Logo
Szukaj Ranking Ekspertow Ranking Ogolny Ranking Uzytkownikow U¿ytkownicy Eksperci Zaloguj
Szukaj Ekspertów Ogólny U¿ytkowników Spo³eczno¶æ Eksperci Zaloguj

Login: Has³o:
pamiêtaj
Nie masz konta? Zarejestruj siê!

FORUM   ROZRYWKA      

Odpowiedz do tematu Ekspert Radzi Strona G³ówna » Dom » 16m2 mieszkanie uwazane za luksus!
16m2 mieszkanie uwazane za luksus!
Przesuniêty przez: Redakcja
Nie Mar 30, 2008 15:13
Wiadomo¶æ Autor
Wys³any: Czw Gru 13, 2007 21:05   16m2 mieszkanie uwazane za luksus!

Jestem mieszkanka Dolnego Slaska gm.Bogatyni dok³adnie Sieniawki na terenie szpitala psychiatrycznego...mieszkam w 16m2 pokoiku z dwójka dzieci bez ³azienki a toaleta znajduje sie w drugim koncu korytarza bez swiat³a z powybijanymi oknami,bez wody....w "mieszkaniu"jest jeden grzejnik ktory wogole od 7 lat odkad tu mieszkam nie grzeje a p³ace za niego non stop.Mam wybite okno ale administracje to wogole nie obchodzi.Czynsz p³ace przez lata ktore mieszkam a kazda jedna usterka jest lekcewarzona przez wynajmujacego derektora tutejszego szpitala.Moje warunki sa ciezkie,jedno z dzieci sypia na pod³odze....przez co ma czeste k³opoty ze zdrowiem...Administracja wogole nie wywiazuje sie z obowiazkow ktore do nich naleza.Jestesmy(nie tylko ja lecz prawie wszyscy mieszkancy ktozy"walcza o swoje")straszeni sadem i eksmisja....Na dzien dzisiejszy zalegam za mieszkanie 600z³...i jestem zastraszana eksmisja na jeszcze mniejsze lokum...czy to jest mozliwe?

bozena42
U¿ytkownik

Pkt. ³±cznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 165
Aktywno¶æ (pkt): 2

UP 0 DOWN  

Wys³any: Czw Sty 03, 2008 23:26   

Na pani miejscu poszukala bym lepszego miejsca zamieszkania tymbardziej ze sa dzieci.Nie mieszka pani przeciez tam za darmo.....placi pani czynsz wiec powinny byc warunki mieszkalne poprawione przez administratora, dla mnie jest to poprostu nie do pomyslenia

monika130780
monia
U¿ytkownik

Pkt. ³±cznie za posty: UP 2 DOWN
Miejsce w rankingu: 91
Aktywno¶æ (pkt): 8

UP 0 DOWN  

Wys³any: Sob Sty 05, 2008 15:30   

Pisze Pani o zaleg³o¶ci- 600 z³ to nie maj±tek i napisanie o sp³ate w ratach przez jaki¶ tam okres do którego siê Pani zobowi±¿e nie powinno byæ problemem dla administracji. Ponadto je¶li Pañstwo p³ac± to powinni¶cie mieæ godne warunki zapewnione. Je¶li nie daje siê doj¶ do porozumienia z administracj± wystarczu zg³osiæ siê (kilku mieszkañców) do radcy prawnego i on napewno poradzi lub wystosuje odpowiednie pismo do odpowiednich instytucji (zdajê sobie sprawe ¿e to nie bêdzie za free, lecz je¶li Pañstwo zgodnie razem podejmiecie dzia³ania nie powinny to byæ wielkie koszta). W w±tpliwo¶ daje to ¿e mo¿na rodzine do jeszcze gorszych warunków eksmitowaæ ni¿ w jakich mieszkacie. Po dobroci nic nie wywalczycie. Wiem jak za³atwiaj± takie sprawy. Radzê siê zmobilizowaæ i za³atwiæ to!! Pozdrawiam i powodzenia!!

karolin82
U¿ytkownik

Pkt. ³±cznie za posty: UP 0 DOWN
Miejsce w rankingu: 111
Aktywno¶æ (pkt): 5

UP 0 DOWN  

Wys³any: Czw Cze 12, 2008 22:14   

U mojego narzeczonego jest podobna sytuacja dlatego wspó³czuje z ca³ego serca

hurma1988
niezbadane s± wyroki boskie...
U¿ytkownik

Pkt. ³±cznie za posty: UP 6 DOWN
Miejsce w rankingu: 11
Aktywno¶æ (pkt): 83

UP 0 DOWN  

Wys³any: Czw Cze 12, 2008 22:22   

Dok³adnie skoro ten problem dotyczy wiêkszo¶ci mieszkañców poszuka³a bym prawnika. Je¶li zalega pani z p³atno¶ci± niech pani napisze pismo do administracji o roz³o¿enie w ratach po pierwszej p³atno¶ci chyba nie bêd± mieli prawa was wyrzuciæ.

michell
U¿ytkownik

Pkt. ³±cznie za posty: UP -1 DOWN
Miejsce w rankingu: 3
Aktywno¶æ (pkt): 268

UP 0 DOWN  

Display replies from:   
Ekspert Radzi Strona G³ówna » Dom » 16m2 mieszkanie uwazane za luksus!