Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Zdrowie » Uzależnienia » Alkohol- dlaczego pijecie?
Alkohol- dlaczego pijecie?
Wiadomość Autor
Wysłany: Czw Mar 13, 2008 11:24   Alkohol- dlaczego pijecie?

Dlaczego pijecie?? Co was tak w tym kręci?? Czy upijanie sie do nieprzytomnosci jest dla was czymś normalnym?? Co sądzicie o tym iż coraz młodsi sięgają po alkohol?? Czy będąc pijanym czujecie się np kimś ważniejszym (o jaki to ja nie jestem bo się upiłem)?

donnner
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 10
Aktywność (pkt): 83

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 21:36   

Nie piję i nie mam zamiaru - jestem i chcę pozostać abstynentem.

Zeratul
Dark Templar
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 71
Aktywność (pkt): 12

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Mar 13, 2008 23:08   

Piją ludzie którzy nie maja odwagi robic pewnych rzeczy na trzezwo i potrzeba im tego do dobrej zabawy

olla11
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 25
Aktywność (pkt): 32

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Mar 14, 2008 22:30   

Głupio jest isc ze znajomymi do pubu i nie napic sie piwka, to juz sie utarlo nawet mowi sie idziemy na piwo

justyna20
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 44
Aktywność (pkt): 19

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Kwi 14, 2008 00:34   

Pije poniewaz dzieki temu staje sie bardziej odwazny i wyluzowany.

juzef
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 18
Aktywność (pkt): 40

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Cze 04, 2008 01:27   

olla11 napisał/a:
Piją ludzie którzy nie maja odwagi robic pewnych rzeczy na trzezwo i potrzeba im tego do dobrej zabawy

Dokładnie tak !

gabula57
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 2 DOWN
Miejsce w rankingu: 1
Aktywność (pkt): 407

UP 0 DOWN  

Wysłany: Wto Cze 10, 2008 23:09   

Dzieciaki robią to dla szpanu starsza młodzież żeby się wyluzować a dorośli to już różnie bywa. ale fakt że po alkoholu człowiek robi się troszkę odważniejszy i staje się bardziej wyluzowany

michell
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 3
Aktywność (pkt): 268

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 00:41   

Ja nie pije w ogóle i nie jest mi to do niczego potrzebne .Dobrze mi jest trzezwą.Czasem znajomi się dziwią czemu nie pije czy nie biorę narkotyków np.na imprezie a ja poprostu umiem się bawic bez tego i do niczego nie jest mi to potrzebne... :wink:

hurma1988
niezbadane są wyroki boskie...
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 6 DOWN
Miejsce w rankingu: 11
Aktywność (pkt): 82

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 00:44   

Brawo !! To tak jak ja . Takich więcej to na tym świecie lepiej i lżej by się żyło .

gabula57
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Wrz 08, 2008 20:23   

ja nie pije i nie nawidze alkoholików

bea13p
Beata
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 37
Aktywność (pkt): 23

UP 0 DOWN  

Wysłany: Czw Paź 09, 2008 23:34   

michell napisał/a:
ale fakt że po alkoholu człowiek robi się troszkę odważniejszy i staje się bardziej wyluzowany

a gó*** prawda, nawet testy były i jak myślisz że pijesz to i tak jest ci luźno, dopiero jak masz jakiś efekt alkocholu(chwiejesz się itd.) to jesteś pewien że się "napiłeś i jetses odważny"

osobiście piję for fan, ale przez gardło z piw przechodzi mi tylko reds, po innych mam odruch wymiotny, lubie też trunki różne, jak dobre wino czy miodek pitny. Ale nigdy zapic się w trzy dupy, tylko tak żeby to poczuc, i wystarczy.(delikatnie poczuc)

geko19912
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Paź 12, 2008 22:00   

Tu przede wszystkim chodzi o to że alkohol szkodzi i to nie tylko temu co pije, ale tez i jego rodzinie. A może przede wszystkim rodzinie. Osobiście nie piję, jestem przeciwna alkoholowi w jakiejkolwiek postaci . Zbyt dużo w życiu przeżyłam nieszczęść z powodu alkoholu, zbyt dużo sie napatrzyłam na pijanych ludzi, wiec wiem aż nadto dobrze jak reaguje człowiek trzeźwy a pijany.I Michell ma rację ------po alkoholu człowiek inaczej myśli { o ile w ogóle myśli }, jest wyluzowany, myśli że wszystko mu wolno. A potem ? " nie pamiętam " --takie zazwyczaj słowa sie słyszy. Podobno wszystko jest dla ludzi ---ale zadajcie sobie pytanie-kto stworzył alkohol i po co ?

gabula57
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Sty 11, 2009 12:47   

nie pije ale pilam...pilam bo nie radzilam sobie z zyciem ciagle pedzialm chcailam byc lepsza,piekniejsza,madrzejsza bo oklamywalam sie,bo nie mialam odwagi zyca w kocu pilam bo nie mailam odwagi umrzec w piciu chcialam odnalez konic mojego bytu tutaj,przezylam i zyje...i

betaka
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sro Sty 28, 2009 17:37   

pije ..nie wiem dlaczego chyba jestem głupi

dkamoda
Gość

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pon Lut 09, 2009 19:33   

Czemu od razu każdy kojarzy - jedno piwo z alkoholizmem?
Wytłumaczy mi to ktoś???

Jeśli jestem na imprezie i prowadzę, lub po prostu nie chcę/ nie mam ochoty pić - to nie pije a bawię się tak samo dobrze jak wszyscy... a jeśli chcę się napić to przede wszystkim wiem Z KIM KIEDY I GDZIE....

Lubię piwo... nie pijam codziennie bo nie o to chodzi... czy jestem alkoholikiem?
W życiu nie pozwolę sobie na to by moja dziewczyna kiedykolwiek widziała mnie w stanie - gdy przeholuję - a też swoją droga czasami może być po jednym piwie a czasami wcale....
Wszystko jest dla ludzi ale trzeba to robić czy tez używać z umiarem!!

nailson

Miejsce w rankingu: 134
Aktywność (pkt): 4

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Zdrowie » Uzależnienia » Alkohol- dlaczego pijecie?