych forumowiczów. Pozdrawiam. |
|
gabula57
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 2 Miejsce w rankingu: 1 Aktywność (pkt): 407
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Cze 03, 2008 19:47 Koniec coraz bliższy.
|
|
|
| hernikus napisał/a: | To co jest napisane w ewangelii św. Jana jest już odzwierciedleniem kilku wieków wstecz. Kiedyś też były kataklizmy, brak zaufania zawsze był, wojen też bez liku. To co zostało opisane w Biblii ma być przestrogą dla ludzi, aby żyli według praw pokoju i miłosierdzia. Niestety w dzisiejszych czasach[jak i kiedyś...z resztą]dążenie do władzy, do 'ustawienia' siebie na resztą część życia, chęć wywyższenia się nad innych ludzi, porzucenie jakichkolwiek zasad wiary i uczciwości buduje biblijną wieżę Babel od dziesiątek pokoleń.
Natura człowieka jest skłonna do grzechu i do zbytniej chęci 'dogodzenia sobie' w każdej dziedzinie świata materialnego i po części astralnego.
Statystyki to tylko wykresy, słupki i liczby mówiące, że źle się dzieje. Teraz trzeba mądrych jak powstać i mówić o sobie jako o człowieku prawym i godnym bycia nazywanym człowiekiem. |
Nie zapraszam . To co tam się dzieje przeczy opinii o dobrych katolikach -chrześcijanach. |
|
gabula57
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Wto Lip 01, 2008 15:46
|
|
|
| Chmm.. apokalipsa wg. św. Jana jest tylko przetrogą... a co jesli jakieś siły wyższe zrobią na ziemi prawdziwą apokalipsę??? I mam tu na myśli... tak politykę, jak im dobrze pójdzie to trzecia wojna światowa będzie niedługo, a przy obecnej technologi bunt maszyn to pikuś. Człowiek niby wierzy ale tak naprawdę powadzi do totalnej zagłady świata dlatego lepiej wierzyc... ale nie w jakiegokolwiek boga tylko w to że kiedyś będzie lepiej |
|
geko19912
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: -1 Miejsce w rankingu: 8 Aktywność (pkt): 88
|
0
|
|
|
Wysłany: Sro Lip 02, 2008 20:46
|
|
|
| Skąd wiesz że to tylko przestroga ? My nie wiemy co nas czeka , nie znamy przyszłości. Nie bierzesz pod uwagę ludzi wierzących w Boga , w Pismo, w to że się wypełni ? Co za tym idzie w Apokalipsę ? Bo ja jak patrze na świat to widzę bardzo wyraźnie do czego zmierza . To nie musi być koniecznie następna wojna { atomowa? } . Zastanów sie , skoro miliony ludzi przez 2000 lat wierzyło i ufało w Słowo oraz Apokalipsę to coś w tym chyba jest ,nieprawdaż ? |
|
gabula57
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 02:14
|
|
|
| Masz rację, tak mocno w to wierzą że aż do tego prowadzą*ironiczny śmiech* nie wiem dlaczego człowiek jest taki głupi. A może pismo święte to tylko książka której się "udało"?? Co jeśli się okaże że to wszystko to bujda np, (jak mój przyjaciel powiedział) znajdą zwłoki Jezusa?? Toż to będzie początek końca TAK TAK TEGO WASZEGO BOGA!!! |
|
geko19912
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Czw Lip 03, 2008 23:14
|
|
|
| No proszę cię. Cieszę się że mam przeciwnika w dyskusji ale nie powinieneś aż tak brutalnie negować wszystkiego w co większość z nas wierzy. Rozumiem ateistów, wielokrotnie z nimi dyskutowałam, ale nigdy ,nikomu i nikt nie poleciał ostro po uczuciach religijnych. |
|
gabula57
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 00:01
|
|
|
| Przepraszam może i przesadziłem, nie chciałem(w wakacje mi trochę "wzrosło ADHD" jak kumple powiedzieli). Też się cieszę że mam oponenta ale mam nadzieję że tylko w rozmowie, nie mam tu ochoty nikogo przeciw sobie nastawiec(nie z premedytacją). |
|
geko19912
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 14:24
|
|
|
przesadziłeś , aż szkoda mi ciebie w tym momencie !!!!!!!!!!! zachowujesz sie jakbyś zjadł wszystkie rozumy , świecisz że masz cięty język i nic więcej . takie to płytkie ja widzę w tym wszystkim głębię , oj pogniewamy sie towarzyszu , nie rań . jak możesz to napisz ile masz lat . bo mam pewne wyobrażenie o tobie , odp to ci napisze |
|
karol a
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 4 Aktywność (pkt): 248
|
0
|
|
|
Wysłany: Pią Lip 04, 2008 23:12
|
|
|
Karol A: A do jakiego wieku nie słucha się ludzi? Czy ktoś ma nie być wysłuchany, bo jest za młody? Ktoś może zostać chamem, bo jest młody "i się jeszcze nauczy"? Jak masz coś powiedzieć to powiedz albo nie mów w ogóle. Jeśli typ się włączył do dyskusji to wie na co się naraża. Raczej nie liczy na specjalne traktowanie.
A jest to ciekawy plan na apokalipsę: Jezus podrzuca swoje zwłoki na Ziemię i patrzy ilu wiernych zostaje. Gdyby znaleziono zwłoki Chrystusa pewnie i tak każdy by wierzył w co wierzy. Jedynie świat chrześcijan by podupadł.
Świata z ateistycznego punktu widzenia nie rozumiem. Zaczyna się wielkim wybuchem na początku czasu. Tylko skąd ten się wziął? Kura go raczej nie zniosła. Może było coś wcześniej? Na tym poziomie domysłów mogła być to równie dobrze wioska Smurfów. |
|
John_Doe
Użytkownik
Pkt. łącznie za posty: 0 Miejsce w rankingu: 5 Aktywność (pkt): 162
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 06:36
|
|
|
John_Doe ma rację w obu przypadkach. Jeśli chodzi o wielki wybuch to nie wiem. Tak naprawdę mam to gdzieś, a najpierw było jajko . Karol, jesli cie obchodzi mój wiek to najpierw sam się przedstaw, a życie nauczyło mnie byc chamskim bo sam tak byłem traktowany w poprzedniej szkole przez kumpli... i sam sie taki stałem, jestem odciskiem ich nieczułości.
Co do samej apokalipsy ja to widzę w masowo następujących kataklizmach. Coś jak BDLA(Bad Day Los Angeles taka gierka)z tym że na całym świecie i bardziej drastycznie. |
|
geko19912
Użytkownik
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 18:33
|
|
|
John_Doe, do ciebie ani do niego nic nie mam wysłucham zawsze każdego! tylko chciałem sie dowiedzieć paru rzeczy i ok. macie swoje i ja mam swoje zdanie
co do tematu to jeszcze długa droga do końca naszego ukochanego świata ------tak mi sie zdaje . sami sie wykończymy |
|
karol a
Gość
|
0
|
|
|
Wysłany: Sob Lip 05, 2008 18:40
|
|
|