Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow Użytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny Użytkowników Społeczność Eksperci Zaloguj

Login: Hasło:
pamiętaj
Nie masz konta? Zarejestruj się!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona Główna » Wiara i Kościół » A jego imię .......
A jego imię .......
Wiadomość Autor
Wysłany: Pią Lis 14, 2008 22:10   A jego imię .......

Jestem zbulwersowana, wściekła. Czy widzieliście nowego "mesjasza" ?
Nazywa się Statkiewicz Romuald a imię jego brzmi ANTYCHRYST :evil: :evil: :!: :!:

[ Dodano: Pią Lis 14, 2008 21:42 ]
Facet mieni się Bogiem, Jezusem. To czysty heteryk. Że on sie nie boi Boga ? Tak jak na wstępie napisałam ---to antychryst w ludzkim ciele, i on ma jeszcze odwagę opowiadać że potrafi leczyć ludzi tak jak Jezus bo sam nim jest . Co wy na to ?????

gabula57
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 2 DOWN
Miejsce w rankingu: 1
Aktywność (pkt): 407

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Lis 14, 2008 22:53   

no naoglądał się Matrixów i myśli ze zbawi świat jak neo :lol: nie wierze w takie bajeczki

[ Dodano: Pią Lis 14, 2008 22:07 ]
nie boi się bo nie wie KIM jest BÓG !

karol a
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 4
Aktywność (pkt): 248

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Lis 14, 2008 23:13   

Podobno byli ludzie znający się dobrze na psychotronice umiejący operować ludzi nawet ich nie dotykając. Jakoś się jednak nie podawali za Boga. Nauczyciel matmy z naszej szkoły podobno będzie sektę zakładał... On mówi "wyciągnijcie karteczki", a klasa do niego "o Jezu". Nie ma się czym przejmować. Ewentualnie, jeśli bardzo potrzeba, jakiś czas temu mówiono o "Jezusie z Syberii"... Jak ktoś chce, niech poszuka.

John_Doe
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 5
Aktywność (pkt): 162

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Lis 14, 2008 23:18   

nie wiem co to psychotronika
czy to coś : wylecz mnie a nie dotknij ?
ja nie wierze w to i tyle

karol a
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Lis 14, 2008 23:39   

http://interwencja.interi...----poczytajcie sobie !!!!

gabula57
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Lis 14, 2008 23:51   

karol a napisał/a:
nie wiem co to psychotronika
czy to coś : wylecz mnie a nie dotknij ?
ja nie wierze w to i tyle

W sumie to dlaczego nie miałoby coś takiego istnieć? Pewien czas temu jeszcze ludzie wierzyli, że Ziemia jest płaska. Nie widziałem, nie wiem. Ale ciekawe by było coś takiego.

John_Doe
Użytkownik

Miejsce w rankingu: 5
Aktywność (pkt): 162

UP 0 DOWN  

Wysłany: Pią Lis 14, 2008 23:54   

tp://interwencja.interia.pl/news?inf=1211030
to jest dobry adres ----sorry

gabula57
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sob Lis 15, 2008 00:44   

dla mnie nie istnieje
dla ciebie tak
ciekawe tak ale to w książkach sf

karol a
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Sob Lis 15, 2008 23:53   

no i masz gabi, o tym chyba już wspominałem, przyszedł typ i się za Jezusa podał, a TY mu nie wierzysz. Pytanie nie jest czy On jest Jezusem czy nie, tylko dlaczego mu nie wierzysz. Oki, pójdziesz do nieba a On cię zapyta "Dlaczegosz memu synowi nie uwierzyłas kiedy On Tobie przedstawił swą osobę?" I co?? Zatkało kakało?? Ja przerzuciłem się na deizm, więc zwisa mi czy jest on Jezusem czy nie... co jest prawdą pozostawiam siłom wyższym.

geko19912
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 8
Aktywność (pkt): 88

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Lis 16, 2008 21:29   

No tak geko------wszystko zależy od punktu widzenia. Ja widzę w nim fałszywego " proroka " --bo nawet prorokiem nie można go nazwać. Prawdziwy Jezus nie musi oddawać się takim
tanim sztuczkom. Ja tu widzę zagrożenie dla osób którym wydaje się że wierzą w Jezusa.
Ja wiem że ty nie wierzysz , ale jest mnóstwo takich którzy maja ułudę wiary. A taki heretyk może zwieść wielu z dobrej drogi. Moim skromnym zdaniem tego faceta powinno się zamknąć u czubków. Tam jest kilku Napoleonów, Cesarzy, itp. itd. I tam jest jego miejsce. Nie wiem czy słyszałeś ale ten facio rozwija sektę która jest niebezpieczna. Nawet abstrahując od jego "boskości " to na czysty, logiczny rozum ----jest rzeczą niemożliwą wyleczyć wszystkie choroby ---cyt. znane i nieznane. I to za grubą kasę. Jezus Chrystus leczył i leczy po dziś dzień wierzących w niego pełną ufnością i miłością ----za darmo----za wiarę . I On leczy z miłości do nas !!!!!!! A ten człowiek który podaje się za Boga jest albo totalnie chory psychicznie, albo opętany przez złe demony. Przez szatana. Tak czy tak skończy w piekle, będzie potępiony. Szkoda tylko że pociągnie za sobą innych -naiwnych ludzi .

gabula57
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Lis 16, 2008 21:45   

Gabi Gabi Gabi, moja mała słodka Gabi. Bóg was kocha, Bóg kocha wszystkich. Już nie jetsem ateistą, jestem deistą. Bóg istnieje i Bóg stworzył świat, ale dalej twierdze, że Bóg juz nieingeruje w świat gdyż człowiek nazbyt się usamodzielnił.

A teraz na temat. GABI NIE PODDAWAJ SIĘ CIEMNEJ STRONIE MOCY, cięn nie jest dobry, ściezka cieni jest prosta i szeroka, ale i łatwo ją zgubic, w przeciwieństwie do scieżki światła. Tam drzewa i ogień cię poprowadzą, woda i wiatr dopomogą, a błyskawice i ziemia wysłuchają. Nie ważne kim on jest, jego los jest znany wszystkim bogom, prawdziwym i fałszywym, istniejacym i nieistniejacym, on podąża scieżką cieni, Ty mozesz iśc ścieżką swiatła, nieschodź z tej ścieżki. Wierze w ciebie jako kapłan błyskawic.

(A to ostatnie to wczucie się w role w moim nowym opowiadaniu ^^)

geko19912
Użytkownik

Pkt. łącznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 8
Aktywność (pkt): 88

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Lis 16, 2008 22:13   

Pięknie, pięknie. Podoba mi się twoja wypowiedź. Bardzo ładnie to ująłeś.
A czy istnieje jakaś choćby minimalna szansa na przeczytanie twojego opowiadania ?

gabula57
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Wysłany: Nie Lis 16, 2008 22:21   

mi tez się podoba ! dobre gorzej jest u mnie bo ja już nie pisałem od dawna

karol a
Użytkownik

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona Główna » Wiara i Kościół » A jego imię .......